(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bramborové šišky
Potřebné ingredience
4 větší vařené brambory, hrubá mouka, sůl, půl lžičky prášku do pečiva, 1 vejce, strouhanky, máslo na smažení
Postup přípravy
Dáme vařit vodu do velkého hrnce. Brambory nastrouháme na jemno na vál na hromádku. Vedle nasypeme asi poloviční hromádku hrubé mouky - dělám to od oka. Osolíme, přidáme prášek do pečiva a vejce. Ze všeho rychle zpracujeme těsto, pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Uděláme válečky asi 3 cm v průměru a ty nakrájíme tak na 1 cm kousky. Z nich zformujeme šišky, které zavaříme do vařící vody a od chvíle, kdy vyplavou, vaříme 2-3 minuty. Nedají se dělat z nových brambor, které mají málo škrobu, je potřeba přidat více mouky a jsou pak tvrdší. Stouhanku osmažíme na másle a sypeme jí uvařené šišky. Já se synem je jíme na slano s kompotem, manžel je má rád pocukrované. Dají se podávat i s mákem a cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
4. 4. 2020, 19:24
Máme rádi