Vepřový guláš-PERKELT
Potřebné ingredience
Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).
Postup přípravy
Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle,přidáme na kostičky pokrájené maso,opět orestujeme,
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.
Ředkvičková pomazánka s lučinou
Potřebné ingredience
2 Lučiny,asi 50 g rostlinného másla,1-2 svazky ředkviček,asi 100g eidamu,2 lžíce mléka,sůl,pepř.
Postup přípravy
Lučinu s máslem a mlékem utřeme,vmícháme najemno nastrouhané ředkvičky a tvrdý sýr.
Osolíme,opepříme a vše důkladně promícháme.
Nám chutná nejvíce na tmavém pečivu,ale je…
Pórkovo-bramborový krém !
Potřebné ingredience
Pórek,brambory,mrkev,máslo,smetana,majoránka,česnek,bujon(slepičí nebo pro děti BIO),sůl.
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme, brambory a mrkev zalijeme studenou vodou,přidáme bujon a uvaříme do měkka.
Pórek orestujeme na másle,podlijeme trochu vodou a krátce podusíme …
Hovězí po zahradnicku
Potřebné ingredience
Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.
Postup přípravy
Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné…