Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Testování mléka BEBELO® dopadlo na výbornou! Spokojené byly děti i maminky

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Testování mléka BEBELO® dopadlo na výbornou! Spokojené byly děti i maminky

Děti dvaceti z vás dostaly šanci podle věku ochutnat kojenecké nebo batolecí mléko BEBELO®. Tato mléka zohledňují potřeby dětí v každém věku. Vyrobena jsou s ohledem na životní prostředí, neobsahují palmový olej a mají komplexní a vyvážené složení, díky kterému se co nejvíce podobají mléku mateřskému. A jak testování dopadlo?

I když je kojení pro kojence tím nejlepším způsobem výživy a světová zdravotnická organizace doporučuje výhradní kojení do 6 měsíců věku dítěte, a pokud je to možné, pokračovat v kojení až do dvou let dítěte, existuje řada důvodů, proč je přechod na umělé mléko zkrátka nevyhnutelný. U starších dětí, kdy už kojení není hlavním zdrojem potravy, slouží pokračovací a batolecí mléko především jako dokrm. Hodně dětí si bez své lahvičky s vlažným mlékem nedokáže představit usínání, řada z nich z něj čerpá energii po probuzení. 

Kojenecká a batolecí mléka BEBELO®, která seženete v lékárnách Dr. Max, zohledňují potřeby dětí v každém věku. Mléka mají komplexní a vyvážené složení, díky kterému se co nejvíce podobají mateřskému mléku.  produkt je vyroben s ohledem na životní prostředí a mléka BEBELO® neobsahují palmový olej. Pocházejí výhradě z farem, které dodržují kritéria tvz. Charte des Bonnes Pratiques dÉlevage. To znamená, že proces výroby mléka je pečlivě kontrolován, pasoucí se zvířata mají zajištěné optimální životní podmínky a striktně se dbá na ochranu životního prostředí i úsporu energií. Navíc BEBELO® mléka obsahují DHA, železo a probiotika, ale také vápník a vitamin D, které jsou důležité pro správný růst a vývin kostí.

Zajímalo nás ale, jak chutnají těm, kterým jsou určené. Samotným dětem. Šanci otestovat je dostalo hned dvacet čtenářek našeho webu Mimibazar. Stačilo jen být rodičem dítěte, které je ve věku od sedmi měsíců do tří let, odpovědět na pár otázek a mít trochu štěstí při výběru. Testery byly tentokrát kromě maminek také samy děti. Chutnalo jim testované mléko? Dokázalo je dostatečně nasytit na delší dobu? A co na něj "říkalo" jejich trávení? To vše se dozvíte z recenzí, které vybrané maminky sepsaly na svých blozích na stránkách Mimibazaru. Přečtěte si výňatky z některých z nich (recenze jsou v tomto článku redakčně zkráceny). Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Jak si kojenecká a batolecí mléka BEBELO® v testování vedla?

Jedním z nejdůležitějších kritérií je pro maminky to, jak se mléko ve vodě rozpouští a samozřejmě také jeho chuť a vůně. Mléka značky BEBELO® obstála na jedničku z hvězdičkou. Testerky si pochvalovaly rychlost, s jakou se prášek rozpustí, a také to, že nevytváří žádné hrudky. Neméně důležitým hodnotícím faktorem byla také skutečnost, že sušina ani mléko u ní nijak nepříjeně nezapáchá a hotové mlíčko skvěle chutná. A to jak dětem, tak dokonce i maminkám, které ho kvůli objektivitě hodnocení ochutnaly. Řada z nich také ocenila způsob balení, mléko v krabici je rozděleno do dvou menších samostatných sáčků. Velkým plusem pak pro ně bylo to, že mléka neobsahují palmový olej, a samozřejmě také příznivě nízká cena.

Takhle na svém blogu shrnula zkušenosti z testování Kristýna R., která s dcerou Sofií testovala Bebelo 3, určené pro děti od 12 do 36 měsíců: "Dlouho jsme měli problém najít vhodné mléko, žádné Sofii nesedlo. Mezitím malá přešla na pevnou stravu, ale i tak jsem ráda že jí Bebelo chutná (dá si ještě ráno a na spaní). Mlíčko jí velice chutná a abych pravdu řekla, mě také (vše mi musí dát ochutnat).  Určitě nesmím opomenut. jak krásně se rozpouští, nedělá žádné cucky. Velice oceňuji, že je to mléko bez palmového oleje a složení je také velice hezké. Toto mléko jsem už v lékárně viděla, ale nezdálo se mi, protože je cena velice nízká, proto děkuji za možnost otestování a všem Bebelo mohu jen doporučit.".

Stejné mléko s dcerou testovala i maminka Zdenka C., která se ve své recenzi také svěřila s obavami v minulosti toto UM pořídit vzhledem k nízké ceně. "Nejprve pochválím papírové balení, jelikož je to trošku víc EKOlogické, než některá jiná balení. Při teplotě 40°C nevznikaly žádné hrudky nic. Prášek se hezky rozmíchal a dalo se pít. Dcera vůbec neprotestovala, že jsem ji změnila mléko, takže jsem díky testování přešla na levnější variantu UM. Vždycky, když jsem byla v Dr. Maxovi a viděla jsme tam toto mléko, váhala jsem s jeho koupí, protože cena je lákavá, což mi ale přišlo podezřelé, nikdy jsem se tak neodhodlala ho koupit. Testování to naštěstí vyřešilo," napsala v recenzi.

Podobně zkušenosti s mlékem Bebelo 3 popisuje také testerka Jana P.: "Naskytla se mi příležitost otestovat mléčnou výživu pro malé děti Bebelo 3, které je jako jedno z mála bez palmového oleje. Dcera ochutnala mnoho druhů a Bebelo 3 patří mezi mléka, která s chutí vypila. Příprava byla snadná, mléko se dobře rozpouštělo a nezanechalo žádné hrudky. Také mě potěšilo, že není tak sladké a je chuťově velmi příjemné. Já v mléku lehce cítím rybí olej, což nemusím, ale dceři to nijak nevadilo a ještě chtěla přidat. Líbí se mi ekologické balení a oceňuji praktické rozdělení do dvou sáčků. Nevýhodou může být, že se dá koupit pouze v lékárnách Dr. Max, ale to by pro většinu maminek neměla být překážka. Mléko je cenově dostupné, takže ho s radostí budu kupovat.".

To, že se mléko rozpouští bez sebemenších hrudek, ocenila také další z maminek, která má přezdívku Mol. Ta napsala: "Co jsem velice kladně hodnotila, a můj syn hlavně, žádné hrudkování. Předešlé mléko ucpávalo savičku a syna to v noci hrozně štvalo a dohánělo k pláči, proč to neteče. Tím se budil a já musela rychle běžet do kuchyně a hledat čistou savičku či láhev na přelití mléka, protože jak se to jednou ucpalo, tak to nešlo jen tak lehce zprůchodnit.".

Pokračovací mléčnou kojeneckou výživu v prášku Bebelo 2 pro miminka od 6 do 12 měsíců se svým devíti měsíčním synem testovala například naše čtenářka Renata Š.. "Byla jsem hodně zvědavá, jak můj syn bude reagovat na první umělou výživu. Doteď byl jen kojený a začínají mu růst zoubky, tak jsem si říkala, že by bylo dobré pomalu hledat alternativy. Při prvním podání se moc netvářil - nová chuť, změna - ale při třetím podání nově namíchaného nápoje s ním už neměl problém. Zatím mu mlíčko dávám jen jednou denně, ať si pomaličku zvyká. Co se týče přípravy je opravdu velmi jednoduchá. Návod je stručný a výstižný. Prášek se hned rozpouští a netvoří hrudky. Neucpavá savičku. Balení obsahuje naběračku a 2 sáčky, což oceňuji, protože prášek nezvětrá a udržuje se tak čerstvost. Papírová krabice v pohodě, je to ekologické, to oceňuji. Cena produktu je podle mě také přijatelná," uvedla ve své recenzi.

S dcerou stejného věku vyzkoušela Bebelo 2 také maminka Simona F., která v recenzi napsala: "Jsem prvorodička a netušila jsem že bude tak těžké zařadit do jídelníčku uměle mléko. Naše cacora má 9 měsíců a je strašně vybírala. Koupila jsem nespočet uM a vrazila do toho spoustu peněz a neúspěšně, vůbec jí nechutnala . Po pravdě nechutnala ani mně. Po brouzdání na internetu jsem narazila na nabídku přihlásit se do tohoto testování a řekla si, že za pokus nic nedám. Po doručení balíčku jsem mléko hned vyzkoušela. Začala jsem s malým množstvím a hned úspěšně. Byla jsem nadšena. Teď naše cácora pije bebelo a chutná jí.".

A Bebelo 2 otestovala také Simona B., která ve své recenzi na blogu uvádí, že tuto značku v lékárně Dr. Max viděla, ale nikdy tento produkt nekoupila, protože už vyzkoušela jiná umělá mléka a ta tomu jejímu drobečkovi vůbec nechutnala a moc nepil. "Díky příležitosti otestovat Bebelo 2 jsem mléčko připravila a ejhle, malému chutnalo :-) Takže teď už kupuji pouze tuto značku. V jedné krabici jsou dva sáčky, což mi přijde praktické a oceňuji to. Krabice malého zaujala svou barevností a obrázkem žirafy. Příprava mléka je jednoduchá rychlá akce, bezvadně se rozpouští a nedělá hrudky, neusazuje se. Oceňuji komplexnost tohoto výrobku, obsahuje všechny důležité prvky, které malý při svém vývoji potřebuje. Každý chceme pro svá miminka to nejlepší a ze zavedení něčeho nového máme obavy. I já měla strach, jak malý bude reagovat, ale díky této možnosti testování mohu značku Bebelo jen doporučit a říci, ať se určitě nebojíte ji vyzkoušet."

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie