Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ostružinová bábovka - když je na něco chuť, ale péct se nechce :o)

Ostružinová bábovka - když je na něco chuť, ale péct…

Potřebné ingredience

300 g ostružin, 300 g malin - oboje může být mražené, cca 200 ml vody, 2 sáčky červeného želé (Dr. Oetker, Haas), cukr podle chuti. 400 ml šlehačky, 200 ml zakysané smetany, 1 puding bez vaření Olé Dětské piškoty

Postup přípravy

Ovocná vrstva: Maliny a ostružiny podlejeme trochou vody a chvíli povaříme, přidáme cukr podle chuti a v troše vody rozmíchané želé. Podle návodu povaříme. Odstavíme a chvíli…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazolky se slaninou a smetanou

Fazolky se slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

Fazolové lusky - cca 300 g, nejlépe čerstvé nebo mražené, ale jde to i z konzervy, malá cibule, slanina - anglická nebo špek - cca 100 g, špeku méně, 200 g zakysaná smetana, sůl

Postup přípravy

Fazolky očistíme, stáhneme tvrdá vlákna, nakrájíme na kousky a krátce povaříme - 5 minut. Pak rychle zchladíme, aby zůstaly zelené. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky (nebo 500 g hladké a 500 g polohrubé), 250 g cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 2 kostičky droždí, cca 500 ml mléka, citronová kůra, sůl, vanilkový cukr, rozinky, mandle nebo ořechy, vejce na potření

Postup přípravy

Mouku prosijeme, přidáme cukr, rozpuštěný tuk, vejce, žloutky , sůl, citronovou kůru a kvásek (mléko ohřejeme, aby bylo teplé, ale ne horké, přidáme vanilkový cukr, rozdrobené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčný švestkový koláč - maminčin mls :o)

Vláčný švestkový koláč - maminčin mls :o)

Potřebné ingredience

1,5 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 2 vejce, 1 tvaroh - klidně vaničkový, 7 lžic rozpuštěného tuku, 1/2-3/4 hrnku mléka. švestky (může být i jiné ovoce), žmolenka z polohrubé mouky, cukru, másla a skořice

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme s cukrem a vejci, přidáme ostatní suroviny. Mléko přidáváme podle potřeby, tak aby vzniklo hustší, ale roztíratelné těsto. Těsto naneseme na plech vyložený…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s mašinkou

Dort s mašinkou

Potřebné ingredience

-

Postup přípravy

Ještěže je k dostání ten jedlý papír :o))

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sypaný makovo-jablečný koláč

Sypaný makovo-jablečný koláč

Potřebné ingredience

Sypká hmota:200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g mletého máku, 150 g cukru krupice, 1 lžíce sody, 1 lžíce skořice, vanilkový cukr Náplň:1,5 kg strouhaných jablek Na polití: 1 hera (máslo)

Postup přípravy

Smíchají se všechny sypké přísady, trochu víc než 1/3 směsi se nasype na plech vyložený pečícím papírem (plech cca 20 x 30 cm). Na směs se rozloží polovina nastrouhaných jablek,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezinkový džem

Bezinkový džem

Potřebné ingredience

1,5 kg bezinek, 2,5 kg jablek, 1 kg cukru, 4 zelené gelfixy, 1/8 l rumu

Postup přípravy

Bezinky se podlijí troškou vody a za stálého míchání se rozvaří. Pokud vám vadí semínka, dopuručuji propasírovat přes hrubší cedník, ale můžou se nechat i celé. Jablka se oloupou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát Šárinka - z červené řepy

Salát Šárinka - z červené řepy

Potřebné ingredience

2 středně velké bulvy červené řepy, 2 malé cukety (cca 20 cm), olivový olej, piniové oříšky, balzamikový ocet, sůl

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na slaboučké nudličky a syrovou červenou řepu nastrouháme na hrubo (může se také nakrájet, ale na velmi jemno, jinak je to hodně křupavé :o). Na pánev nalijeme…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s jedlým krtkem :o)

Dort s jedlým krtkem :o)

Potřebné ingredience

Korpus od Dáši (onasi), krém - klasika pudink + máslo. marcipán od Kovandových

Postup přípravy

-

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
velikonoční věnec a jidáše

velikonoční věnec a jidáše

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, cca 250 ml mléka, kostička droždí, citronová kůra, špetka soli, rozinky, vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme tužší těsto asi jako na vánočku. Necháme vykynout. Pak rozdělíme na 2 díly, z většího upleteme věnec. Z menší části nakrájíme stejné dílky, které vyválíme na válečky,…

Zobrazit více...

Kategorie