Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Nejjednodušší a nejlepší ZELŇAČKA, co znám

Nejjednodušší a nejlepší ZELŇAČKA, co znám

Potřebné ingredience

Kyselé zelí, anglická slanina, brambory, sladká paprika, sůl, mouka, olej, voda

Postup přípravy

Na trošce oleje opečeme slaninu nakrájenou nadrobno. Přidáme zelí, brambory a zajileme vodou. Osolíme a okořeníme paprikou a vaříme cca půl hodiny. Kdo má rád, může pridat trošku…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šťavnaté rizoto

Šťavnaté rizoto

Potřebné ingredience

2 sáčky (nebo 2 hrníčky) rýže, 1 konzerva kuřecího nebo krůtího masa ve vlastní šťávě, 1 větší cibule, hrášek, kukuřice, sůl, olej, pepř, sladká paprika, sýr na posypání

Postup přípravy

1. Dáme si vařit rýži.

2. Na troše oleje usmažime cibulku nakrájenou nadrobno. Až lehce zezlatoví, přidáme k ní maso z konzervy a promícháme. Přidáme pepř a sladkou papriku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové pečeně bez kosti, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g tvrdého sýra, brambory, olej, sůl, koření dle chuti (sladká paprika, kmín, tymián, rozmarýn, česnek), alobal

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem a na dno vysládáme kolečka syrových očištěných brambor. Lehce osolíme a můžeme posypat tymiánem.

Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vynikající oříškovo-maková (nebo kokosovo-maková) bábovka bez mletí máku a bez vážení.......

Vynikající oříškovo-maková (nebo kokosovo-maková)…

Potřebné ingredience

Ačkoliv jsem spíše tvarohový typ než makový :-)), této bábovce se prostě odolat nedá.......Takže, i pokud zrovna nejste "na mák", pochutnáte si. Navíc nemusíte nic odvažovat, suroviny se odměřují na hrnky. Na přípravu budete potřebovat: 3 vejce, 2 a půl hrnku polohrubé mouky (pro ty, co méně sladí, postačí i 1 hrnek cukru), 2 hrnky cukru, 1/2 hrnku nemletého máku, 1 hrnek mletých ořechů nebo kososu, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Všechny suroviny zamícháme a nalejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, bábovkové nebo jiné. Lze péct i na menším plechu. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pravý vanilkový cukr bez chemie

Pravý vanilkový cukr bez chemie

Potřebné ingredience

Není nic jednoduššího, než si vyrobit pravý vanilkový cukr. Nejen, že se chuť a vůně s kupovaným nedají srovnat, ale hlavně neobsahuje žádná aditiva, konzervanty a jiná "éčka".

Postup přípravy

Příprava je naprosto jednoduchá. Potřebujete 1 vanilkový lusk a 1kg cukru krystal nebo přírodního hnědého cukru (může být i půl na půl). Vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky - strašně jednoduchá :-)

Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky - strašně…

Potřebné ingredience

2 střední kedlubny, 1 kelímek smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, sůl, pepř

Postup přípravy

Kedlubny nastouháme na jemno a dáme vařit do cca 1,5 litru vody. Vaříme 10 minut a pak přidáme smetanu. Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky. Omáčku zahustíme jíškou a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
VAJÍČKOVÝ SALÁT nejen NA VELIKONOCE

VAJÍČKOVÝ SALÁT nejen NA VELIKONOCE

Potřebné ingredience

Na 4 porce potřebujeme: 5 středně velkých brambor, 4 vejce, cca 1/2 cibule, cca 1/2 malé skleničky majonézy Hellmanns Light, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce.

2. Vajíčka uvaříme na tvrdo (10 minut).

3. Cibuli nakrájíme najemno.

4. Uvařené brambory a vajíčka oloupeme, nakrájíme na malé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Fantastický tvarožník (cheesecake) se základnou z kakaových BeBe sušenek

Fantastický tvarožník (cheesecake) se základnou z…

Potřebné ingredience

1 balení kakaových sušenek BEBE, 125 g másla, 80 g cukru krystal, 360 g tvarohu (já dávám 2 kostky, nechce se mi vyhazovat ten kousek, co zbyde), 4 vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Rozpusťte máslo a dejte ho na chvíli zchladnout. Celé balení rozdrťte (buď mixérem nebo dejte sušenky do pevného sáčku a rozdrťte je válečkem, mě se nejvíce osvědčilo…

Zobrazit více...
DORTY
Čoko dortík Paříž

Čoko dortík Paříž

Potřebné ingredience

Kakaový korpus, já jsem použila těsto na kakaovo-kefírovou buchtu (najdete u mne v receptech). Pařižský krém: 2 smetany ke šlehání + 4 lžíce cukru + 4 vrchovaté lžičky kakaa + 1 ztužovat šlehačky. Na vrch dáme čokoládovou polevu (smetanu ke šlehání přivedeme k varu a rozpustíme v ní čokoládu na vaření), ozdobíme čokoládovými bonbónky, např. čokoládovými mušličkami, které vypadají moc hezky. Pro dospěláky můžeme do krému přidat trochu rumu.

Postup přípravy

Oblíbený a jednoduchý zákusek pro milovníky kakaa a čokolády.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zapékané palačinky plněné tvarohem

Zapékané palačinky plněné tvarohem

Potřebné ingredience

Na 8 - 10 palačinek: 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 0.5 l mléka, 2 vejce, 40 g krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení.
Na náplň: 500 g klasického tvarohu (z papíru, ne z vaničky), cca 5 lžic mléka na rozředění, 100 g cukru ( z toho, aby alespoň nějakou část tvořil vanilkový cukr), 2 žloutky, namočené rozinky (nemusí být), trochu strouhané citrónové kůry, špetka soli, sníh ze 2 bílků

Postup přípravy

1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte…

Zobrazit více...

Kategorie