Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tuniská kuřecí prsa

0.0
Tuniská kuřecí prsa

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa, 3 lžíce hladké mouky + sůl + pepř, 3 lžíce oleje, 2 nahrubo nakrájené cibule, 2 nasekané stroužky česneku, 100 g zelených oliv, 250 ml kuřecího vývaru, šťáva z 1 citronu, 1 citron na kolečka, 1 lžička římského kmínu, 1 lžíčka mleté papriky, špetka chilli, čerstvá petrželka nebo jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

Hladkou moku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme kuřecí prsa. Zprudka osmahneme na oleji a dáme do pekáčku.

Na pánvi osmahneme cibuli, česnek, římský kmín, mletou papriku, chilli a krátce smažíme. Přilijeme kuřecí vývar a citronovou šťávu, přivedeme k varu a nalijeme na připravená prsa v pekáčku. Poklademe plátky citronu a pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 min.

Odkryjeme, posypeme na plátky pokrájenými olivami a pečeme odkryté dalších 5 min.

Podáváme posypané petrželkou nebo jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži po indicku.

Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enestejša 23. 8. 2009, 15:55
Dělala jsem už podruhé, ale jenom ze šťávy z půlky citrónu. Maso má svěží chuť, je to zajímavá kombinace. Marcela
alfleila 23. 8. 2009, 20:49
@enestejša Jsem ráda, že chutnalo a k receptíku se vracíte :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie