Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Hovězí po zahradnicku

0.0
Hovězí po zahradnicku

Potřebné ingredience

Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.

Postup přípravy

Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné kostičky necháme rozpustit v tlakovém hrnci, na ní (nebo na oleji) osmahneme do zlatova cibulku a tomto základu zprudka osmahneme připravené maso, zasypeme zeleninou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Pak zalijeme studenou vodou,hodíme kostku masoxu a tlakáč zavřeme.Vaříme na slabém ohni asi 40 minut od počátku varu.Pak odstavíme z ohně a necháme dojít.
Maso vytáhneme do mísy a vývar znovu přivedeme k varu,zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.Já používám k zahušťování omáček polohrubou mouku-nedělá hrudky.
Dochutíme worchestrem a dosolíme dle chuti.Já pro chuť do omáčky chvíli před koncem varu přidávám ještě na kostičky na krájený párek-nemusí být,ale já to tak mám ráda.Maso vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýží,těstovinami,knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Je možné použít i jiné druhy zeleniny-hrášek,kukuřici,květák,pórek,fazolky atd.

Očistíme si maso a zeleninu.

Zeleninu pokrájíme na drobné kousky nebo nudličky.

Maso naporcujeme na plátky osolíme a opepříme.

Slaninu,nakrájenou na drobné kostičky necháme rozpustit v tlakovém hrnci, na ní (nebo na oleji) osmahneme do zlatova cibulku a tomto základu zprudka osmahneme připravené maso, zasypeme zeleninou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Pak zalijeme studenou vodou,hodíme kostku masoxu a tlakáč zavřeme.Vaříme na slabém ohni asi 40 minut od počátku varu.Pak odstavíme z ohně a necháme dojít.

Maso vytáhneme do mísy a vývar znovu přivedeme k varu,zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.Já používám k zahušťování omáček polohrubou mouku-nedělá hrudky.
Dochutíme worchestrem a dosolíme dle chuti.Já pro chuť do omáčky chvíli před koncem varu přidávám ještě na kostičky na krájený párek-nemusí být,ale já to tak mám ráda.Maso vrátíme do omáčky.

Podáváme s rýží,těstovinami,knedlíkem nebo vařeným bramborem.

DOBROU CHUŤ !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie