Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Zapečené palačinky s tvarohem

0.0
Zapečené palačinky s tvarohem

Potřebné ingredience

Potřebujeme hotové palačinky - každý určitě umí a ví jaké dělá nejlepší ,-) Náplň do palačinek: 250 g tvarohu, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, trochu mléka, rozinky naložené v rumu (my rozinky nemusíme, proto nedávám - ale záleží na chuti) Na zalití: 1/2 hrnku mléka, 1 malé vejce, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Postup přípravy

Tvaroh promícháme se žloutkem, cukrem, rozinkami a přimícháme tolik mléka, aby se hmota dala mazat na palačinky, ale nesmí být tekutá. Každou palačinku natřeme tvarohem, smotáme a naskládáme je těsně k sobě do máslem vymazaného pekáčku. V hrnku rozmícháme mléko s vejcem a cukrem a nalijeme rovnoměrně na palačinky v pekáči. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. 15 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a necháme zezlátnout povrch, 10 - 15 minut. Podáváme s čerstvým nebo kompotovaným ovocem, teplé jako sladký oběd či večeři, studené jako dezert nebo svačinu. Uvedené množství tvarohu a mléka na zalití je pro asi 6 palačinek.
Já osobně ještě přelívám palačinky na talíři javorovým sirupem a ozdobím grankem anebo oříšky :-) Nechejte si chutnat :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 6. 7. 2011, 11:32
(flower)mňááám (hello)
Diochi 6. 7. 2011, 13:41
@marcelau (L) (L) (L) (L) vyzkoušejte a pak ochutnejte (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jsou opravdu výbornéééé :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie