Zobrazit přihlášovací formulář
LUŠTĚNINY
HUMMUS

HUMMUS

Potřebné ingredience

2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř

Postup přípravy

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Potřebné ingredience

1 brokolice 1 kelímek smetany ke šlehání sůl pepř chléb či houska na krutonky

Postup přípravy

Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny, necháme mírně zchladnout.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená krkovice

Pečená krkovice

Potřebné ingredience

500g krkovice 2 velké cibule 2 stroužky česneku olej, nebo sádlo hořčici sůl pepř kmín

Postup přípravy

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Do pekáče dáme sádlo(olej) , cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1 balíček droždí (42g)\r\n1/2 lžičky soli\r\n500 g hladké mouky\r\n1/2 lžičky cukru\r\n4 dl mléka

Postup přípravy

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečený lilek s mletým masem

Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

1 lilek 1 balení mletého masa 1 dcl oleje na potření mletý pepř čerstvá nasekaná šalvěj, nebo bazalka sýr balkánský 4 rajčata sladká červená paprika

Postup přípravy

Postup: Lilek pečlivě omyjeme a osušíme, podélně nakrájíme ostrým nožem na plátky o síle 3 - 5 mm. Tyto plátky rozložíme na rovnou podložku. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme.…

Zobrazit více...

Kategorie