Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Ostravské závitky

Ostravské závitky

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

Postup přípravy

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zapečený sendvič k snídani

Zapečený sendvič k snídani

Potřebné ingredience

4 tortily nebo pita chleby (velikost odpovídající průměru hrnce), 3 vejce, uzenina (šunka, salám, klobása...), 100 g tvrdého sýra, zelenina (rajčata, papriky, žampiony, cibule...), lahůdková cibulka, sůl, pepř, máslo na vymazání hrnce + několik hoblinek na povrch

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu nakrájet na kolečka nebo proužky
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- uzeninu pokrájet na plátky
- sýr nastrouhat na hrubo

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové nudličky po thajsku

Vepřové nudličky po thajsku

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového masa (např. kýta), 1 cibule, trocha mladého chřestu, 200 g bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, na zahuštění trocha kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě

Postup přípravy

Přiravit suroviny:
- maso nakrájet na nudličky¨
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- chřest pokrájet na cca 3 cm dlouhé špalíčky
- výhonky pokrájet na nudličky

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Potřebné ingredience

250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Inspirace ze stránek Prostřeno.


Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.

K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí v kedlubnách

Hovězí v kedlubnách

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vínové kuře s houbama

Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Mléčná rýžová kaše se skořicí

Mléčná rýžová kaše se skořicí

Potřebné ingredience

* KAŠE: ¾ hrnku kulatozrnné rýže, 2 hrnky mléka, 2 hrnky vody, 1-2 lžíce sirupu (med, čekankový, javorový, agáve...), 1 lžička skořice, kousek másla na vymazání hrnce; * K PODÁVÁNÍ: čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce (jablka, hrušky, meruňky, švestky, třešně, banány...), ořechy (vlašské, mandle), sirup (med, čekankový, javorový, agáve...), skořice, kakao, strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.

Do hrnce nalít vodu + mléko, přidat rýži + skořice + sirup a promíchat.

Pomalit na LOW 4-5 hodin (2,4l hrnec).

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Zobrazit více...

Kategorie