Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Zapékané palačinky plněné tvarohem

0.0
Zapékané palačinky plněné tvarohem

Potřebné ingredience

Na 8 - 10 palačinek: 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 0.5 l mléka, 2 vejce, 40 g krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení.
Na náplň: 500 g klasického tvarohu (z papíru, ne z vaničky), cca 5 lžic mléka na rozředění, 100 g cukru ( z toho, aby alespoň nějakou část tvořil vanilkový cukr), 2 žloutky, namočené rozinky (nemusí být), trochu strouhané citrónové kůry, špetka soli, sníh ze 2 bílků

Postup přípravy

1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu.
2. Na náplň utřete tvaroh s cukrem, mlékem a žloutky. Přidejte citronovou kůru a rozinky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete lehce ho do tvarohu, aby náplň zůstala nadýchaná. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.
3. Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem, nebo ozdobené marmeládou či ovocem.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anemonka 9. 3. 2008, 17:14
Paní Pavlínko i já je mam ráda,ale já je ještě zalévám vejci rozmíchanými v mléce a zbytkem náplně. :-)Mňam udělala jste mi chuťě musím je co nejdřív udělat.Tak se mějte moc fajn (Y) (Y) (Y)
kalimera 9. 3. 2008, 18:15
@anemonka To je skvělý tip, určitě to bude dobrota. Vyzkouším, díky (L).
kalimera 4. 3. 2008, 20:13
Tento recept jsem objevila na internetu a včera jsem ho poprvé zkoušela. Byl vynikajicí (Y) a nedalo mi to, abych se o něj nepodělila. Doufám, že bude chutnat. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie