perníková chaloupka
Potřebné ingredience
40 dkg hl.mouky 14 dkg pr.cukru 6 dkg hery 2 vejce 10 dkg medu 1 lžička jedlé sody 2 lžičky pern.koření na polevu:1 bílek,18 dkg prosátého cukru,citr.štáva
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto,které dáme přes noc do lednice.
Vykrajujeme formičkami nebo podle šablon,pečeme na 180 st a po upečení ihned potřeme rozšlehyným vajíčkem.
Arašidovo - ovsené cookies
Potřebné ingredience
6 vajec, 1/2 šálky trstinového cukru, 3 PL medu, 250 g masla, 1/2 KL soli, 3 šálky špaldovej múky celozrnnej polohrubej, 2 šálky arašidovej múky, 3 šálky ovsených vločiek, 1/2 šálky sušených brusníc, 1/3 šálky sezamu, 1 prášok do pečiva perníkový, 100 g čokolády
Hnětýnky
Potřebné ingredience
500 g másla, 250g moučkového cukru, 7-9 vajec, 500g polohr. mouky, 1 vanilkový cukr, špetka prášku do pečiva, panák rumu a 100ml šlehačky
Postup přípravy
Zamícháme žloutky s máslem a cukrem. K zamíchané hmotě přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, sníh z bílků a šlehačku.
Smíchané těsto plníme do vymazaných a polohr.moukou…
Jablečné sušenky
Potřebné ingredience
200g špaldové celozrnné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 100g jablečné mouky (ev. rozmixovaná sušená jablka), 250g másla, 150g medu, ev. skořice
Postup přípravy
Suroviny zpracovat v těsto, zabalit a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet a péct ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 10min.
Citrónové rybičky
Potřebné ingredience
100g rýžové mouky, 350g špaldové celozrnné mouky, 200g másla, asi 5 lžic citrónové šťávy, 140g medu, citrónová kůra
Postup přípravy
Suroviny zpracovat v těsto, zabalit a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet a péct ve vyhřátě troubě na 180-200°C asi 10 min.
PERNÍKY OD BERNASŮ
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 25 dkg cukr moučka, 10 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce rumu, 1/2 lžičky sody a perníkové koření dle chuti
Perníčky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 50g žitné mouky, 80g cukru, 60 - 80g másla, 30 - 40g medu, 1 lžička sody, 1 vejce, 2 lžičky perníkového koření, skořice
Postup přípravy
Z ingrediencí vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozválíme, vykrájíme, upečeme na 170°C 8 min.
Citrónové hvězdičky
Potřebné ingredience
100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp
Postup přípravy
Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…
Trubičky
Potřebné ingredience
Trubičky světlé - 11 dkg sádlo+ hera (celkem 11 dkg nebo jen hera), 1 žloutek, 5 dkg cukr ml., 2,5 lžice smetany , 2 lžice medu, 220 g hl.mouky Trubičky tmavé- 13 dkg hera, 1 žloutek, 1 lžička kakaa, 5 dkg ořechů, 5 dkg ml.cukr ,20 dkg hl.mouky.
Postup přípravy
Vypracujeme těto a za hodinu válíme trubičky. Odkrájime si malé kousky , trubičku dáme na kousek těsta a rozválime přes celou šířku trubičky. Mám na vále trošku mouky a sem…
Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem
Potřebné ingredience
hladká mouka 2 šálky máslo 100 g 1 lžička PDP vanilkový cukr 1 lžička 3 lžíce vody 175 g kondenzované mléko (již karamelizované)
Postup přípravy
Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto…