Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Potřebné ingredience

měkký salám 40 dkg,2-3 okurky,1 cibule, 1 PL octu, 1 PL oleje, 2 PL hořčice, 2 PL rajčatového protlaku, sůl, pepř, čili koření, majonéza

Postup přípravy

V kastrůlku svaříme ocet, olej, hořčici, protlak a koření. Nastrouháme salám, okurek i cibuli (případně nakrájet na drobno), zalijeme provařenou směsí a pořádně promícháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocné řezy

Ovocné řezy

Potřebné ingredience

Tyto řezy jsou u nás nejoblíbenější, hlavně pro ten krém. Žádný dusivý tvaroh, nebo zakysaná smetana, žádné ztužovače. 25 dkg hl.mouky, 20 dkg cukru, 4 vejce, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, prášek do pečiva, van. puding, 1dcl sirupu, 0,5 l vody

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně sníh. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (používám plech hluboký, rozměr…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí škvarky

Rybí škvarky

Potřebné ingredience

Rybí filet - lze jakákoliv ryba, ale např. treska nebo tilapia jsou výborné, protože mají pevnou strukturu masa. Mouka, strouhanka, červená paprika, provensálské koření, sůl, pepř, olej na smažení

Postup přípravy

Tento recept jsem před několika lety viděla na TV Paprika. Moje maminka a ani manžel ryby nejí, tento recept je jediný, o který si sami řeknou, že tam ta ryba není vůbec cítit.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medvědí tlapky

Medvědí tlapky

Potřebné ingredience

Tyhle tlapky jsou v naší rodině nejoblíbenější. Babička vždycky říkávála, že do "ťapek" nepatří žádné kakao, ale koření. A už vůbec ne prášek do pečiva. Ale kolik lidí, tolik chutí, snad někomu zachutnají stejně , jako nám.\r\nTakže:12 dkg másla (Hery...), 10 dkg cukru, 10 dkg mandlí (neloupaných), 14 dkg mouky, 1žloutek, koření ( 4 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, kousek hvězdičky badyánu a špetka anýzu). Vše utlouct v hmoždíři.

Postup přípravy

Všechyn suroviny zpracujeme v těsto, které necháme 2 hodinky odpočinout. Potom mačkáme do formiček (ne až po okraj), zlehka nabydou. Pečeme do růžova. Necháme mírně vychladnout a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sataráš

Sataráš

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, může být i kuřecí maso. Brambory, zelenina (paprika, rajče, cuketa, dýně), bylinky, kousek másla

Postup přípravy

Toto jídlo si manžel objednal na dovolené v Chorvatsku. Neznám přesné složení, ale podle chuti jsme si ho nějak "vyrobili" a děláme ho doma. Do zapékací mísy nebo pekáče dám 1/3…

Zobrazit více...

Kategorie