(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Vepřové na brambůrkách se smetanou a parmezánem VŠE Z JEDNOHO PEKÁČKU

Potřebné ingredience
Plátky vepřové kotlety (dle počtu strávníků), 500 g brambor (dle počtu strávníků), 1 cibule, 1 paprika nebo porek, 1 šlehačka, olivový olej, sůl, česnek.
Postup přípravy
Vepřové plátky kotletky (můžete použít i kuřecí co kdo chce) již den předem naložím do misky s prolisovaným česnekem, jemně poliju olivovým olejem a nechám v lednici do druhého dne odležet. Masíčko je pak krásně měkoučké a krásně se rozpadá.
Brambrory jelikož je nebudeme loupat, pořádně umyjeme pod studenou vodou, použijeme klidně houbičku a každou bramboru rozčtvrtíme na měsíčky a poklademe na dno pekáčku. Brambory pořádně osolíme můžeme i jemně okořenit. Pak poklademe na kolečka pórek, kousky cibulky a posypeme parmezánem. Všechno zalijeme šlehačkou nebo může být i smetana. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou a osolenou kotletku. Pekáček peču uzavřený víkem nebo můžeme použít alobal. Pečeme na 170C a stačí 1 hod.
Je to naprosto rychlé, jednoduché a opravdu vynikající. Vyzkoušejte.
Brambrory jelikož je nebudeme loupat, pořádně umyjeme pod studenou vodou, použijeme klidně houbičku a každou bramboru rozčtvrtíme na měsíčky a poklademe na dno pekáčku. Brambory pořádně osolíme můžeme i jemně okořenit. Pak poklademe na kolečka pórek, kousky cibulky a posypeme parmezánem. Všechno zalijeme šlehačkou nebo může být i smetana. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou a osolenou kotletku. Pekáček peču uzavřený víkem nebo můžeme použít alobal. Pečeme na 170C a stačí 1 hod.
Je to naprosto rychlé, jednoduché a opravdu vynikající. Vyzkoušejte.

po vytažení z trouby

sýr, který používám jako "parmezán"
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tehu
(upraveno)
28. 1. 2011, 16:10
Dobrý den Káťo
prosím co bych mohla použít místo parmezánu??V Penny ani v Tesco jsem ho nesehnala
Ráda bych ten receptík vyzkoušela zítra k obědu...


nahlásit

Katulka3
(upraveno)
4. 4. 2012, 14:58
@tehu
Dobrý den, určitě jakýkolv tvrdý sýr, co třeba uzený?

nahlásit

sieta
(upraveno)
31. 7. 2010, 12:03
To vypadá dobře
a ten sýr v sáčku neznám


nahlásit

Katulka3
(upraveno)
31. 7. 2010, 15:02
@sieta
mají ho kdekoliv v supermarketu
naposled jsem je koupila v kauflandu a stojí do 40 Kč. Ale ta "pixle" vydrží dlouho, má uzavíratelné víko


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
31. 7. 2010, 12:02
Dala bych si
Vypadá to velmi dobře




nahlásit

jilly
(upraveno)
31. 7. 2010, 6:32
mnam
to musi by naprosto skvele..inak ten syr pouzivam aj ja ...je to lacnejsia varianta parmazanu


nahlásit

Katulka3
(upraveno)
31. 7. 2010, 11:09
@jilly
Opravdu je to moc dobré, mlaskali jsme všichni komu vždy nadělám
Také můžete použít své koření nebo místo porku něco jiného jak kdo chce. Originál parmezán jsem ještě ani nekupovala, ale někdy na to dojde, zatím vždy použiju tyto varianty





nahlásit

jilly
(upraveno)
31. 7. 2010, 11:54
@Katulka3
Este brokolica by sa tam dala dat...ale az tak ku koncu, aby nebola moc makka a rozvarena

nahlásit

Katulka3
(upraveno)
31. 7. 2010, 15:03
@jilly
Taky možnost, prostě kdo co doma máte a co máte rádi

nahlásit

jilly
(upraveno)
31. 7. 2010, 17:29
@Katulka3
to urcite

nahlásit