Zobrazit přihlášovací formulář

Návod: Jak vyrobit domácí tělové mléko. Bez chemie, ale zato s extra účinky

  • Publikováno:
Návod: Jak vyrobit domácí tělové mléko. Bez chemie, ale zato s extra účinky

Toužíte mít vyživenou, nádherně vláčnou, jemnou a krásně voňavou pokožku celého těla? Vsaďte na doma vyrobené tělové mléko, které je stoprocentně přírodní, v bio kvalitě a bez přidaných škodlivých chemických látek. A na rozdíl od kupovaných produktů v takové kvalitě vás vyjde na zlomek ceny v obchodě. 

Nikdo z nás si nechce tělo dobrovolně zaplavovat toxiny či jinými škodlivými látkami vlastně jakéhokoliv charakteru. Proto je na vzestupu trend nákupu všeho co nejpřírodnějšího. A to i v kosmetice. Většina z nás zkrátka chce mít kontrolu nad tím, co si na tělo aplikujeme, jaké to má složení. Řešením je připravit si takové produkty doma. Není to žádná alchymie, je to jednodušší, než si myslíte. 

SOUTĚŽ

Netroufáte si na domácí výrobu nebo se vám jen do toho zkrátka nechce? Ani tak si nemusíte kvalitní přírodní kosmetiku odpírat. Zapojte se do naší soutěže a vyhrajte balíček české prémiové kosmetiky Onclé Biorganic.

Do soutěže se zapojte ZDE >>

Pokud se nechcete spoléhat na štěstí ve hře, pořiďte si výrobky Onclé s 15% slevou již nyní. Akce platí na VŠECHNY výrobky na e-shopu www.oncle.cz při zadání slevového kódu MIMIBAZAR15. Slevový kód můžete využít do půlnoci 23. 10. 2022.

Návod na domácí univerzální tělové mléko

K tomu, abychom si vyrobili univerzální tělové mléko, které bude vyhovovat všem typům pleti, ale především – které dá naší pleti to, co potřebuje, aby byla co nejdéle pružná, vyživená, mladistvá a zářila spokojeností, potřebujete tyto ingredience:

(vezměte si odměrný kelímek, podle kterého budete určovat poměr jednotlivých ingrediencí, měl by mít okolo 2,5 – 3 dcl).

  • ¼ kelímku olivového oleje (pokud si chcete přečíst o tom, jak olivový olej NEpoužívat, přečtěte si tento článek).
  • ¼ kelímku kokosového oleje (ani kokosový olej ale i přes veškerou svou všestrannost nemusí být nutně volbou číslo 1. V jakých případech se tak úplně nehodí? Čtěte zde.)
  • ¼ kelímku včelího vosku
  • ¼ kelímku bambuckého másla
  • 2 lžičky vitamínu E (kupte si normálně vitamín E v kapslích, ty přeřízněte a přidejte do směsi)
  • 12 kapek esenciálního kadidlového oleje 
  • 12 kapek esenciálního oleje z myrhy (má všechny možné antiseptické vlastnosti, je antibakteriální, působí skvěle při nachlazení, pomáhá od zánětů, ulevuje od křečí, zklidňuje podrážděné svalstvo.

A připravte si nádobku, ve které budete mléko uchovávat. Tady pozor, abyste si dílo nezkazili nějakým levným plastem, který obsahuje škodlivé látky a může je uvolňovat do našeho krému. Volte raději sklo nebo plasty bez obsahu BPA.

Postup přípravy

1. Kokosový olej, olivový olej, včelí vosk a bambucké máslo dejte do misky, kterou budete zahřívat ve vodní lázni.

2. Obsah misky míchejte při mírné teplotě, dokud se všechny složky nespojí.

3. Smě dejte alespoň na hodinu do ledničky.

4. Vychlazenou směs vyndejte z lednice a obyčejným šlehačem našlehejte, dokud není nadýchaná a provzdušněná.

5. Nakonec přidejte esenciální oleje a vitamín E a vše smíchejte dohromady. Pokud chcete dodat směsi jinou, než zemitou vůni, kterou díky kadidlu a myrze bude mít, doporučujeme kombinovat s citrusovými esenciálními oleji (ale dávejte si pozor, může vzniknout alergická reakce, citrusový olej raději nejdřív vyzkoušejte na kůži), nebo s květinovými vůněmi, jako je levandule nebo růže. 

6. Hotové mléko/krém přendejte do připravené nádobky a uchovávejte na chladném místě. Používejte samozřejmě podle potřeby.          

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie