Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Královský banánový hřbet Margot  (možno i jako muffiny)

Královský banánový hřbet Margot (možno i jako muffiny)

Potřebné ingredience

1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka (klidně stačí i polovina, záleží na zralosti banánů a vaší chuti), 2 vajíčka, 1 šlehačka, cca lžíce oleje (trošku od oka cvrnknout :-)), 2 banány, 2 tyčinky margot, prášek do pečiva, (rozinky, rum)

Postup přípravy

Banány a Margotky nastrouháme na hrubém struhadle. Rozinky namočíme v rumu.
Smícháme všechny ingredience.
Pečeme na 180. Doba pečení dle formy (výška buchty).
Je to…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuřecí salát s broskví a mozzarelou

Kuřecí salát s broskví a mozzarelou

Potřebné ingredience

kuře (zbytek od oběda :-)), ledový salát, kompotované broskve, šalotka, mozzarela, bílý jogurt, pepř (případně: bylinky, tatarka a sůl)

Postup přípravy

Kuře obereme a bez kůže nakrájímena drobné kousky.
Šalotku nasekáme na drobno.
Mozzarelu taky nakrájíme na malé kousky.
Ledový salát natrháme na co nejmenší kousky,

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Špikovaná krůtí prsa se šípkovou omáčkou a houbovýma knedlíčkama

Špikovaná krůtí prsa se šípkovou omáčkou a houbovýma…

Potřebné ingredience

maso: krůtí prsa, slanina, jalovec, sůl, cibule omáčka: rajský protlak, šípková marmeláda, divoké bylinky, švestkové pivo (Bernard nealko) knedlíky: celozrné pečivo - 2 ks, hrnek polohrubé mouky, hrnek mléka, 2 vajíčka, sůl, houby, máslo, sádlo

Postup přípravy

1. Maso prošpikujeme malinkýma hranolkama slaniny, osolíme, přidáme několik kuliček jalovce, zasypeme cibulí, podlijeme vodou a dáme péct.
Pečeme cca 40 min na 200 - záleží na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Potřebné ingredience

listové těsto, vepřová panenka, cilule, česnek, rajský protlak, hrubozrná hořčice, bílé víno, tymián, zeleninový bujon (wurtzel), sůl, pepř, vajíčko

Postup přípravy

1. Připravíme si "omáčku" - cibuli na drobno, orestovat, přidat prolisovaný česnek, zalít vínem, přidat protlak, hořčici a nasypeme bujón, provaři a vydusit na hodně husto (bude…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Potřebné ingredience

zelenina, co dům dal - cuketa, patizon, rajče, paprika, může být i brambor česnek (nemusí být) kysaná smetana 2-3 vajíčka sýr (nejraději mám hermelín, ale není špatná ani niva, klidně i obyč eidam) bylinky sůl případně pro masožravce možno doplnit nějakou uzeninou

Postup přípravy

- zeleninu nakrájíme na plátky - rajčata tak půl cm, pevnější druhy tenší
- nadrtíme česnek
- zeleninu vrstvíme a prosypeme česnekem (stačí i jedna vrstva, ale já mám česnek…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketový salát, dip ...záleží, na co to použijete :-)

Cuketový salát, dip ...záleží, na co to použijete :-)

Potřebné ingredience

máme mraky cuket a už nevím,co s tím -tradiční recepty jsme omleli a úroda furt ne a ne zmizet :-) cuketa, kysaná smetana, bylinky (pažitka, bazalka ...), česnek, bylinková slů (dávám od Justu)

Postup přípravy

- nastrouhat cuketu
- nasekat bylinky
- nadrtit česnek
- smíchat
¨- dosolit

- sníst :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Letní "dort" s jahodama

Letní "dort" s jahodama

Potřebné ingredience

piškot: 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 1/4 prášku do pečiva "krém": 2 tvarohy (jemný, v alobalu), 1 mascarpone, 3 vanilkové cukry, 1,5 želatinového ztužovače Dr. Oetker, smetana na zředění dle potřeby jahody, mandle, máta

Postup přípravy

piškot: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkový džem se zázvorem

Meruňkový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg meruněk, 20 dkg cukgu, 1 gelfix 1:1, zázvor (cca 1,2 cm)

Postup přípravy

1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na dobné kousky.
2. Smícháme gelfix se dvěmi lžícemi cukru.
3. Směs přidáme k meruňkám.
4. Povaříme cca minutku.
5. Přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Potřebné ingredience

maso: vepřová panenka, sušené švestky, koření (já používám citornový pepř od justu - http://www.just.cz/produkty/koreni_b/k4183), olivový olej omáčka: máslo, šalotka, rajský protlak, červené víno, med, povidla, tymián, sušené švestky noky: 50 g másla, 200g polohrubé mouky, sůl, mléko, vajíčko

Postup přípravy

maso:
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo-rajčatové tandori majdě

Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo…

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (myslím, že by se hodilo jakékoli jiné maso - kuřecí prsa, vepová plec ...- tomu samozřejmě přizpůsobit délku dušení), cibule, kysaná smetana, rajský protlak, koření tandori masala, okurky s lákem

Postup přípravy

1. Na drobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět.
2. Přidáme panenku nakrájenou na silnější plátky. Posypeme tandori. Necháme zatáhnout.
3. Podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...

Kategorie