Polévka ze zeleného hrášku (z pořadu Ano, šéfe)
Potřebné ingredience
1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 tenký pórek (jen světlá část, listy ne), 1 sáček mraženého hrášku, drůbeží vývar, sůl, pepř, kousek másla na smažení, cca 100 ml smetany na vaření
Postup přípravy
Potom připravit zeleninu - česnek nasekat na drobno, cibuli pokrájet na kostičky a pórek na kolečka.
V hrnci rozpustit máslo a orestovat na něm nejprve česnek s cibulí a až cibule zesklovatí, tak přidat i pórek. Krátce orestovat, aby byl pórek ještě křehký a poté přidat hrášek.
Všechno zalít vývarem, osolit, opepřit a vařit cca 5 minut od bodu varu.
Potom polévku rozmixovat a pokud tam nechcete mít slupky, tak i propasírovat.
Přidat trochu smetany na zjemnění a ještě lehce pomixovat.
Polévku podávat s osmaženýma houstičkama.
Nejprve připravit vývar, nejlépe z kuřecích odřezků. (V nouzi je možné použít i bujón.)
Potom připravit zeleninu.
Česnek nasekat na drobno, cibuli pokrájet na kostičky a pórek na kolečka.
V hrnci rozpustit máslo a orestovat na něm nejprve česnek s cibulí a až cibule zesklovatí, tak přidat i pórek. Krátce orestovat, aby byl pórek ještě křehký.
Potom přidat hrášek.
Všechno zalít vývarem, osolit, opepřit a vařit cca 5 minut od bodu varu.
Potom polévku rozmixovat a pokud tam nechcete mít slupky, tak i propasírovat.
Přidat trochu smetany na zjemnění a ještě lehce pomixovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé