(recept
si oblíbilo 100 návštěvníků)
ČALAMÁDA - NEVAŘENÁ...VYNIKAJÍCÍÍÍÍ!!!
Potřebné ingredience
2,5kg zelí,1/2kg cibule,1kg mrkve,1kg paprik(červená,žlutá,zelená)1/2 l octa,1/2 l oleje,40dkg cukru, 1 deko
Postup přípravy
Cibuli nakrájím nadrobno,mrkev na hrubém struhadle,zbytek zeleniny můžete nastrouhat na robotu...já krájím ručně-čalamáda je pak jemnější. Promíchám s nálevem(olej,ocet,cukr,deko-zamíchat a hotovo) a nechám pár hodin odležet. Pak pořádně silně namačkám do sklenic a pevně uzavřu-NEZAVAŘUJEME. Z jedné dávky mám cca 8 menších skleniček. Dělám ze dvou dávek cca každé 3 měsíce a nikdy se mi nezkazila-nestihla to:o))) Je výýýýýýýbrorná! Přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
17. 11. 2017, 12:44
Evi díky za radu , jdu do toho
nekup to
(upraveno)
17. 11. 2017, 10:08
hantonie
(upraveno)
17. 11. 2017, 5:25
dobrý den, asi hloupý dotaz?? To Deko udělat podle návodu, nebo jen ho tam zamíchat " suché" ? Zelí si pustí samo vodu? Děkuji
evicela
(upraveno)
17. 11. 2017, 10:00
@hantonie
ano Deko suché, já doporučuji přidat ještě dle chuti strouhaný křen, dá tomu šmrnc
Sofie321
(upraveno)
16. 11. 2017, 17:41
Ahoj, také jsem dělala. Výborná čalamáda podle tohoto receptu http://receptyprokazdeho.cz/domaci-calamada/
Berži
(upraveno)
18. 10. 2017, 14:02
MOkissON
(upraveno)
11. 10. 2017, 15:39
Dobrý den Hledám recept na čalamádu bez zavařování a našla jsem tuto Vaši. Chystám se ji vyzkoušet, ale mam dotaz ohledně toho oleje. Není ho tam nějak moc? Děkuji Jana
jedličky
(upraveno)
16. 11. 2017, 17:30
@MOkissON
Jani, není. Je ho tam víc kvůli konzervaci, ale na chuť to vliv nemá. Nijak extrémě mastná se mi čalamáda nezdá. Pěkný večer. Iveta
Kunčice
(upraveno)
7. 11. 2014, 9:39
Dobrý den Iveto, včera jsem ji dělala a je fakt vynikající! Určitě jsem nedělala naposledy . Díky za skvělý receptík
P.A.V.L.A
(upraveno)
11. 10. 2014, 20:49
lidare
(upraveno)
11. 10. 2014, 19:16
to zkusím,díky za tip
alechaa
(upraveno)
11. 10. 2014, 13:44
Včera jsme čalamádu dělali a dneska jsme ji zkusili, je opravdu vynikající !!
kvítečko
(upraveno)
28. 8. 2014, 12:01
ukládáte do lednice ?
tetakniha
(upraveno)
25. 8. 2014, 20:51
Dobrý den, chci se zeptat, zda musí být zelí bílé nebo by mohlo být i červené, chtěla bych vyzkoušet, tak se radši ptám, díky za odpověď
kubikulka
(upraveno)
22. 7. 2011, 0:16
jedličky
(upraveno)
22. 7. 2011, 11:05
@kubikulka
Zrovna včera jsem ji zase dělala....
Rejža
(upraveno)
3. 10. 2010, 13:56
Tak jsem udělala asi před dvěma měsíci a dnes vyzkoušela.Je to naprostá vitamínová bomba.Vynikající.Budu dělat často.A tchánovi taky chutná
jedličky
(upraveno)
17. 11. 2010, 16:02
@Rejža
to jsem moc ráda Alenko...
JarkaH
(upraveno)
13. 8. 2010, 20:47
Dobrý den, děkuji moc za tento úžasný recept, už jsem ho dlouho hledala, ale jako salát, čalamáda mě nenapadla. Udělala jseme včera poloviční dávku (jím to doma jen já) a myslím, že se určitě nezkazí, protože nepřežije déle jak týden je porstě vynikající, samotná, jako příloha k bramborákům, jen tak s houskou... dneska jsme se na ni z práce přímo těšila.
jedličky
(upraveno)
23. 8. 2010, 19:27
@JarkaH
Jaru,tak to jsem moc ráda...
MajkaKi
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:56
Teď jsem jí dodělala, u nás nestačila ani uležet a už jsme začali mlsat. Je fakt moc dobrá DÍKY ZA SUPER ZIMNÍ VEČEŘE
jedličky
(upraveno)
9. 12. 2009, 19:16
@MajkaKi
Jsem moc ráda,že chutná...
Vera152
(upraveno)
1. 12. 2009, 22:07
Vyzkoušeno. Je to mňamka . Díky za receptík.
jedličky
(upraveno)
2. 12. 2009, 21:28
@Vera152
...není zač
nasta77
(upraveno)
30. 11. 2009, 18:11
Taky vyzkouším
jedličky
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:11
@nasta77
Alanet
(upraveno)
26. 11. 2009, 8:06
Ještě dotaz,nemáte tak jak děláte ten nálev,vaříte ho??I s tím olejem?
jedličky
(upraveno)
26. 11. 2009, 9:07
@Alanet
Martinko nevaří se nic,,,jen smícháte olej,ocet,cukr a deko a přelejete tím tu zeleninu- promícháte a hotovo,,, ...jdu to hned v receptu upravit
Alanet
(upraveno)
26. 11. 2009, 8:04
Vaše čalamáda vypadá fantasticky.Dala jsem si ji k oblíbeným a přemýšlím,že bych ji ještě zkusila,aby byla na Vánoce.Určitě bude vynikající
jedličky
(upraveno)
26. 11. 2009, 10:00
@Alanet
Marti zkuste,,, ..taky ji budu ještě dělat,aby jsme měli přes svátky zásobu