Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky se žervé

Rohlíky se žervé

Potřebné ingredience

50 ml podmáslí, 50 ml vody, 300 ml mléka, 100g žitné celozrnné mouky, 400g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička sladěnky (nebo medu nebo cukru), 1/4 čerstvého droždí, semínka dle chuti, žervé rajče a paprika

Postup přípravy

Těsto necháme umíchat v pekárně, poté propracujeme, rozdělíme na stejné dílky, které rozválíme na oválnou placku (viz foto), potřeme vrstvou žervé a umotámě rohlíky. Na plechu…

Zobrazit více...
DORTY
Měšec II.

Měšec II.

Potřebné ingredience

mramorový korpus podle Dáši, čokoládový krém nastavovaný kaší, marmeláda, mléčný marcipán

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčné kefírové pečivo

Vláčné kefírové pečivo

Potřebné ingredience

400ml kefíru nebo podmáslí, 500g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/4 čerstvého dorždí, 1 lžička cukru

Postup přípravy

Program těsto, poté umotat pečivo (bagety, veky, housky, rohlíky,...), nechat kynout pod utěrkou asi 30 min., potřít olivovým olejem a péct na 210 ˘C asi 15 - 20 min.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová bez cibule

Gulášová bez cibule

Potřebné ingredience

300 - 400g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, lžíce sladké papriky, pepř, trocha gulášového koření, vegeta, 3 brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na 1 lžíci sádla, přidáme koření, česnek a vegetu, zalijeme vodou a dusíme doměkka (nejlépe v papiňáku). Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník (recept z  DM)

Medovník (recept z DM)

Potřebné ingredience

100g másla, 2 velké lžíce medu, 250g cukru, 1 lžička octa, 1 zarovnaná lžíce sody, 2 vejce, 400 - 500g mouky (1/2 žitné a 1/2 polohrubé) Krém: 250ml mléka, 2 vrchovalé lžíce polohrubé mouky, 50g Omegy, cukr dle chuti, 1 máslo Vanilkový pudink oslazený medem

Postup přípravy

Recept je z DM od paní Radky (HeRa)

Smícháme ocet a sodu. Do hrnce dáme mírně rozpustit máslo, přidáme med a cukr a zamícháme. Nalijeme ocet se sodou, vymícháme. Směs dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 500g vepřového masa, hovězí kosti, 3 mrkve, 2 petržele, 3 brambory, 3 stroužky česneku, máslo, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 2 rajčata, kousek hlávkového zelí, rajiský protlak, 2 střední řepy, ocet, cukr, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Z masa, 1 mrkve, 1 petržele, kostí, koření a soli uvaříme vývar. Na másle osmahneme na plátky česnek, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a kousky zelí,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Potřebné ingredience

1 vetší plechovka hrášku, 1 smetana, vegeta, hladká mouka, 2 nožičky párku, houskový knedlík

Postup přípravy

Hrášek i s nálevem nalijeme do hrnce, přidáme vegetu a na kolečka nakrájené párky a necháme prohřát. Přilijeme smetanu, chvíli vaříme a zahustíme hladkou mouku rozmíchanou ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

hrubá mouka, vajíčko, sůl, kousek droždí, mléko + voda, houska

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme středně tuhé těsto (mírně lepivé) - viz foto, přidáme nakrájenou housku a necháme asi 1 hod. kynout přikryté utěrkou. Poté umotáme bochánky, ty…

Zobrazit více...
DORTY
Prsa a zbytkový klobouček

Prsa a zbytkový klobouček

Potřebné ingredience

mramorový korpus podle Dáši, čokoládový krém nastavovaný kaší, 1 plechovka mandarinek, falešný marcipán, marmeláda, gelové barvy, cukorvé perličky

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová s parmazánem

Brokolicová s parmazánem

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 smetana, muškátový květ, 1 zeleninový bujon, pepř, 50g parmazánu

Postup přípravy

Brokolici rozeberema na růžičky a zbylý košťál nakrájíme na kousky, které dáme vařit do vody s bujónem. Po částečném změknutí přidáme i růžičky a uvaříme vše doměkka. Poté…

Zobrazit více...

Kategorie