Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Přírodní produkty francouzských značek Puressentiel, Novexpert a Mustela

Vyzkoušeli jste: Přírodní produkty francouzských značek Puressentiel, Novexpert a Mustela

Deset maminek z vašich řad mělo v průběhu měsíce listopadu možnost vyzkoušet a důkladně otestovat hned tři kosmetické přírodní produkty z Francie pro krásu a zdraví. O zkušenosti s nimi se vybrané testerky ve svých recenzích na stránkách populárního webového portálu Mimibazar.cz následně podělily i s našimi čtenářkami. Podívejte se, jak byly s testovanými výrobky spokojené.

Určitě vás zajímá, jak si jednotlivé výrobky vedly v praxi během vašeho testování. Není totiž nad osobní zkušenosti skutečných žen. Texty zde mohou být redakčně zkrácené. Odkazy na celé původní texty všech testerek najdete ZDE >> (na konci pod textem). Prostřednictvím těchto osobních blogů se dozvíte, jaké jsou jejich zkušenosti a postřehy, můžete si prohlédnout fotografie z testování.

Prvním testovaným produktem byl Puressentiel Čistící sprej 41, 100% přírodní produkt obsahující 41 esenciálních olejů, který prokazatelně likviduje bakterie, viry, mikroskopické výtrusy hub, ale i nepříjemné zápachy apod.  Oceníte ho nejen teď, kdy řádí virózy, využití pro něj určitě najdete i během celého roku. Čistí vzduch, redukuje zdroje kontaminace (ložnice, dětské pokoje, vlhké místnosti, koupelny, kuchyně apod.), znečištěný nebo zakouřený vzduch, zápachy z povlečení, zvířat, v kancelářích, dílnách, na veřejných místech, v autech apod. A navíc krásně voní!

Jak si ale tento výrobek vedl v testování? Testerky kromě stoprocentního přírodního složení ocenily snadnou aplikaci ve formě spreje a také krásnou a svěží vůni, která místnost provoní na dlouhé hodiny. Jen jedné z nich kombinace olejů nevyhovovala, rodině sprej zkrátka nevoněl.  

Doslova nadšení z vlastností a účinků tohoto spreje projevila naše čtenářka Mirka Š., která své dojmy shrnula takto: "Musím říct, že tento sprey mne doslova uchvátil z více důvodů. Jednak je vhodný pro vícestranné použití jako je domácnost, kancelář, auto, skladovací prostory, tak je vhodný i pro zvířata, atmatiky i alergiky. Je to čistící a zároveň i desinfekční sprey vzduchu, jeho aroma vydrží opravdu hodně dlouho. Má intenzivní vůni po bylinkách, jako kdybyste byly v nějaké léčivé zahradě, kde na vás dopadá uklidňující pocit. Po aplikaci do vzduchu se člověku lépe dýchá, prostor je osvěžen, sprey perfektně protáhne nos. Vyzkoušen také na osobě, která má chronické problémy s ucpáním nosu (hokejista) a bez nosního spreye se neobejde. Nastříkala jsem mu polštář i místnost a nic nebylo potřeba. Tento výrobek mne učaroval a zůstanu mu věrná!

Spokojenost s ním ve svém hodnocení na blogu vyjádřila například také Dagmar H., která napsala: "Sprej mne osobně nadchnul. Použili jsme ho v autě, na toaletě, či ve sklepě. Všude zanechal opravdu velmi svěží, ale nevtíravou vůni. Také jsem ho použila na koberec, který byl cítit po návštěvě s mokrým psíkem. Postřik byl velmi účinný a dodnes není zatuchlost po psím návštěvníkovi cítit. Určitě ho v budoucnu ráda zakoupím.

"Sprej jsme dostali v tu nejvhodnější dobu. Syn byl zrovna nemocný, takže jsem ho používala každý den. Pro lepší dýchání jsem večer stříkala do ložnice, následně lehce vyvětrala. Ráno po opuštění ložnice jsem opět stříkla, tentokrát pro desinfekci prostoru. V průběhu dne jsem ho využívala i v dalších místnostech. Věřím, že díky tomu nikdo další z naší pětičlenné rodiny tentokrát neodpadl," potvrdila další skvělé vlastnosti tohoto spreje Dita Ž..

"Nejsem moc na úplné novinky, jsem spíše "stará škola", co používá to, na co je zvyklá, ale všechny tři produkty si mě hned získaly. Jako první jsem vyzkoušela spray Puressentiel. Škoda, že se nedá přenášet ta moc příjemná vůně čistoty a přírody v celém bytě. Hned jsem měla pocit svěží domácnosti bez nežádoucích virů, bakterií a plísní, což je zejména v dnešní době k nezaplacení. Promyšlená kombinace 41 esenciálních olejů je čistě přírodní a spray má mechanickou pumpičku, takže nejsou potřeba žádné freony atd.," zhodnotila čistící sprej Puressentiel 41 Šárka S..

Vlastnosti spreje ocenila například také Dita T., která napsala: "Sprej s krásnou bylinkovou vůní používám jak ve své domácnosti tak i v kanceláři, kde pracuji. Příjemně provoní prostor, vyčistí vzduch od všemožných nechtěných pachů a zápachů a dle návodu prokazatelně likviduje bakterie a viry, což je v této době velmi žádoucí. S nastupujícím chladným počasím ho využijete na 100 %."

"Vůně je moc příjemná a nám stačilo jednou zmáčknout dávkovač spreje aby nebyla silná, i tak jsme po použití chvíli nechali místnost prázdnou, ale opravdu se nám lépe spalo. Vůně bylinek nepůsobí nijak nepříjemně a je cítit i ráno, i když to s dávkou nepřeženete," popsala své zkušenosti s tímto sprejem také Michaela F..

Druhým z testovaných produktů bylo sérum Novexpert Booster - 100% přírodní alternativa řešení vrásek s okamžitým a viditelným výsledkem. Vlivem času se bohužel z vaší pleti vytrácí kyselina hyaluronová a dochází tak ke ztrátě pevnosti a pružnosti pleti a k ochabnutí kontur obličeje. Díky tomuto séru své pleti potřebnou základní látku navrátíte, a to přirozenou cestou bez estetických zákroků. Špičkový produkt, který vyvinula francouzská značka Laboratoires Novexpert, obsahuje 960 mg čisté kyseliny hyaluronové v koncentraci 3, 2 % ve 4 základních velikostech pro zesílení jejího účinku ve všech epidermálních vrstvách pleti. Celkové množství kyseliny hyaluronové obsažené v 1 flakonu séra odpovídá množství 40 injekcí kyseliny hyaluronové běžně používané v estetické medicíně.

Jak si ale výrobek vedl v praxi? Testerky se v jeho klasifikování v podstatě shodují a hodnotí ho kladně. Už po relativně krátké době totiž zaznamenaly viditelné výsledky v podobě mizejících vrásek a pružnější pleti. Oceňují také způsob aplikace séra pomocí kapátky, díky čemuž je možné aplikovat výrobek jen na konkrétní místa, kde je to opravdu potřeba, díky čemuž spotřebujete skutečně pouze pár kapek. Lahvička séra tak vystačí na dlouhou dobu. Sérum se podle testerek krásně vstřebává a nezanechává na pleti žádný nepříjemný film.  Překvapením byla pro některé z nich mírně lepivá konzistence produktu, která je však u sér s kyselinou hyaluronovou obvyklá. Bonusem je příjemná nevtíravá vůně.

"Sérum má trochu hustší konzistenci než séra jiných značek. Nanáší se velmi dobře díky praktickému kapátku. Po nanesení sérum trochu lepí, ale velmi dobře se do pokožky vstřebá. Pleť je po vstřebání příjemně napnutá a hydratovaná. Po cca. třítýdenním používání je vidět mírné zlepšení pleti. Mimické vrásky kolem očí jsou trochu méně viditelné a pleť má lepší (zářivější) odstín. Také barva pleti je více sjednocená. Sérum má je nepatrnou lehkou vůni. Za mne toto sérum mohu doporučit," napsala Dagmar H..

Podobná je i zkušenost Zdeňky Z.: "Potěšilo mě, že sérum má 100 % přírodní složení. Díky kapátku se velmi dobře nanáší a dobře se na pokožce vstřebává. Po nanesení je pokožka mírně lepkavá, ale přípravky s kyselinkou hyaluronovou to většinou dělají, po vstřebání už pleť nelepí.  U mimických vrásek vidím zlepšení, pleť je krásně vypnutá a hydratovaná, věřím, že po delším čase bude výsledek ještě lepší a už se moc těším. Sérum má příjemnou vůni a určitě doporučuji všem, kteří chtějí pro pleť to  nejlepší.".

Stoprocentně přírodní složení je velkým plusem i pro další z testerek, kterou je Hana H.. Ta produkt zhodnotila stručně a výstižně: "Praktické balení s kapátkem, rychlá a snadná aplikace. Čirý gel s jemnou vůní. Po nanesení trochu lepí a malinko mě štípe,  ale mám hodně citlivou pleť.  Do pleti se rychle vsákne a už po první aplikaci je pokožka jemná, vypnutější a zářivější. Asi po týdnu používání mizí jemné mimické vrásky.  Ráda doporučuji.".

Posledním z testovaných produktů byl Mustela Balzám pro lepší a klidnější spánek vašich dětí, který je plný voňavých přírodních ingrediencí. Je vhodný pro miminka již od narození, ale využít ho samozřejmě mohou i dospělí. Obsahuje 97 % přírodních složek, mezi nimi i bambucké máslo a medový extrakt, které pokožku zjemní, výtažky lípy, heřmánku a vůně borovice zase zklidňuje, a zajistí tak pohodlí a relaxaci vašeho děťátka. Výrobek je samozřejmě dermatologicky testovaný, je hypoalergenní, neobsahuje žádné parabeny, ftaláty, fenoxyethanol, ani terpeny jako je kafr, mentol a eukalyptus. Prokázána u něj byla vysoká kožní a oční tolerance.

Určitě vás zajímá, jak se výrobek osvědčil. Protože když spí dobře dítě, může klidně spát i maminka. Testerkám, které většinou vyzkoušely výrobek také na sobě, i jejich dětem, se líbila příjemná vůně balzámu. Ten má podle nich velmi příjemnou konzistenci, snadno se roztírá a do pokožky dobře a rychle vstřebává. Důležité je i to, že na pokožce nezanechává mastný film, je tak možné se nedlouho po aplikaci obléci do pyžama nebo jiného oděvu. Ocenily i to, že se pak dětem v případě zahlenění a kašle lépe dýchalo. Do jaké míry dokáže děti zklidnit je velmi těžké hodnotit, jde o čistě subjektivní názor. 

Jak v úvodu svého blogu píše testerka Mirka Š., kosmetická značka Mustela funguje na trhu již desítky let, konkrétně je to 70 roků. Jejím cílem bylo a je usnadnit rodičům péči o dětskou pleť přípravky přírodního původu. Osvobodit je od plenkových vyrážek, od působení tvrdé vody při koupeli, od těch červených a svědivých skvrn, které nenechají miminko spát, od škrábanců a škrábanců nebo od toho, aby zjistili jakou sluneční ochranu použít, než zapadne letní slunce…  A jak je vzhledem k délce její existence zřejmé, úspěšně se jí to daří. Teď už ale zpátky k testovanému balzámu. "Krém se dobře roztírá, má příjemnou konzistenci, krásně voní po borovici a heřmánku a navozuje úžasný, ale opravdu úžasně uklidňující pocit. Navíc se mi moc líbí, že se víčko nemusí šroubovat, aplikace je tak rychlá a čistá. Příležitostí vyzkoušet tento produkt bylo hodně. Jsme teď všichni nemocní, tudíž testování padlo na úrodnou půdu. Nejdříve jsem ho vyzkoušela na sobě a byla jsem mile překvapená. Děti jsou také nadšené, když jim ho namažu na hrudník, cítí se prý moc hezky. Určitě zůstane naší volbou nejen při jakémkoliv respirační onemocnění," uvádí Mirka Š..

Jako ideálního pomocníka v boji se zimními chmurami a virózami ho spolu s Čistícím sprejem 41 Puressentiel balzám doporučuje i další testerka Dita T., která píše: "Velmi jemný a dobře roztíratelný balzám s jemnou vůní borovice a heřmánku je příjemný na pokožce a opravdu navozuje zklidnění po celodenním shonu. Sama ho používám nejen před spaním, ale i před lekcí jógy a opravdu ho doporučuji. Kvalitu zaručuje i možnost použití pro miminka již od narození.".

Kladně balzám hodnotí také Dagmar H., která na svém blogu uvádí toto: "Krém má příjemnou vůni a zanechává příjemný pocit. Nemastí oblečení a rychle se vstřebá do pokožky. Používali jsme ho během respiračního onemocnění a syn ho velmi chválil. Obsahuje 97 % přírodních složek a je tedy vhodný jak pro ty nejmenší, tak i pro starší seniory, kteří mají velmi citlivou pokožku. Nabídla jsem tento balzám k vyzkoušení i babičce, taktéž ona ho chválila a měla po nanesení velmi příjemný pocit. Oceňuji praktické víčko, s kterým se snadno dávkuje a nanáší. Ráda ho tedy doporučuji.".

S čistým svědomím tento výrobek doporučuje také Šárka P.: "Před spaním si já i dcera natíráme oblast hrudníku voňavou bylinnou léčivou mastí Mustela (mastičky, to je moje, bez natření alespoň malé části těla a obličeje před spánkem bych asi umřela), po které se výborně spí, a navíc mám pocit, že účinně odstraňuje i náběh na kašel a zahlenění, což se obzvlášť hodí v této sychravé době.".

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie