Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Vepřové na brambůrkách se smetanou a parmezánem VŠE Z JEDNOHO PEKÁČKU

0.0
Vepřové na brambůrkách se smetanou a parmezánem VŠE Z JEDNOHO PEKÁČKU

Potřebné ingredience

Plátky vepřové kotlety (dle počtu strávníků), 500 g brambor (dle počtu strávníků), 1 cibule, 1 paprika nebo porek, 1 šlehačka, olivový olej, sůl, česnek.

Postup přípravy

Vepřové plátky kotletky (můžete použít i kuřecí co kdo chce) již den předem naložím do misky s prolisovaným česnekem, jemně poliju olivovým olejem a nechám v lednici do druhého dne odležet. Masíčko je pak krásně měkoučké a krásně se rozpadá.
Brambrory jelikož je nebudeme loupat, pořádně umyjeme pod studenou vodou, použijeme klidně houbičku a každou bramboru rozčtvrtíme na měsíčky a poklademe na dno pekáčku. Brambory pořádně osolíme můžeme i jemně okořenit. Pak poklademe na kolečka pórek, kousky cibulky a posypeme parmezánem. Všechno zalijeme šlehačkou nebo může být i smetana. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou a osolenou kotletku. Pekáček peču uzavřený víkem nebo můžeme použít alobal. Pečeme na 170C a stačí 1 hod.
Je to naprosto rychlé, jednoduché a opravdu vynikající. Vyzkoušejte.

po vytažení z trouby

sýr, který používám jako "parmezán"

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tehu 28. 1. 2011, 16:10
Dobrý den Káťo (hello) prosím co bych mohla použít místo parmezánu??V Penny ani v Tesco jsem ho nesehnala :-S Ráda bych ten receptík vyzkoušela zítra k obědu...
Katulka3 4. 4. 2012, 14:58
@tehu Dobrý den, určitě jakýkolv tvrdý sýr, co třeba uzený? (Y)
sieta 31. 7. 2010, 12:03
To vypadá dobře (Y) a ten sýr v sáčku neznám *-)
Katulka3 31. 7. 2010, 15:02
@sieta mají ho kdekoliv v supermarketu :-) naposled jsem je koupila v kauflandu a stojí do 40 Kč. Ale ta "pixle" vydrží dlouho, má uzavíratelné víko (Y)
Hnědovláska 31. 7. 2010, 12:02
Dala bych si ,-) Vypadá to velmi dobře (Y) (Y) (Y)
jilly 31. 7. 2010, 6:32
mnam (Y)to musi by naprosto skvele..inak ten syr pouzivam aj ja ...je to lacnejsia varianta parmazanu (Y)
Katulka3 31. 7. 2010, 11:09
@jilly Opravdu je to moc dobré, mlaskali jsme všichni komu vždy nadělám :-) Také můžete použít své koření nebo místo porku něco jiného jak kdo chce. Originál parmezán jsem ještě ani nekupovala, ale někdy na to dojde, zatím vždy použiju tyto varianty (F) (F) (F) (F)
jilly 31. 7. 2010, 11:54
@Katulka3 Este brokolica by sa tam dala dat...ale az tak ku koncu, aby nebola moc makka a rozvarena :-)
Katulka3 31. 7. 2010, 15:03
@jilly Taky možnost, prostě kdo co doma máte a co máte rádi (Y)
jilly 31. 7. 2010, 17:29
@Katulka3 to urcite (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie