Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec: 6 nejlepších receptů od našich čtenářů

  • Publikováno:
Pomalý hrnec: 6 nejlepších receptů od našich čtenářů

Úspora času, peněz za energie, zachování živin v potravinách, možnost přípravy pokrmů s minimem tuků. Ale například i jistota, že pokrm nepřipálíte a maso nevysušíte. To jsou jen některé výhody "vaření" v pomalém hrnci. I proto ho v kuchyni využívá stále víc lidí. Pokud ho i vy máte doma a rádi byste vyzkoušeli nějaké nové, ale osvědčené recepty, vybrali jsme pro vás pár z těch od našich čtenářů.

 

 

 

Kuřecí polévka s knedlíčky z kuřecího masa

 

Není nad pořádný silný kuřecí nebo slepičí vývar. Už naše babičky ho používaly jako všelék nejen při nachlazení. Dodává sílu a má prokazatelné protizánětlivé účinky. Nejlepší je samozřejmě ten dlouze tažený, který má vynikající plnou chuť. Obvykle ho připravujeme se zeleninou a nudlemi, zkuste ho ale přiště ozvláštnit ještě voňavými a lahodnými knedlíčky připravenými z mletého kuřecího masa, parmazánu a dalších ingrediencí.

Celý recept naleznete ZDE >>

 

 

Vepřová panenka na víně

 

Je označována jako panenská svíčková, jde totiž o nejkvalitnější a nejlibovější část. Obsahuje jen kolem 4 gramů tuku na 100 gramů masa. Skvěle se tak hodí i pro ty, kteří kladou důraz na zdravou výživu. Nejčastěji se připravuje v minutkové úpravě, vynikající je ale i připravená v pomalém hrnci. Zkuste ji třeba připravit na víně a vychutnejte si ji s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami se slaninou a osmaženou cibulkou.

Celý recept najdete ZDE >>

 

 

Lesníkovo kuře na houbách

 

Máte rádi houby a maso na nich připravené? Pak byste rozhodně měli ochutnat kuře pomalené 6 hodin na cibulce, česneku a sušených houbách, ovoněné tymiánem. Vynikající je s bramborami, rýží, knedlíkem, ale i těstovinami. Pro ozvláštnění můžete do hotové omáčky přidat ještě smetanu ke šlehání.

Celý recept na lesníkovo kuře najdete ZDE >>

 

Hovězí po mongolsku

 

Pokud dáváte přednost asijské kuchyni, měli byste určitě ochutnat hovězí nudličky připravené s cibulkou, česnekem, mrkví a sojovou omáčkou. Vynikající jsou s rýžovými nudlemi, ať už s vlasovými nebo těmi silnými, hodí se ale i jasmínová rýže.

Celý recept na hovězí po mongolsku najdete ZDE >>

 

 

Masové kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

 

Kuličky z mletého masa v omáčce milují dospělí i děti. Nejčastěji se připravují s omáčkou rajskou, svíčkovou nebo smetanovou. My jsem pro vás ale vybrali recept na omáčku poněkud netradiční, rozhodně ale vynikající. Připravená je z batátů, mrkve a smetany, ovoněná bobkovým listem. V kombinaci s masovými kuličkami chutná opravdu báječně.

Celý recept najdete ZDE >>

 

 

Ovesná jablečno-skořicová kaše

 

Na své si přijdou i milovnící sladkého. V pomalém hrnci se totiž dá připravit i stále oblíbenější ovesná kaše, která je ideální snídaní nebo svačinou. Je skvělým zdrojem sacharidů a vlákniny. Navíc obsahuje i nějaké ty bílkovin a tuky a je nabitá důležitými vitamíny, minerály a antioxidačními rostlinnými sloučeninami. Pokud si ji přes noc připravíte v pomalém hrnci, stačí jí ráno jen nandat do misky, posypat oříšky a pustit se do ní. Kombinace ovesných vloček, rozvařených jablek, skořice a javorového sirupu je prostě báječná.

Celý recept na ovesnou jablečno-skořicovou kaši najdete ZDE >>

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie