Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za 10 minut hotovo!!!

Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, sušené rajčata, bujon wurtzel (z dm), kysaná smetana

Postup přípravy

Na pánvi s trošinkou tuku (rama Culinesse) osmahneme na drobné nudličly nakrájenou panenku. Nadrobíme bujón. Vše restujeme dokud se panenka nezatáhne. Pak přidáme na proužky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčková kakaová buchta s dvojí náplní

Hrníčková kakaová buchta s dvojí náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 3/4 hrnku cukru, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hladké celozrnné pšeničné mouky, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 vajíčka, 3 lžíce kakaa, troška rumu, rozinky, prášek do pečiva Náplň 1: 1 tvaroh, 1 pudink vanilkový, 1 vajíčko, vanilkový cukr dle chuti, mléko dle potřeby Náplň 2: čokoládový (vanilkový, kakaový) pudinku uvařený dle návodu

Postup přípravy

1. Smícháme ingredience na těsto

2. Smícháme přísady na náplň 1.

3. Uvaříme pudink dle návodu.

4. Na hlubší plech rozprostřeme pečící papír. Vlijeme těsto.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Potřebné ingredience

mleté maso (hovězí, vepřové nebo mix), cibule, česnek, Rama Coulinaise, koření (chilli, adžika, bylinky - dle chuti), rajský protlak, brambory, tvrdý sýr, sůl, kmín, mlléko, máslo

Postup přípravy

1. Na Ramě osmahneme ciblku, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a koření. Orestujeme. Přidáme protlak. Prohřejeme. Doc´hutíme.

2. Brambory uvaříme v osolené a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem

Potřebné ingredience

4 vajíčka, cca 1/3 másla, vanilkový cukr, cca 10 dkg cukru (dle chuti a dle přidávaného ovoce), 4 lžíce celozrné hladké pšeničné mouky (může být i klasická bílá), 1 tvaroh, pomerančová kůra, prášek do pečiva, ovoce (třešně, jablka se švestkami, ostružiny ...zkrátka co dům dá :-)), mandle

Postup přípravy

1. Ušleháme sníh ze 4 bílků.

2. Utřeme máslo, žkloutky a cukr.

3. Ke směsi přidáme tvaroh. Chvíli šleháme.

4. Přidáme mouku, pomerančovou kůru a prášek do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, bazalkové pesto, olivový olej, provensálské bylinky; houby (sušené, čerstvé), cibule, mouka, voda, pepř (směs barevných), sůl; brambory, anglická slanina, jarní cibulka, kmín, máslo

Postup přípravy

1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky (asi 1 cm).

2. Tence potřeme pestem, posypeme bylinkama a zakápneme olivovým olejem. Necháme marinovat.

3. Krátce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem

Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem

Potřebné ingredience

ryba (záleží, co kdo má rád, a nebo co má zrovinka v mražáku), rajčata, pórek, žampióny, sýr Cottage, kysaná smetana (když zdravě, tak light:-)), česnek, bylinky (oregáno, bazalka), sůl, pálivá paprika ( nebo chilli)

Postup přípravy

1. Do pekáčku narovnáme porce ryby, plátky oloupaných rajčat, pórek, čtvrtinky žampiónů.
2. Smícháme sýr, smatanu, bylinky a prolisovaný česnek, douchutíme paprikou a solí.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s pohankovým rizotem

Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s…

Potřebné ingredience

vepřové řízky (krkovička), anglická slanina (libová), vajíčko, okurky (ve sladkokyselém nálevu), jarní cibulka, cibule, žampiony, hrubozrná hořčice, světlé pivo, cibule, olej, pohanka, hrášek, česnek, sůl, pepř, tymián, hladká mouka

Postup přípravy

1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické, čtvrtinkami vajíčka uvařeného natvrdo, kouskem kyselé okurky a kouskem cibulky. Zavineme.
2.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Listové šátečky s povidlovo-jablečnou náplní

Listové šátečky s povidlovo-jablečnou náplní

Potřebné ingredience

listové těsto, jablka, povidla, rum, rozinky, mandle, vajíčko

Postup přípravy

1. Na hrubém struhadle nasrouháme oloupaná jablka, přidáme povidla a rozinky namočené v rumu.

2. Vyválíme těsto a vykrojíme z něj čtverce cca 7x7 cm.

3. Naplníme,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát s cherry rajčátky, olivami a krevetkami

Salát s cherry rajčátky, olivami a krevetkami

Potřebné ingredience

salát (něco zeleného, jak má kdo rád - já preferuju kombinaci polníčku a rukoly), cherry rajčátka, černé olivy, krevety, Balsamico ocet, pepř, sůl, cukr, Yofresh (tatarka s jogurtem)

Postup přípravy

1. Salát(y) natrháme na menší kousky.

2. Rajčátka překrájíme na poloviny, olivy na cca třetiny.

3. Smícháme všechny suroviny, dochutíme octem, pepřem, solí a cukrem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a širokými nudelemi

Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a…

Potřebné ingredience

steak ze žraloka, kysaná smetana, francouzská hořčice, pepř (hrubě namletý), široké nudle, směs provensálské koření, Rama Culinesse

Postup přípravy

1. Steaky lehce osolíme, okořeníme pepřem a bylinkami. Krátce opečeme na Ramě.

2. Smetanu smícháme na woku s hořticí, dochutíme pepřem a solí. Prohřejeme

3. Uvaříme…

Zobrazit více...

Kategorie