Zobrazit přihlášovací formulář
LUŠTĚNINY
Cizrnové curry s rajčaty a špenátem

Cizrnové curry s rajčaty a špenátem

Potřebné ingredience

Suroviny na 2 porce Rostlinný olej 1 malá cibule, nasekaná 2 stroužky česneku, rozetřené 2 cm čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný 1 lžička kari pasty 200 g konzervovaných rajčat 200 g cizrny z plechovky, bez nálevu 160 g špenátu, natrhaného na kousky Sůl a čerstvě mletý černý pepř 2 lžíce řeckého jogurtu Několik větviček koriandru 1 malé rajče, nakrájené na plátky

Postup přípravy

Luštěniny nepochybně patři i k českému vyváženému jídelníčku. Mnoho dospělých je má však spojené spíše se školní jídelnou – čočka na kyselo nebo hrachová kaše bez chutě i vůně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Španělská  kuřecí pánev

Španělská kuřecí pánev

Potřebné ingredience

Rostlinný olej 1 velká cibule nakrájená na kostičky 2 stroužky česneku rozetřené či nasekané najemno 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky 1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky 175 g hub nakrájených na plátky 640 g kuřecích prsou nakrájených na plátky 1 polévková lžíce papriky 200 ml Golden Vegetable od The 1:1 Diet nebo kuřecího vývaru 400 g konzervovaných rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku Několik větviček tymiánu 2 malé cukety nakrájené na silnější plátky 8 černých oliv 260 g brambor oloupaných a nakrájených na velké kousky Nať z petržele nadrobno nasekaná Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Velkou pánev lehce postříkejte olejem a rozpalte na střední výkon. Nakrájenou cibuli, česnek a papriky za občasného míchání restujte 6–8 minut, dokud vše nezměkne. Přidejte houby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Asijská polévka pro zahřátí

Asijská polévka pro zahřátí

Potřebné ingredience

140 g kuřecích prsou 800 ml vody 200 g asijské zeleninové směsi (mražené) 1 pórekHrst sušených hub (žampiony, shitake) Čerstvá chilli paprička Sójová omáčka Oblíbené asijské koření dle chuti

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika pro vegany s ořechy

Paštika pro vegany s ořechy

Potřebné ingredience

200 g sušených rajčat, 200 g vlašských ořechů, 10 lístků šalvěje, mořská sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy

Vlašské ořechy namočíme do studené vody na 6-8 hodin. Sušená rajčata zalijeme vodou horkou a necháme je louhovat, dokud nezvláční. Šalvěj pokrájíme. Ořechy i rajčata slijeme a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Potřebné ingredience

3 palice česneku, Čerstvý sýr (lučina, žervé) 150 g, Olivový olej 50 ml, Čerstvě namletý pepř, Sušený tymián, RACIO Knäck Snack s červenou řepou

Postup přípravy

Česnek horizontálně přepulte a jednotlivé části položte na kousky alobalu. Česnek osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a zabalte do balíčků. Balíčky dejte péct do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Avokádový Party Knäck Snack

Avokádový Party Knäck Snack

Potřebné ingredience

1 balení Knäck Snack s mákemrn1 balení Knäck Snack s kmínemrn200 g parmské šunkyrn2 ks avokádarn10 ks čerstvých cherry rajčátekrn1 středně velká cibulern1 lžíce olivového olejern2 lžíce petrželové nebo koriandrové natěrn2 lžičky limetkové šťávyrn1 lžička čerstvého chilli rn¼ lžičky soli a čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

Avokáda rozpůlíme, zbavíme se pecky a slupky a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snack a obalíme natenko nakrájenou parmskou šunkou. rnZbývající avokádo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Potřebné ingredience

1 hrnek cukru krupicern¼ hrnku prosetého kakaarn1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího práškurn½ hrnku rozdrcených vlašských ořechůrn2 vejcern¾ hrnku mlékarn125 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Kouskem másla nejdříve vymažeme formu na koláč nebo dort a položíme do ní i pečící papír pro jistotu. rnV míse smícháme cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidáme vejce, mléko a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Potřebné ingredience

2 lžíce nakrájených mandlírn400 g vychlazeného kokosového mléka z plechovky rn1 mango nakrájené na plátkyrn1 balíček Pedro Hambáčern½ hrnečku malin (nebo borůvek či jahod)

Postup přípravy

Plechovku s kokosovým mlékem otočíme směrem dolů a odlijeme kokosové mléko. Zbyde nám kokosový krém, který dáme do mixéru a mixujeme po dobu jedné až dvě minuty dohladka. Pokud by…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Potřebné ingredience

18 kuliček bílého hroznového vína bez pecek, 18 kuliček červeného hroznového vína bez pecek, 2 lžíce žervé, 24 cukrových korálků (nebo cokoliv jedlého, co lze použít jako oči), 6 malých jahod, 12 špejlí, 1 balíček Pedro Medvídků

Postup přípravy

Housenky: Napíchneme tři zelené kuličky hroznového vína na špejli. Mezi ně napíchneme tři zelené želé medvídky, ideálně od Pedra. To samé zopakujeme dvakrát a ještě třikrát, ale s…

Zobrazit více...

Kategorie