První ovečky na perníku ke kafíčku
Potřebné ingredience
Beránci jsou z mléčného marcipánu, obaleni v kokosu, pod nimi barvený kokos. Musím ještě vypilovat hlavičky, mají výraz jako pejsci...jsem ale ráda že jsem vůbec něco takového vytvořila. Je to jen tak perník ke kafíčku.
Postup přípravy
Beránci stojí na perníku pečeném dle receptu z kypř.krášku DR. Oetkera, politém cukrářskou polevou a promazeném jahodovou marmeládou.
Jablečný minisachřík
Potřebné ingredience
Dortík je pro mou mamku, je to jablečný sachřík z receptů odtud od MMB. Marmeládu mám jen pod polevou, není promazaný protože mamka nemá ráda žádné krémy atd. vlastně ani dorty moc nemusí, proto to jablečné těsto.
Postup přípravy
Na dortíku je poleva roztavená nad parou z velkého sáčku takových těch cukrářských penízků, dělalo se s ní moc dobře. Rozlévala jsem ji od středu šněkovitě, jen jak jsem dortík…
Ovocný na způsob tiramisu
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 150g cukru krupice, zrnko soli,2 lžíce kakaa, 75g pol.mouky, 75 g škrobové moučky, 2 lžičky PRDOPeče a na polití korpusu uvnitř 40 ml silné kávy Náplň: 6 plátků želatiny, 70 ml pomeranč.šťávy,l 2OO ml šlehačky /vyšlehat/, 300g mascarpone /použila jsem pomazánkové máslo bez příchuti/, 200g tvarohu, 4 lžíce mouč.cukru, šťáva a kůra z citronu a jahody. Na ozdobu: šlehačka, ovoce, želé
Postup přípravy
Piškot je jednoduchý, ušleháme žloutky s cukrem a bílky do pěny, přidáme zbytek ingrediencí.
Želatinu do náplně necháme nabobtnat /dle popisu na sáčku/ ohřejeme pom.šťávu a…
První panenka
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 190g moučky, 120 g tuku, vanilka,200 g pol.mouky, vrchovatá lžička PRDOPeče\r\nKrém: 2 čokopudinky, 2 másla, 500 ml mléka, 120 g cukru krupice\r\nPod potah: cukr, máslo\r\nMarcipán: suš.mléko, moučka, med, olej, barvivo.\r\nUpečeno v bábovce, panenka upevněna odřezky.
Postup přípravy
Inspiraci a recepty jsem nasbírala zde na MMB, původně měla panenka vypadat úplně jinak...Chtěla jsem fialovou ale nepodařilo se mi barvu namíchat, dále jsem udělala moc velký…
Mandlový patrový dort
Potřebné ingredience
Těsto: 10 vajec, 300g cukru krupice, 300g hl.mouky,půl PRDOPEče,50 g neloupaných strouhaných mandlí Krém: 500 ml mléka, 120g cukru, 2 sáčky mandlového pudingu – uvařit puding, 500 g másla,100 ml mandlového likéru. Dort jsem ozdobila mými prvními růžemi z falešného marcipánu z medu, sušeného mléka a oleje. Boky jsou obsypány praženými mandlemi /150 g/.
Postup přípravy
Vejce se míchají dohromady s cukrem v horké lázni, sníh se nedělá.., pak jen přidáme mouku, mandle a PRDOPeč.
Jsem úplný začátečník, tento recept je z časopisu a je…
Jahodový skřítek
Potřebné ingredience
Rozpis na 12.řezů/ forma 21 cm/: 6 vajec 220 g cukru krystal 260 g hladké mouky ½ sáčku PRDOPEČe 30 ml vody 40 ml oleje Tuk a hrubá mouka na formu Na náplň a dohotovení: 400 ml smetany ke šlehání 150 g másla 200 g čokolády na vaření 60 g cukru moučky 300 g jahod 1 sáček dortového želé 220 g marcipánu Zelené potrav.barvivo Cukr moučka na vál 120 g hoblinek z vílé čokolády /dělala jsem na struhadle/ 2 borůvky
Postup přípravy
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Zlehka vmíchejte mouku s kypřícím práškem, vodu, olej.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě při 180°C,…