Zobrazit přihlášovací formulář

Otestovali jste The 1:1 Diet: Čtenářky hubly s populárním výživovým programem. Výsledky jsou úžasné!

  • Publikováno:
Otestovali jste The 1:1 Diet: Čtenářky hubly s populárním výživovým programem. Výsledky jsou úžasné!

Teploty konečně začínají stoupat a my pomalu odkládáme teplé svršky, které dokázaly milosrdně skrýt všechna ta přes zimu nabraná kila. A protože léto je tu coby dup, je nejvyšší čas „vyladit“ postavu. Ne každý to ale zvládne sám. Skvělým řešením je redukční program založený na nízkosacharidové proteinové dietě, který si „na vlastní tělo“ mohly vyzkoušet hned tři z vás. Podařilo se jim dosáhnout vysněných cílů a shodit tolik kilo, kolik si přály?

Oblíbený komplexní výživový program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, o kterém jste v minulosti už možná slyšeli pod názvem Cambridge dieta, existuje na trhu téměř 50 let, byl vyvinut britskými vědci a lékaři a má skvělé výsledky jak v Česku, tak po celém světě. Na rozdíl od některých podobných diet ale nejde jen o produkty na hubnutí. Program je založen na 3 zásadních principech či pilířích, které pomohou váhu nejen zredukovat, ale zároveň nastavit zdravější životní styl tak, aby si člověk novou váhu udržel dlouhodobě.

Tím prvním jsou služby výživového poradce, který je po celou dobu trvání programu klientovi oporou a parťákem. Nejen, že ho vede a radí mu, ale také jej po celou dobu podporuje a motivuje, a to během pravidelných schůzek a měření, ale je mu neustále k dispozici i na telefonu a e-mailu.

Dalším pilířem je komplexní výživový plán, který je sestavený na míru individuálním potřebám každého klienta. Ten je rozdělený do tří fází, přípravné, redukční a poslední stabilizační a udržovací. Cílem je osvojit si zdravý životní styl, změnit jídelníček tak, aby byl vyvážený a dlouhodobě udržitelný i po ukončení programu a nedocházelo k opětovnému nárůstu váhy.

Posledním pilířem jsou chutné a nutričně vyvážené pokrmy, které jsou zakomponovány do jídelníčku na míru. Ten je sestaven v kombinaci s běžným potravinami. Všechny pokrmy lze připravit velice snadno a rychle, několik produktů je zároveň „ready to eat“, takže je možné mít je kdykoliv po ruce.

A jak testování programu The 1:1 Diet dopadlo?

Teď už ale dost všeobecných informací. Více vás teď nejspíš budou zajímat praktické zkušenosti tří z vás, které dostaly šanci si na téměř dva měsíce tento úspěšný komplexní program s názvem The 1:1 Diet Cambridge Weight Plan vyzkoušet. Texty testerek v článku jsou redakčně upraveny a zkráceny. Originál texty si můžete přečíst přímo na osobních blozích testerek na stránkách Mimibazaru, kde se dozvíte, kolik kilogramů se jim podařilo zhubnout, i jaké jsou jejich pocity, zkušenosti a postřehy.

Kamila (maminka třináctiměsíční Adélky): Úbytek 15 kg

První testerka na svém blogu uvedla, že zkoušela váhu xkrát shodit vlastní cestou, nikdy ovšem nebyly výsledky takové, které by jí uspokojily a motivovaly do další práce. Při její výšce 188 cm nakonec prý dostoupila váha do opravdu vysokých výšin a bylo na čase říci dost. Šanci otestovat program The 1:1 Diet tak opravdu uvítala. A takhle popsala svou několikatýdení cestu za vysněnou postavou:

"Prvotní obavy z toho, co mě čeká, byly rozptýleny příjemnou, vstřícnou a usměvavou paní poradkyní Veronikou Ronge, která okamžitě navodila atmosféru, jako bychom se znali už léta. Navíc výsledky, které byly patrné z fotek jiných klientů, které mi ukázala, posunuly mou důvěru a motivaci o notný kus dopředu. Během schůzky jsem se dozvěděla spoustu informací, a to nejen o programu The 1:1 Diet, které rozšířily mé obzory, co se celkového stravování týče. Do testování jsem vstoupila v Kroku 1A : tři jídla The 1:1 Diet denně, k tomu 200 g bílé nebo zelené zeleniny (okurka salátová, salát hlávkový nebo ledový, bílá ředkev...) a bílkoviny (krevety, kuřecí prsa, cottage...). Na závěr schůzky přišlo vážení a měření, které se bohužel shodovalo s hodnotami z domu, profesionální přístup paní poradkyně mě však ubezpečil, že takhle to již dál nebude."

A pak už následuje popis toho, jak program probíhal týden po týdnu, včetně všech pocitů, úspěchů i neúspěchů. Už v počáteční fázi, poté co si zvykla na nový styl stravování, byly výsledky měření a vážení pro Kamilu příjemným překvapením. "Vyšel najevo úbytek váhy o 5,2 kg a viscerální tuk klesl z 9,5 na 9. I výsledky měření byly veselejší, přes prsa o 3 cm, přes boky o 2 cm a v pase dokonce o 4 cm." A právě to jí bylo tou mi tou nejlepší motivací pro další dny programu.

Nakonec Kamile za celou dobu testování redukčního programu váha klesla o celých 15 kg, viscerální tuk se snížil z 9 na 7,5. Oproti tomu svalová hmota se snížila pouze ze 61,9 na 59,4 %, což je důkaz, že úbytky byly těch správných míst. Obvod pasu se snížil ze 126 na 113 cm, boků ze 124 na 114 cm a přes prsa ze 126 na 118 cm.

Jak Kamila uvedla, příjemným překvapením pro ni byla samotná chuť produktů The 1:1 Diet a na svém blogu zveřejnila také žebříček oblíbených jídel, mezi něž patří  kaše s javorovým sirupem, boloňské těstoviny, banánový koktejl a tyčinka Cookies & Cream.

A jak Kamila svoji cestu za vysněnou postavu zhodnotila? "Čas s programem The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan mi přinesl i něco víc, než jen výsledky na váze. Naučil mě odolat pokušení, naučil mě sebezapření a také to, že vychutnat si dobré jídlo nutně neznamená přecpat se. I v době programu jsem se stravovala chutně, v kombinaci s produkty The 1:1 Diet jsem se po každém jídle cítila sytě, nikoliv však přeplněně. I přes konec testovacího programu jsem se rozhodla s produkty pokračovat i dál, jelikož si říkám, proč nedotáhnout výsledky ještě k větší dokonalosti," napsala na svém blogu.

Eva (maminka dvou chlapečků): Úbytek 7 kg

Osobní a lidský přístup výživové poradkyně si chválila i další z testerek, která na svém blogu uvedla: "Paní poradkyně Císařová je úžasná žena. Moc jsme si rozuměly, vše mi vysvětlila a byla jsem nadšená ze super lidského přístupu. Zjistila jsem díky ní svoji aktuální váhu a procenta tuku, svalů a vody v mém těle, což bylo zajímavé."  

Co je opravdu důležité, je to, že už během prvních deseti dní programu si paní Eva díky nastavenému jídelníčku uvědomila, že jedla spíše nepravidelně, méně často, ale zato byla zvyklá se "nadlábnout". A i když se jí nedařilo program dodržovat stoprocentně, byly při prvním kontrole znát výsledky. Váha ukazovala o 3 kg méně a měření prozradilo úbytek 1 kg tuku.

Eva prozradila i to, jak jí produkty The 1:1 Diet vyhovovaly a které jí chutnaly úplně nejvíc. "Na čem ujíždím je mléčný jahodovo-banánový smoothie a čokoládové tyčinky s křupinkami. Tyčinky mě hrozně překvapily, jak jsou schopné zasytit. Když mi to paní výživová poradkyně říkala, byla jsem dost skeptická, ale jsou opravdu fajn a hlavně strašně dobré. A můžete je mít stále při sobě v kabelce nebo batohu."

V dalších týdnech se paní Evě už dařilo program dodržovat lépe, i když i ona občas zhřešila. Celý popis toho, jak to probíhalo, najdete na jejím blogu. "Poslední dny utekly jako voda a testování The 1:1 Diet je za mnou. Dohromady mám 7 kg dole a z toho 4 kg tuku, což je opravdu úspěch! Na konec programu jsem se těšila a nyní mě vlastně mrzí, že to končí. Ale budu se snažit dál a jsem domluvená s paní Císařovou, že se mohu kdykoliv ozvat kdyby něco. Navíc už jsem zavedená v programu, tak si mohu oblíbené produkty objednat i na netu. Jsem nekonečně nadšená, že jsem měla možnost si tento program vyzkoušet a začít o sobě a svém životním stylu jinak přemýšlet," napsala ve svém konečném hodnocení. 

"Ptáte se, jestli bych daný program doporučila? Určitě! Kombinace výživového poradenství, pravidelných kontrol a hotových kaloricky omezených jídel prostě asi musí fungovat. Důležité je samozřejmě spolupracovat a dietu držet. Ale jakmile jsem shodila já, milovník jídla ve velkém množství, tak opravdu může shodit každý! Jistě, každý máme jiné proporce a spalování, ale jsem si jistá, že tento program opravdu funguje."

Zdeňka: Úbytek 5,1 kg

Poslední z testerek byla paní Zdeňka, která za dva poslední roky přibrala 20 kilo, kterých by se teď samozřejmě zase ráda zbavila. Není proto divu, že když se dozvěděla, že byla do našeho testování vybrána, měla velkou radost. Jak napsala na svém blogu, ručička na váze se nebezpečně začínala přibližovat číslu 100 kg, což byl mezník, který nechtěla za žádnou cenu překročit. "Vždycky jsem vážila kolem 70 kg, při mé výšce 178 cm to bývalo akorát. Teď jsem ale byla na váze 95,7 kg. A s kily navíc přišla únava a nechuť se do čehokoliv pouštět."

I paní Zdeňka navštívila výživovou poradkyni paní Císařovou, s níž na první konzultaci probrala všechny své nezdravé návyky, podstoupila vážení a měření a obdržela jídelníček na míru. "V první fázi šlo o 3 produkty, které jsou na přípravu jednoduché a chutné. K nim si 2x denně dám určité množství zeleniny a bílkoviny. Miluju vajíčka a tuňáka, proto se v pauzách mezi produkty od The 1:1 Diet objevují nejčastěji. Překvapivě jsou v nabídce produktů  The 1:1 Diet i "dobrůtky" k mlsání jako například tyčinky nebo borůvkové jednohubky, které jsem si zamilovala. Teď o jídle víc přemýšlím, můj den má strukturu, kterou začínám snídaní - smoothie nebo shake, citronovou tyčinkou a z dietního plánu končím teplým jídlem. Zachutnaly mi boloňské špagety a nejvíc asi "hotovka" zeleninové a cizrnové ragů."

Na jejím blogu si můžete přečíst, jak šla kila dolů, ale i jaké překážky musela v průběhu redukčního plánu překonat. A najdete zde i výčet dalších produktů, které jí zachutnaly. I když úbytky u ní nebyly v počátku tak razantní, nakonec i ona byla velmi spokojená. A to nejen proto, kolik shodila, ale také proto, že znovu získala energii, kterou už dlouho postrádala. Navíc konečně oblékla vysněné šaty, které si loni koupila bez vyzkoušení a nikdy se do nich nedostala.

"Vůbec jsem si na začátku nepředstavovala, že to tak rychle uteče. Začít s dietou není zas tak těžké, nejtěžší je podle mě se u ní udržet a nepřestat, když se člověku děje život. Sečteno a podtrženo, díky dodržování stravovacího plánu jsem zhubla 5,1 kg a zmizelo 3,8 kg tuku. Dovedete si představit téměř 4 kg tuku někde na hromadě? To není vůbec hezká představa. S ohledem na různé neduhy v průběhu testování, jako např. nachlazení, opary, stres a únava, jsem s výsledkem naprosto spokojena. Stačilo se držet plánu. Kromě kratších procházek se psem jsem ani nijak výrazně nezvýšila fyzickou aktivitu a přesto program The 1:1 Diet fungoval. Díky produktům a jejich jednoduché přípravě jsem našla prostor i na obnovení koníčků a opět chodím na keramiku a španělštinu. A až přestane tohle aprílové počasí, zase začnu jezdit na bruslích," napsala.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie