Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Španělská kuřecí pánev

0.0
Španělská  kuřecí pánev

Potřebné ingredience

Rostlinný olej 1 velká cibule nakrájená na kostičky 2 stroužky česneku rozetřené či nasekané najemno 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky 1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky 175 g hub nakrájených na plátky 640 g kuřecích prsou nakrájených na plátky 1 polévková lžíce papriky 200 ml Golden Vegetable od The 1:1 Diet nebo kuřecího vývaru 400 g konzervovaných rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku Několik větviček tymiánu 2 malé cukety nakrájené na silnější plátky 8 černých oliv 260 g brambor oloupaných a nakrájených na velké kousky Nať z petržele nadrobno nasekaná Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Velkou pánev lehce postříkejte olejem a rozpalte na střední výkon. Nakrájenou cibuli, česnek a papriky za občasného míchání restujte 6–8 minut, dokud vše nezměkne. Přidejte houby a maso a restujte dalších 5 minut, dvakrát nebo třikrát maso otočte, dokud nebude opečené dohněda. Poté přimíchejte vývar a rajčata, rajčatový protlak a tymián.

Přiveďte vše k varu a přimíchejte cukety. Vařte 30 minut nebo dokud není kuře důkladně propečené a omáčka nezhoustne. Nakonec přidejte olivy a většinu petrželky, dochuťte solí a pepřem.

Kuřecí pánev se zeleninou podávejte s vařenými brambory posypanými zbývající petrželkou.

Tip: Kombinace paprik a oliv je pro naše končiny nezvyklá a přenese vás na slunné pláže španělského pobřeží. A kdo by nechtěl v zimě zahřát a vnést alespoň do svého jídelníčku trochu sluníčka a hřejivého tepla. Lahodnou španělskou pochoutku vykouzlíte za 50 minut a užijete si ji i v Kroku 4 a 5 v programu
The 1:1 Diet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie