Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

0.0
Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové pečeně bez kosti, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g tvrdého sýra, brambory, olej, sůl, koření dle chuti (sladká paprika, kmín, tymián, rozmarýn, česnek), alobal

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem a na dno vysládáme kolečka syrových očištěných brambor. Lehce osolíme a můžeme posypat tymiánem.

Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme. Posolíme a kořeníme podle chuti. Já dávám sladkou papriku, kmín, čerstvý romarýn a česnek. Plátky masa položíme na brambory.

Zasypeme nastrouhaným sýrem a zajimeme šlehačkou.

Pekáč zakryjeme alobalem.

Pečeme 50 minut při teplotě 200 stupňů. Poté sundáme alobal a pečeme asi ještě 20 minut, dokud nám nezezlatoví sýr.

Dobrou chuť!

Maso poklademe na kolečka brambor.

Zasypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.

Zakryjeme alobalem.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Simocekgumocek 10. 4. 2008, 21:31
Vypadá tod obře (clamp) (Y)
kalimera 11. 4. 2008, 13:00
@Simocekgumocek Díky a taky to skvěle chutná (L)......... (jidlo)
kalimera 5. 4. 2008, 13:33
Pokud chcete maso ještě více vyšperkovat, naložte si ho den předem (Y).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie