PEČENÝ ČAJ – RECEPT
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 kg ovoce 1 citron Cukr 0,7 – 1,2 kg – jak kdo má rád sladké Vanilkový cukr (nemusí být) Rum – 1 – 2 dcl dle chuti 1 lžička skořice + 1 celá skořice 8 hřebíčků Mletý badyán
Postup přípravy
Pečený čaj – postup:
Všechno ovoce opereme, očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat. Nastrouháme kůru z citronu a jeho dužninu…
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 slazené kondenzované mléko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády (já hořkou neměla, jen bílou), 1/2 litru rumu.(anebo dle chuti, já dala jen 2 dl)
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme mléko a nakonec…
Pomerančový džus s ananasem
Potřebné ingredience
1 ananas, 3 pomeranče, 3 velké mrkve, 3 lžičky kyseliny citrónové, 500g cukru
Postup přípravy
Ananas, pomeranče a mrkev dáme vařit do 1 litru vody do měkka. Poté dáme vychladit a rozmixujeme na jemno. Do velkého hrnce nalijeme 8 litrů studené vody, přidáme kyselinu…
Horká čokoláda- můj dnešní nápad
Potřebné ingredience
1/2 čokoládového pudinku, 3/4l mléka, zbylé čokoládové figurky ze stromečku :) (já jich měla 7, samozřejmě bez náplně), kousíček vanilky z vanilkového lusku, 3-5lžic cukru (dle chuti), 2 lžíce kakaa (né granko) + ev. vaječný likér, šlehačka
Postup přípravy
mléko zahříváme společně s čokoládou, cukrem, vanilkou a kakaem. Když začne směs vařit, přidáme pudink rozmíchaný v troše mléka. Chvíli svaříme a intenzivně mícháme :). Na dno…
Vánoční pečený čaj
Potřebné ingredience
1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) - jakkoli smíchejte různé druhy: jablka, pomeranče, hrušky, rybíz, švestky, meruňky, mandarinky, jahody, broskve, maliny, borůvky, + 1 kg cukru krystal, 2 dcl rumu (nemusí být), 1citron, 1 lžička skořice, 3 nemleté hřebíčky
Postup přípravy
Ovoce nakrájejte na kousky (jablka a hrušky loupat nemusíte).
Ve hlubším pekáči smíchejte nakrájené ovoce a cukr, přidejte rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky),…
Punc ala Kekina
Potřebné ingredience
1 litr ovocneho caje (1 litr vody s tremi sacky caje), 2 litry cerveneho vina (nejlepe Zweigelt), 6 sacku Glühfix (sacky na svarak), 2 litry dzusu z cervenych pomerancu nebo normalni pomerancovy dzus, 1/4 - 1/2 kilo cukru, 2 pomerance rozpulene na pulku (do nich vpichnete doprostred kus skorice a okolo napichejte hrebicky), 1/4 litru - 1/2 litru rumu, ovovce (my davame lesni plody - pulku hned do svaraku a zbytek si davame po troskach do hrnicku)
Postup přípravy
Vse varime, tak jak je napsano vyse, na 60-70 stupnu, ne vice. Pred pouzitim nezapomeneme vytahnout sacky z caje a z Glühfixu. Dobrou chut maminky a vesely novy rok, pred i po…
Kávový krémový likér nejen na Vánoce :-)
Potřebné ingredience
1/2l rumu (může být i koňak) 2 kondenzovaná slazená mléka (Salko) 1 smetana ke šlehání (30 až 40%) 2 čokoládky Kofila 3 čl instantní kávy pásek (4-5 kostek) hořké čokolády sklenice mléka (cca 2 dl-nemusí být)
Postup přípravy
Ve smetaně rozvaříme rozlámané Kofily,čokoládu a kávu-nejlepší je prášková-já jsem dala Velvet, ale může být jakákoliv rozpustná káva (stačí cca minutku nechat probublat)…
Vánoční punč
Potřebné ingredience
0,8l vody 0,4l červeného vína 0,2l rumu šťáva z jednoho pomeranče šťáva z jednoho citronu 3 špalíčky skořice 1 kytička badyánu oloupaný, na kolečka nakrájený pomeranč cukr nebo med dle chuti (možné doslazovat až dle libosti)
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme v jednom hrnci a necháme projít varem. Před varem vylovíme badyán - punč by byl příliš aromatický.
Vaječný koňak super rychlý a velmi lahodný - chuť…
Potřebné ingredience
1litr polotučného nebo tučného mléka,60g cukru krupice,3 ks vanilkového cukru,250ml rumu,1 sáček vanilkového pudinku,5 žloutků
Postup přípravy
Z litru mléka odebereme decku na rozmíchání podinku a cukru,zbylé mléko dáme vařit,až mléko bude teplé budeme metličkou postupně vmíchávat rozmíchaný pudink s cukrem a žloutky…