Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
První ovečky na perníku ke kafíčku

První ovečky na perníku ke kafíčku

Potřebné ingredience

Beránci jsou z mléčného marcipánu, obaleni v kokosu, pod nimi barvený kokos. Musím ještě vypilovat hlavičky, mají výraz jako pejsci...jsem ale ráda že jsem vůbec něco takového vytvořila. Je to jen tak perník ke kafíčku.

Postup přípravy

Beránci stojí na perníku pečeném dle receptu z kypř.krášku DR. Oetkera, politém cukrářskou polevou a promazeném jahodovou marmeládou.

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný minisachřík

Jablečný minisachřík

Potřebné ingredience

Dortík je pro mou mamku, je to jablečný sachřík z receptů odtud od MMB. Marmeládu mám jen pod polevou, není promazaný protože mamka nemá ráda žádné krémy atd. vlastně ani dorty moc nemusí, proto to jablečné těsto.

Postup přípravy

Na dortíku je poleva roztavená nad parou z velkého sáčku takových těch cukrářských penízků, dělalo se s ní moc dobře. Rozlévala jsem ji od středu šněkovitě, jen jak jsem dortík…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný na způsob tiramisu

Ovocný na způsob tiramisu

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 150g cukru krupice, zrnko soli,2 lžíce kakaa, 75g pol.mouky, 75 g škrobové moučky, 2 lžičky PRDOPeče a na polití korpusu uvnitř 40 ml silné kávy Náplň: 6 plátků želatiny, 70 ml pomeranč.šťávy,l 2OO ml šlehačky /vyšlehat/, 300g mascarpone /použila jsem pomazánkové máslo bez příchuti/, 200g tvarohu, 4 lžíce mouč.cukru, šťáva a kůra z citronu a jahody. Na ozdobu: šlehačka, ovoce, želé

Postup přípravy

Piškot je jednoduchý, ušleháme žloutky s cukrem a bílky do pěny, přidáme zbytek ingrediencí.
Želatinu do náplně necháme nabobtnat /dle popisu na sáčku/ ohřejeme pom.šťávu a…

Zobrazit více...
DORTY
První panenka

První panenka

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 190g moučky, 120 g tuku, vanilka,200 g pol.mouky, vrchovatá lžička PRDOPeče\r\nKrém: 2 čokopudinky, 2 másla, 500 ml mléka, 120 g cukru krupice\r\nPod potah: cukr, máslo\r\nMarcipán: suš.mléko, moučka, med, olej, barvivo.\r\nUpečeno v bábovce, panenka upevněna odřezky.

Postup přípravy

Inspiraci a recepty jsem nasbírala zde na MMB, původně měla panenka vypadat úplně jinak...Chtěla jsem fialovou ale nepodařilo se mi barvu namíchat, dále jsem udělala moc velký…

Zobrazit více...
DORTY
Mandlový patrový dort

Mandlový patrový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 10 vajec, 300g cukru krupice, 300g hl.mouky,půl PRDOPEče,50 g neloupaných strouhaných mandlí Krém: 500 ml mléka, 120g cukru, 2 sáčky mandlového pudingu – uvařit puding, 500 g másla,100 ml mandlového likéru. Dort jsem ozdobila mými prvními růžemi z falešného marcipánu z medu, sušeného mléka a oleje. Boky jsou obsypány praženými mandlemi /150 g/.

Postup přípravy

Vejce se míchají dohromady s cukrem v horké lázni, sníh se nedělá.., pak jen přidáme mouku, mandle a PRDOPeč.


Jsem úplný začátečník, tento recept je z časopisu a je…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový skřítek

Jahodový skřítek

Potřebné ingredience

Rozpis na 12.řezů/ forma 21 cm/: 6 vajec 220 g cukru krystal 260 g hladké mouky ½ sáčku PRDOPEČe 30 ml vody 40 ml oleje Tuk a hrubá mouka na formu Na náplň a dohotovení: 400 ml smetany ke šlehání 150 g másla 200 g čokolády na vaření 60 g cukru moučky 300 g jahod 1 sáček dortového želé 220 g marcipánu Zelené potrav.barvivo Cukr moučka na vál 120 g hoblinek z vílé čokolády /dělala jsem na struhadle/ 2 borůvky

Postup přípravy

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Zlehka vmíchejte mouku s kypřícím práškem, vodu, olej.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě při 180°C,…

Zobrazit více...

Kategorie