Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

VANILKOVÁ ZMRZLINA

0.0
VANILKOVÁ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

Mléko 250 ml, šlehačka 250 ml, 4x žloutek, cukr krupice 70 g, 1x vanilkový lusk

Postup přípravy

Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme smetanu a mléko, přidáme napůl rozříznutý vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale nenechme vařit. Sundáme ze sporáku a necháme 20 minut stát, pak vyndáme lusk a semínka z něj seškrábneme do mléka se smetanou. V misce vyšleháme žloutky a cukr do pěny, postupně přidáváme po lžicích vanilkové mléko a stále mícháme. Směs přelijeme do hrnce a za stálého míchání zahříváme, až směs zhoustne (nesmí se vařit. Zmrzlinu odstavíme, podle chuti do ní můžete přidat čerstvé ovoce. Propasírované ovoce 300-400g přecedíme přes cedník přímo do připravené směsi a dobře promícháme. Nebo můžeme přidat nějaký likér. Po vychladnutí směsi můžeme začít plnit do připravených formiček  a nechat zmrazit. Zmraženou formičku s nanukem chviličku zahřejeme v dlani a hotový nanuk pak krásně vyklopíme
TIP na levnější variantu: místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.
Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

notus 1. 11. 2013, 13:48
Taky jsme doma zkoušeli. Nevím čím to je ale naše zmrzlina je taková hodně tuhá a ať dělám co dělám vůbec to nepřipomíná dobrou krémovou vanilkovou zmrzlinu http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/zmrzlina/ a to prosím používám zmrzlinovač přesně dle návodu.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie