(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pravý vanilkový cukr bez chemie
Potřebné ingredience
Není nic jednoduššího, než si vyrobit pravý vanilkový cukr. Nejen, že se chuť a vůně s kupovaným nedají srovnat, ale hlavně neobsahuje žádná aditiva, konzervanty a jiná "éčka".
Postup přípravy
Příprava je naprosto jednoduchá. Potřebujete 1 vanilkový lusk a 1kg cukru krystal nebo přírodního hnědého cukru (může být i půl na půl). Vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a zasypeme cukrem. Uzavřeme v dóze a necháme nejméně týden odpočívat. Když si vzpomenete, můžete cukr protřepat.
Vanilka se dá běžně koupit ve všech větších obchodech. Najdete ji buď mezi kořením nebo u pečíčích potřeb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karmala
(upraveno)
11. 11. 2011, 10:55
Super věc,dnes jsem otevřela dózu a cukr nádherně voní po vanilce.Vanilku nekupuji v obchodech /skoro všude mají špatné lusky/ ale objednávám na www.vanilkove-lusky.cz Do dvou dnů ji mám doma
silurido
(upraveno)
2. 6. 2016, 17:16
@karmala
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k té vanilce. Jak objednáváte z té stránky vanilku,tak je tam 2 lusky za 114kč POCHOPILA JSEM TO DOBŘE,ŽE DVA LUSKY ZA 114 ? NENI TO TROCHU MOC? KDYŽ K TOMU PŘIDÁM JEŠTĚ POŠTOVNÉ,TAK SE TO ASI PĚKNĚ PROZDRAŽÍ. DĚKUJI ZA ODPOVĚD SIMONA Vanilkové lusky, Madagaskar, střední, 2 lusky Vanilka Bourbon vypěstována na Madagaskaru, je díky své jedinečné kvalitě nejvíce ceněnou vanilkou. Lusky dodávame ve vakuovém balení, mají délku 14-15cm. Minimální trvanlivost vanilky v nepoškozeném obalu je 12 měsíců.
kalimera
(upraveno)
11. 11. 2011, 20:03
@karmala
Děkuji za tip . Mám ráda lusky ve skleněné "zkumavce", připadají mi o něco lepší, než ze sáčku ...
mišus
(upraveno)
18. 3. 2011, 13:21
Tak už mám hotový domácí vanilkový cukr. Sice jsme jeho vůní byla překvapená (okamžitě jsem očuchala koupení vanilkový cukr), ale asi to tak má být (zvláštní vůně se zavřenýma očima bych asi neuhádla, že je to vanilka). Chci se zeptat jak dlouho tam ten lusk můžu nechat?
kalimera
(upraveno)
18. 3. 2011, 14:31
@mišus
Dobrý den, lusk tam nechávám do spotřebování cukru . Člověk je mnohdy překvapen, jak voní přírodní surovina, když je zvyklý na "umělou" vůni .
mišus
(upraveno)
7. 3. 2011, 10:28
Super, zkusím. Teď si ještě musím vyrobit domácí skořicový cukr. Kolik byste dala skořice na kilo cukru? Poradíte?
kalimera
(upraveno)
7. 3. 2011, 19:53
@mišus
dala bych tak minimálně celé balení skořice, ať má "říz" . Krásný večer .
Prrothea
(upraveno)
26. 11. 2008, 13:37
Díky zkusím ted něco jiného než hypernovu tam jsem koupila ten vadny tak zkusim tu zdravou výživu náhodička, že jsem tu natrefila na někoho z Třince...
kalimera
(upraveno)
26. 11. 2008, 16:44
@Prrothea
Tak úspěšný nákup .
Prrothea
(upraveno)
26. 11. 2008, 11:23
Ještě Pavli kde je ta prodejna oxalis jak tu píšete. Je to někde v Třinci? ja jsem totiž taky z Třince ale o ničem takovém tu nevím
kalimera
(upraveno)
26. 11. 2008, 13:08
@Prrothea
Jééé, vy jste z Třince? Tak to je super . Oxalis je na internetu http://www.oxalis.cz/vanilkove-lusky-ve-skle/d-71520/. Jinak jsem lusk vždy kupovala v třineckém Tescu, mívají ho i v Hypernově a ve starém Třinci ve zdravé výživě mívali ten ve skle .
Prrothea
(upraveno)
26. 11. 2008, 11:21
cukr jsem nakládala minulý čtvrtek a ted když čichám tak stále nevoní spíš páchne jako bakelit jen je to méně intenzivní než když jsem otevřela sáček. Vůbec lusk nevoněl sladce ani po vanilce a suchý taky nebyl spíš takový gumový takže zkusím koupit znovu asi byl fakt špatny... snad to do vánoc stihnu trefit na nějaký dobrý Ještě že jsem si to správně myslela že není něco v pořádku a nevysypala tam celé kilo cukru. pak napíšu jak sem uspěla znovu
kalimera
(upraveno)
26. 11. 2008, 13:05
@Prrothea
Tak to by naštvalo . Lusk i cukr na nic , ještě, že jste tam nedala celé kilo . Já jsem zatím koupila vždy lusk perfektní, tak jste mě zaskočila, že i vanilka může být zkažená . Doufám, že už příště natrefíte na dobrý a budete mít super cukříček .
zdenka54
(upraveno)
25. 11. 2008, 21:50
Já jsem na tom úplně stejně jako Lidka,lusk rozhodně nevoní po vanilce,spíš až smrdí.Myslela jsem,že je to tou koncentrací a cukr "naložila",tak uvidím
kalimera
(upraveno)
25. 11. 2008, 22:26
@zdenka54
Možná, jestli nevoní, tak intenzivně, že vám až smrdí . Jsem zvědavá, jak to nakonec s cukrem dopadne , pak písněte .
Prrothea
(upraveno)
25. 11. 2008, 13:15
Dobrý den mám dotaz, koupila jsem od kotani vanilkový lusk, ale teda vůbec nevim jak má vonět nebo teda spíš to co já jsem koupila mě docela smrdělo a vanilce tak jak ji znám se to moc nepodobalo. Je to tak v pořádku nebo to byl nějaký zkažený lusk? Lidka
kalimera
(upraveno)
25. 11. 2008, 20:34
@Prrothea
Jejda, tak s tím jsem se teda ještě nesetkala . Lusk by měl být suchý a vonět krásně sladce a "vanilkově".
7.8
(upraveno)
16. 10. 2008, 19:41
No to je super nápad,vyzkouším na vánoce. Díky
kalimera
(upraveno)
17. 10. 2008, 13:58
@7.8
Není vůbec zač . Mě už taky pomalu dochází, používám ho pořád , budu muset udělat další .
KáKá
(upraveno)
16. 10. 2008, 16:02
taky ho takhle dělám-s kupovaným se nedá srovnat
kalimera
(upraveno)
17. 10. 2008, 13:32
@KáKá
Přesně tak
kalimera
(upraveno)
13. 4. 2008, 10:55
Zrovna jsem vyčetla v nějaké moudré knize, že vanilkové aroma se vyrábí z ropy ...........
muzzy
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:21
prodejny Oxalis, mají ve skle vanilkové lusky anebo přímo mleté vanilkové lusky. Pocházejí z BIO plantáží na Madagaskaru, je to super pošušňáničko, dávám do koláčů, kávy, čokolády....vhodné i jako dárek, pěkné balení.
kalimera
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:26
@muzzy
BIO vanilka by byla úplně nej , musím se do Oxalisu podívat. Mám tám spadeno i na skleněné šálečky . Mají tam super věci pro čajofily, jako jsem já .
cucoriedka
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:02
Diky Pavlinko za tip, a prosim Vas kde je mozno takovy lusk koupit.....diky Míša
kalimera
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:18
@cucoriedka
Já kupuju buď v Tescu nebo v Hypernově , tak snad seženete .