Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Variace z listového těsta

0.0
Variace z listového těsta

Potřebné ingredience

listové těsto, náplň dle chuti.

Postup přípravy

Větrníčky se dělají tak, že listové těsto se vyválí a čtverečky se posypou strouhankou, na kterou dáme ovoce zamíchané s cukrem dle chuti. Ovoce může být čerstvé i mražené. Můžeme dát i klasickou náplň (uvařit vanilkový pudink ve 300ml mléka a po zchladnutí zašlehat tvaroh. Dle potřeby přidat cukr), ale ovoce je zase něco jiného. Složíme cípečky do větrníku a raději propíchneme párátkem, které po upečení vytáhneme. Potřeme žloutkem. Pečeme při 170°C cca 30 minut dozlatova. Ještě teplé pocukrujeme.

Podsypeme strouhankou a dáme na ní náplň (na fotce borůvky a nakrájené jahodu smíchané s cukrem). Skládáme větrníčky a připevníme párátkem, aby se nerozjely.

Ozdobné čtverečky se dělají tak, že listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Uvnitř čtverce vykrojíme menší čtverec, jen řezy nedotáhneme ve dvou rozích. Doprostřed dáme náplň dle chuti a jeden trojúhelník přetáhneme na jednu stranu a druhý zkřížíme.Pečeme při 180°C asi 20minut....

Upečené kytičky pocukrujeme. Já nejčastěji používám tvarohovo-pudinkovou náplň- uvařit vanilkový pudink ve 300ml mléka a po zchladnutí zašlehat tvaroh nebo jablečnou náplň. Taky máme rádi z nutelovou náplní.

KYTIČKY: dělají se tak, že listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce cca 10x10cm.Uvnitř čtverce vykrojíme menší čtverec, jen řezy nedotáhneme tzn. budou vykrojeny jen rohy čtverce. Doprostřed dáme náplň dle chuti a přilehlé konce malého nedokrojeného čtverce spojíme a pak i druhou stranu. Pečeme při 180°C asi 20minut.

Upečené kytičky pocukrujeme.

MINIŠTRÚDLÍK: Listové těsto vyválíme pokud možno na obdélník a vykrajujeme obdélníčky. U každého obdélníčku si jemně vyznačíme půlku. Do jedné půlky dáme náplň a do druhé půlky vykrájíme rádýlkem zářezy. Potřeme kraje rozšlehaným vejcem a přetáhneme "rozřezané" těsto přes náplň. Kraje přimáčkneme a dáme na plech. Potřeme vejcem.

Pečeme v předehřáte troubě na 170°C asi 20 minut. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.

TROJÚHELNÍČKY: Vykrojíme trojúhelníčky, do nich na každé straně zářezy. Doprostřed dáme náplň a pak zabalíme z jedné i druhé strany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 28. 7. 2014, 10:15
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
lidare 27. 7. 2014, 13:28
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
DJana 5. 6. 2012, 13:50
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
mnamnulka 7. 6. 2012, 16:27
@DJana (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie