Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ovocné řezy

0.0
Ovocné řezy

Potřebné ingredience

Tyto řezy jsou u nás nejoblíbenější, hlavně pro ten krém. Žádný dusivý tvaroh, nebo zakysaná smetana, žádné ztužovače. 25 dkg hl.mouky, 20 dkg cukru, 4 vejce, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, prášek do pečiva, van. puding, 1dcl sirupu, 0,5 l vody

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně sníh. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (používám plech hluboký, rozměr 35x35, těsto je vyšší, nebo 35x40) Peču na 180st, cca 15-20min. (zkusíme špejlí)
Po vychladnutí natřeme na buchtu krém. Šlehačku 33% ušlehám dotuha (bez ztužovače), přidám vanilkový cukr a zamíchám jogurt. Dávám nejčastěji obyčejný klasik (OLMA) nebo Activii. Na tento krém se poklade ovoce, buď čerstvé nebo mražené (jahody, maliny, borůvky). Nebo někdy ji dělám jen s kiwi. Nakrájím na tenké plátky a rozložím. No a nahoru přijde poleva z 0,5 l vody a 1 dcl sirupu. 1 dcl vody si necháme na rozmíchání pudingu. Po uvaření opatrně nalévám na ovoce. Sirup používám dle druhu ovoce, když mám jen kiwi, dám kiwi sirup, buchta je zelená, když mám jahody, maliny, borůvky používám lesní směs, jahodový nebo i černý rybíz. Necháme vychladit (nejlépe přes noc, ale u nás se krájí tak za dvě hodiny) Syn ji má nejraději. Když byl malý, tak z ní chtěl i dort. Na fotce je právě kdysi tvořené fotbalové hřiště.
Na téhle buchtě se mi líbí, že je krásně vláčná, nemusí se opravdu používat ztužovače a krém ze šlehačky a jogurtu je lahodný a nedusí tak jako tvaroh. V létě tahle buchta úžasně osvěží a není moc sladká. A navíc, když si spočítám náklady, tak vyjde levněji než buchta s dvěma zakysanými smetanami, tvarohem a šlehačkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tomulinecek 12. 3. 2013, 11:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie