Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Hamburská vepřová kýta

0.0
Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Na pánvi na troše oleje osmahnout cibuli a přendat jí do hrnce.
Potom dát na pánev maso a zpruda opéct po obou stranách.

Do hrnce přidat zeleninu a na ní rozprostřít maso.
Přidat koření + plátek citronu a podlít.

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

Z hrnce vyjmout maso, citron i koření, přilít smetanu a rozmixovat.

Omáčku podle potřeby zahustit a přidat šunku + okurku.
Dochutit cukrem a citrónovou šťávou

Do omáčky vrátit maso.

Pomalit na LOW 6 hodin.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 9. 1. 2023, 21:57
(Y) (Y) (Y)
halina469 31. 1. 2020, 19:44
(Y) (Y) výborné, rodině chutnalo, děkuji za recept. (F)
Kacer z Prahy 13. 1. 2020, 10:41
Vyzkousim (Y)
bedla7 13. 1. 2020, 8:46
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie