Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za…
Potřebné ingredience
vepřová panenka, sušené rajčata, bujon wurtzel (z dm), kysaná smetana
Postup přípravy
Na pánvi s trošinkou tuku (rama Culinesse) osmahneme na drobné nudličly nakrájenou panenku. Nadrobíme bujón. Vše restujeme dokud se panenka nezatáhne. Pak přidáme na proužky…
Hrníčková kakaová buchta s dvojí náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 3/4 hrnku cukru, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hladké celozrnné pšeničné mouky, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 vajíčka, 3 lžíce kakaa, troška rumu, rozinky, prášek do pečiva Náplň 1: 1 tvaroh, 1 pudink vanilkový, 1 vajíčko, vanilkový cukr dle chuti, mléko dle potřeby Náplň 2: čokoládový (vanilkový, kakaový) pudinku uvařený dle návodu
Postup přípravy
1. Smícháme ingredience na těsto
2. Smícháme přísady na náplň 1.
3. Uvaříme pudink dle návodu.
4. Na hlubší plech rozprostřeme pečící papír. Vlijeme těsto.…
Bramborová kaše zapečená s mletým masem
Potřebné ingredience
mleté maso (hovězí, vepřové nebo mix), cibule, česnek, Rama Coulinaise, koření (chilli, adžika, bylinky - dle chuti), rajský protlak, brambory, tvrdý sýr, sůl, kmín, mlléko, máslo
Postup přípravy
1. Na Ramě osmahneme ciblku, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a koření. Orestujeme. Přidáme protlak. Prohřejeme. Doc´hutíme.
2. Brambory uvaříme v osolené a…
Tvarohová buchta s ovocem
Potřebné ingredience
4 vajíčka, cca 1/3 másla, vanilkový cukr, cca 10 dkg cukru (dle chuti a dle přidávaného ovoce), 4 lžíce celozrné hladké pšeničné mouky (může být i klasická bílá), 1 tvaroh, pomerančová kůra, prášek do pečiva, ovoce (třešně, jablka se švestkami, ostružiny ...zkrátka co dům dá :-)), mandle
Postup přípravy
1. Ušleháme sníh ze 4 bílků.
2. Utřeme máslo, žkloutky a cukr.
3. Ke směsi přidáme tvaroh. Chvíli šleháme.
4. Přidáme mouku, pomerančovou kůru a prášek do…
Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými…
Potřebné ingredience
vepřová panenka, bazalkové pesto, olivový olej, provensálské bylinky; houby (sušené, čerstvé), cibule, mouka, voda, pepř (směs barevných), sůl; brambory, anglická slanina, jarní cibulka, kmín, máslo
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky (asi 1 cm).
2. Tence potřeme pestem, posypeme bylinkama a zakápneme olivovým olejem. Necháme marinovat.
3. Krátce…
Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem
Potřebné ingredience
ryba (záleží, co kdo má rád, a nebo co má zrovinka v mražáku), rajčata, pórek, žampióny, sýr Cottage, kysaná smetana (když zdravě, tak light:-)), česnek, bylinky (oregáno, bazalka), sůl, pálivá paprika ( nebo chilli)
Postup přípravy
1. Do pekáčku narovnáme porce ryby, plátky oloupaných rajčat, pórek, čtvrtinky žampiónů.
2. Smícháme sýr, smatanu, bylinky a prolisovaný česnek, douchutíme paprikou a solí.
Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s…
Potřebné ingredience
vepřové řízky (krkovička), anglická slanina (libová), vajíčko, okurky (ve sladkokyselém nálevu), jarní cibulka, cibule, žampiony, hrubozrná hořčice, světlé pivo, cibule, olej, pohanka, hrášek, česnek, sůl, pepř, tymián, hladká mouka
Postup přípravy
1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické, čtvrtinkami vajíčka uvařeného natvrdo, kouskem kyselé okurky a kouskem cibulky. Zavineme.
2.…
Listové šátečky s povidlovo-jablečnou náplní
Potřebné ingredience
listové těsto, jablka, povidla, rum, rozinky, mandle, vajíčko
Postup přípravy
1. Na hrubém struhadle nasrouháme oloupaná jablka, přidáme povidla a rozinky namočené v rumu.
2. Vyválíme těsto a vykrojíme z něj čtverce cca 7x7 cm.
3. Naplníme,…
Salát s cherry rajčátky, olivami a krevetkami
Potřebné ingredience
salát (něco zeleného, jak má kdo rád - já preferuju kombinaci polníčku a rukoly), cherry rajčátka, černé olivy, krevety, Balsamico ocet, pepř, sůl, cukr, Yofresh (tatarka s jogurtem)
Postup přípravy
1. Salát(y) natrháme na menší kousky.
2. Rajčátka překrájíme na poloviny, olivy na cca třetiny.
3. Smícháme všechny suroviny, dochutíme octem, pepřem, solí a cukrem…
Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a…
Potřebné ingredience
steak ze žraloka, kysaná smetana, francouzská hořčice, pepř (hrubě namletý), široké nudle, směs provensálské koření, Rama Culinesse
Postup přípravy
1. Steaky lehce osolíme, okořeníme pepřem a bylinkami. Krátce opečeme na Ramě.
2. Smetanu smícháme na woku s hořticí, dochutíme pepřem a solí. Prohřejeme
3. Uvaříme…