Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-PERKELT

Vepřový guláš-PERKELT

Potřebné ingredience

Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).

Postup přípravy

Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle,přidáme na kostičky pokrájené maso,opět orestujeme,
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičková pomazánka s lučinou

Ředkvičková pomazánka s lučinou

Potřebné ingredience

2 Lučiny,asi 50 g rostlinného másla,1-2 svazky ředkviček,asi 100g eidamu,2 lžíce mléka,sůl,pepř.

Postup přípravy

Lučinu s máslem a mlékem utřeme,vmícháme najemno nastrouhané ředkvičky a tvrdý sýr.
Osolíme,opepříme a vše důkladně promícháme.
Nám chutná nejvíce na tmavém pečivu,ale je…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórkovo-bramborový krém !

Pórkovo-bramborový krém !

Potřebné ingredience

Pórek,brambory,mrkev,máslo,smetana,majoránka,česnek,bujon(slepičí nebo pro děti BIO),sůl.

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme, brambory a mrkev zalijeme studenou vodou,přidáme bujon a uvaříme do měkka.
Pórek orestujeme na másle,podlijeme trochu vodou a krátce podusíme …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí po zahradnicku

Hovězí po zahradnicku

Potřebné ingredience

Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.

Postup přípravy

Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné…

Zobrazit více...

Kategorie