Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Letní "dort" s jahodama

0.0
Letní "dort" s jahodama

Potřebné ingredience

piškot: 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 1/4 prášku do pečiva

"krém": 2 tvarohy (jemný, v alobalu), 1 mascarpone, 3 vanilkové cukry, 1,5 želatinového ztužovače Dr. Oetker, smetana na zředění dle potřeby

jahody, mandle, máta

Postup přípravy

piškot: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C asi 20 minut.

"krém": Ušleháme tvarohy s mascarpone (dle potřeby ředíme smetanou) a vanilkovým cukrem. Pak smícháme se ztužovačem připraveným dle návodu na obalu.

Část krému navrstvíme na vychladlý piškot, na něj dáme jahody, další vrstvu krému a dozdobíme jahodama, mandlema nasekanýma na plátky a lístky máty.
Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodinky.

(Množství vyjde na dortovou formu cca 25 cm.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 15. 8. 2009, 18:56
Míšo, trošku tomu Vašemu receptu nerozumím. Píšete o pečení na plechu a v poslední větě uvádíte dortovou formu. Můžete mi to prosím vysvětlit? *-) *-) (F) (F) (F) (F)
Hupcza 27. 8. 2009, 14:24
@spero tak to se omlouvám - recept na korpus je na klasické piškotové těsto, které je základem pro kde co :-), takže jsem to zapomněla změnit :-$ ale v principu máte celkem jedno, co jaké formy to nalijete, jestli hranaté a nebokulaté ;-) mňamka to je tak jako tak :-)
Ilonáček 14. 8. 2009, 18:45
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie