(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Terinka z mascarpone s jahodami
Potřebné ingredience
250g mascarpone ,250 ml šlehačky 33%, sáček červeného dortového želé 2 lžíce moučkového cukru do želatiny a 3 lžíce do krému, asi 300 g jahod, cukrářské dlouhé piškoty, potravinovou folii, formu na chlebíček o velikosti 22x 11cm ( toto množství je akorát do ní).
Postup přípravy
Nejprve si dle návodu na obalu připravíme 200 ml želatiny. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Formu chlebíčku si vysteleme potravinářskou folií, nalijeme tenkou vrstvu želé na ni naskládáme jahody ( nějaké si můžeme nechat na ozdobu) a zalijeme zbytkem želatiny - dáme do lednice ztuhnout. V míse si krátce prošleháme mascarpone s 3 lžícemi moučkového cukru a vanilkovým cukrem. V jiné míse si vyšleháme šlehačku do tuha a vmícháme do mascarpone. Hmotu pak naneseme na ztuhlé želé ,poklademe cukrářskými piškoty a necháme přes noc v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklopíme na tác.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
22. 3. 2017, 13:37