Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Mléko BEBELO dětem moc chutnalo, maminky ocenily složení bez palmového oleje

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Mléko BEBELO dětem moc chutnalo, maminky ocenily složení bez palmového oleje

Výživa nejmenších dětí je velmi důležitým faktorem ovlivňujícím jejich správný růst s vývoj včetně vývoje imunitního systému, proto bychom neměli podceňovat její kvalitu a složení. Potomci dvaceti z vás dostali šanci ochutnat kojenecké nebo batolecí mléko BEBELO®. Ta mají komplexní a vyvážené složení, které zohledňuje specifické výživové potřeby miminek v každém období jejich vývoje. A jak testování dopadlo?

I když tím nejlepším způsobem výživy pro kojence do šesti měsíců je samozřejmě mateřské mléko, existuje celá řada důvodů, proč rodiče musí sáhnout po alternativní výživě, kterou je výživa mléčná. A v takovém případě jim samozřejmě vůbec není lhostejné, co takové mléko obsahuje. Vždyť kdo by nechtěl pro své miminko jen to nejlepší. A platí to i v případě pokračovacího mléka pro děti starší ve věku od 12 měsíců až do 3 let, které vlažné batolecí mléko k svačině nebo před spaním milují.

Kojenecká výživa BEBELO® má komplexní a vyvážené složení, které se maximálně podobá mateřskému mléku a zároveň zohledňuje specifické výživové potřeby miminek v každém období jejich vývoje. Obsahuje bakterie mléčného kvašení Bifidobacterium lactis, podobné bakteriím přirozeně se vyskytujícím v mateřském mléce i trávicím traktu plně kojených dětí. Poměr bílkovin kaseinu a syrovátky v mateřském mléce je 35:65. Takové složení je doporučováno i nutričními specialisty, a proto se tímto poměrem inspirovala i mléka BEBELO®. Výsledkem je kojenecká výživa, která je co nejpodobnější mateřskému mléku s velmi dobrou stravitelností. Obsahuje vápník, fosfor a vitamin D, které jsou potřebné pro normální růst a vývin kostí u dětí, vitamin D kromě toho přispívá k normální funkci imunitního systému u dětí. Navíc tato výživa neobsahuje palmový olej, což většina maminek a tatínků ocení. 

Tentokrát byly testery samotné děti. Chutnalo jim testované mléko? Dokázalo je dostatečně nasytit na delší dobu? A co na něj "říkalo" jejich trávení? To vše se dozvíte z recenzí, které vybrané maminky z vašich řad sepsaly na svých blozích na stránkách Mimibazaru. Přečtěte si výňatky z některých z nich (recenze jsou v tomto článku redakčně zkráceny). Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Jak si kojenecké a batolecí mléko BEBELO® v testování vedlo

Maminky ocenily snadnost přípravy, testovaná mléka se podle nich snadno rozmíchávají, rozpouští a co je důležité, nedělají hrudky. Pozitivně hodnotily také vůni a hlavně chuť mléka, která je podle nich, narozdíl od většiny jiných výživ, opravdu příjemná. Všechny z dětí, které mléko pily, ho dobře přijaly, maminky ocenily jeho dobrou stravitelnost. Kladné body daly také za praktičnost balení. V krabici je totiž mléko rozděleno do dvou samostaných sáčků, takže nemusí být zbytečně otevřené celé velké balení. I tak je ale lepší přesypat ho do nějaké uzavíratelné těsnící dózy. Velmi příznivá je podle nich také cena, která je oproti jiným mlékům nižší, rozhodně ne však na úkor kvality.

"Dceři bezesporu zachutnalo, a to je co říct, protože mlíčko jsme dosud měnili už několikrát. Chuť je bohatá, nasládlá, velmi přesvědčivá a láká k další konzumaci. Konzistence je až krémová. Co nám udělalo největší radost je, že právě BEBELO pomohlo Dominičce při zmírnění obtíží s refluxem, kterým od narození trpí. Ublinkávání po tomto mléku téměř vymizelo. Bříško dcerku po mlíčku nebolelo, nijak se nepropínala, neplakala, malinko se jí ale po něm zhoršilo vyprazdňování a stolice měla tužší konzistenci. Dalším pozitivem je určitě nízká pořizovací cena a pak i dostupnost v síti lékáren Dr. Max," zhodnotila DenisaT. testované mléko BEBELO MILK 2 pro miminka od ukončeného 6 měsíce do 1 roku.  

To samé mléko testovala se svým jedenácti měsíčním synem také Kamila S.: "Mlíčko BEBELO 2 malému moc chutnalo. Krásné se rozpouští, nedělá hrudky, nepění. I jeho složení je výborné, je bez palmového oleje, ale co je nejlepší, to je i dostupná cena. Syn po něm krásně spinká a nemá žádné trávicí problémy, za což jsem ráda. U předchozího mlíčka totiž bohužel problémy s trávením měl. Teď už vím, jaké mlíčko budeme nadále kupovat. Balení má 600g a je rozděleno do dvou pytlíku, tudíž vydrží i déle čerstvé. Já i malý jsme moc spokojeni. Určitě doporučujeme vyzkoušet!".

Premiérou byla mléčná výživa v prášku pro dceru Aleny T., která je z této zkušenosti nadšená. Konečně se totiž po roce v klidu vyspala. "Má roční dcera doposud plně kojená ochutnala "umělé" mléko vůbec poprvé. Oceňuji snadnou přípravu a rychlost rozpuštění. Příjemná vůně i chuť je samozřejmě milým bonusem. Dcera nejdříve mléko ochutnala, pak si chvilku hrála s lahví a nakonec vypila skoro celou lahev. Spinkala pak celou noc bez probuzení na dokrmení. Konečně jsem mohla po roce prospat a nabrat sílu na další dny. Je super, že existují výrobky, kde ve složení nenajdeme palmový olej. Moc děkuji za možnost vyzkoušet mléko a dopřát dcerce klidnou noc. Všem maminkách mohu jen a jen doporučit. Existuje kvalita za rozumnou cenu a to maminky na mateřské dovolené určitě ocení," napsala Alena.

Mléčnou výživu pro děti od 12 do 36 měsíců se svojí dcerou otestovala také Katy: "V úvodu bych chtěla říct, že mám 3 děti a vyzkoušeno nespočet mlíček od nejlevnějších po ty opravdu drahé. Bebelo se velmi hezky rozpouští ve vodě, nedělá žádné cucky jak je tomu často u některých jiných mlíček. Co mě opravdu mile překvapilo je složení plné probiotik, minerálů, vitamínů a také to, že neobsahuje palmový olej. Navíc je dcerka dosti vybíravá a s Bebelem jsme neměly žádný problem, dokonce chtěla mlíčko přidat. Už teď vím, že v obchodě budu po Bebelu určitě opět sahat, protože je navíc za super cenu."

Spokojená byla i maminka Kateřina V.: "Jsem ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet toto mléko. Na trhu je hromada UM a vybrat to pravé je tak trochu alchymie. I když je dcerka 17m kojena, jsou situace, kdy je potřeba sáhnout po UM na zahnání chuti, odstříkané nechce. Hned, když mléko dorazilo, šli jsme testovat. Velice mě překvapila chuť, necítila jsem žádnou pachuť umělotiny. Připadalo mi, že piji opravdu mléko. I dcerce chutnalo a flašticku vypila během chvilky. Naprosto jí vyhovuje. Za nás tedy pět hvězdiček.".

K pravidelnému večernímu rituálu uspávání používá umělé mléko naše čtenářka Monika K."Za možnost testování mléka BEBELO 3 jsem byla moc ráda. Jelikož mám tři malé děti, doslova se po něm jen zaprášilo. Dětem moc chutnalo. Dokonce nedělalo žádné hrudky po protřepání, což se nám stávalo u předchozích mlék. Děti mi po něm krásně spinkaly a byly celkově spokojené. Náš 2,5 letý syn si dokonce dal i ráno ke snídani. Navíc je bez palmového oleje, což je super i k přírodě. Příprava je opravdu snadná a cena příznivá, určitě budeme pokračovat. Za nás určitě můžu jenom doporučit," zhodnotila.

Spokojená je i další z maminek, jejíž syn je na UM kvůli nemoci od 7. měsíce. "Kdo má malé dítě velmi dobře ví, jaký problém je vybrat to správné mléko pro jeho bříško. My jsme si to své našli a dál už jiné nezkoušeli. Naše škoda... Hned po první noci s testovaným mlíčkem BEBELO bylo jasné, že u nás uspěje. Synovi chutná, velmi dobře ho zasytí a noc je díky tomu klidnější. I mě chuťově přijde lepší než jiná UM. Příprava je jednoduchá, velmi rychlá a to našemu večernímu rituálu jen pomáhá, syn nerad čeká. Po mlíčku Bebelo ho netrápí ani bolavé bříško, ani problémy s vyprazdňováním a ani proplakané noci. Za nás je Bebelo opravdu skvělé UM, můžeme ho se synem dalším maminkám jen doporučit," svěřila se na blogu testerka, která si říká Alpakovo.

Se synem Adámkem, kterému jsou 2 roky a 5 měsíců, testoval mléčnou výživu Bebelo 3 také čtenářka s nickem Vlahy: "Příprava je velmi snadná, mléko se dobře rozmíchává, nehrudkuje a lahvička po něm jde snáze umýt. Oceňuji kvalitní složení mléka, a to zejména vitamín D, a také to, že neobsahuje palmový olej. Velmi důležité pro mě je, že Adámkovi velmi chutná, nikdy nezbyde, ba naopak, vždy chce další lahvičku. Chuťově tedy výborné, vůně příjemná. Za další benefit považuji rozdělení do dvou, i když nepraktických, sáčků, což řeším přesypáním do dózy určené na sypké produkty. Už jsem zjistila, že nejlepší je mléčnou výživu Bebelo nakupovat v e-shopu lékáren Dr. Max, která díky členství nabízí dopravu zdarma a má často výhodné akce, např. při nákupu více kusů. Vzhledem ke všem benefitům, které jsem zde uvedla, mléčnou výživu Bebelo mohu jen doporučit, patří mezi špičky v oblasti dětské výživy, zejména v případě, kdy maminka nemůže plnohodnotně kojit.".

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie