(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Řezy z lístového těsta
Potřebné ingredience
Listové těsto; balíček dětských piškotů; ovoce ( já použila borůvky ), ale jinak tam jsou moc dobré meruňky; 3/4 l mléka; 2 vanilkové pudinky; 2 vanilinové cukry; hl.mouka na vyválení; já použila pekáč 22 x 32
Postup přípravy
Těsto si rozdělíme na dva díly nebo ze zmraženého vememe dva silné pláty a jeden díl vyválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech, propícháme jemně vidličkou. Těsto poklademe piškoty a posypeme nebo poklademe ovocem. Uvaříme si puding a nalijeme na ovoce. Vyválíme druhý díl těsta a dáme na puding, trochu propícháme vidličkou a pomažeme rozšlehaným vejcem.
Dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 10 min a pak stáhneme teplotu na 150 a necháme 5 minut. Vytáhneme z trouby a pocukrujeme a necháme vychladnout. Potom vložíme do ledničky a nejlépe do druhého dne necháme ztuhnout. je to velká mňamka, hlavně v letních měsících!!!
Dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 10 min a pak stáhneme teplotu na 150 a necháme 5 minut. Vytáhneme z trouby a pocukrujeme a necháme vychladnout. Potom vložíme do ledničky a nejlépe do druhého dne necháme ztuhnout. je to velká mňamka, hlavně v letních měsících!!!
těsto poklademe piškoty
dáme ovoce - v mém případě borůvky
nalijeme uvařený puding
položíme vyválené těsto a propícháme a potřeme vajíčkem
tak a máme upečeno
pocukrujeme a necháme vystydnout a poté ztuhnout do druhého dne v lednici
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
6. 6. 2018, 9:00
peču s jablky,ale borůvky vypadají super. Teď jsou jahody tak vyzkouším
Anela
(upraveno)
10. 6. 2007, 15:03
Radko, vypadá to nádherně, ale chci se zeptata, nevytéká ten puding, když se krájí? Díky za odpověď. Alena
Lefíček
(upraveno)
10. 6. 2007, 15:18
@Anela
Je lepší je nechat uležet v ledničce do druhého dne a pak nevyteče
Mončjatko
(upraveno)
10. 6. 2007, 15:16
@Anela
Aleno, nejsem autorka, ale s těmito řezy mám zkušenost takovou, že když jsem je krájela v den, kdy se upekly a ještě nebyly vychlazené, tak mi to teklo, ale druhý den z ledničky byly krásně ztuhlé a krájelo se pěkně. Ale i sama autorka píše, že lepší uležet do druhého dne.