Zobrazit přihlášovací formulář
GRILOVÁNÍ
Steak z tuňáka na grilu

Steak z tuňáka na grilu

Potřebné ingredience

4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře,

Postup přípravy

Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe...
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované kuře pod cihlou

Grilované kuře pod cihlou

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)

Postup přípravy

Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Zauzená vepřová kotleta na grilu

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup přípravy

Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Potřebné ingredience

1 celé kuře grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena) 1/2L plechovka piva

Postup přípravy

Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaná kuřecí křídla

Grilovaná kuřecí křídla

Potřebné ingredience

kuřecí křídla, grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena), základní barbecue omáčka - 2hrnky kečupu, 1/4hrnku jablečného octa, 1/4hrnku worcesterské omáčky, 1/4hrnku hnědého cukru, 2lžíce melasy, 2lžíce hořčice, 1lžíce omáčky tabasco, 1lžíce grilovacího koření, 2lžičky tekutého kouře, 1/2lžičky černého pepře.

Postup přípravy

Připravte si základní brbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Potřebné ingredience

filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované makrely

Grilované makrely

Potřebné ingredience

čerstvá makrela 3ks, panenský olivový olej, mořská sůl, čerstvě nadrcený černý pepř, rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený), česnek (nadrobno nakrájený)

Postup přípravy

Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Potřebné ingredience

filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha.…

Zobrazit více...

Kategorie