Zobrazit přihlášovací formulář

Knížka Jan Beneš, Druhý dech. Příběh o 2 letcích

Administrace

Knížka Jan Beneš, Druhý dech. Příběh o 2 letcích

45 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 80 Kč
Nabízím knihu Druhý dech od Jana Beneše. Poprvé tato kniha vyšla v roce 1969 v nakladatelství Melantrich, ale její distribuce byla zakázána. Pak byla vydána česky v Curychu v roce 1974 a přeložena do několika cizích jazyků. Spisovatel Graham Greene ji…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Knížka Jan Beneš, Druhý dech. Příběh o 2 letcích

45 Kč
Koupit
Nabízím knihu Druhý dech od Jana Beneše.
Poprvé tato kniha vyšla v roce 1969 v nakladatelství Melantrich, ale její distribuce byla zakázána. Pak byla vydána česky v Curychu v roce 1974 a přeložena do několika cizích jazyků. Spisovatel Graham Greene ji dokonce označil za lepší příběh z komunistických pracovních táborů než Solženicinův Jeden den Ivana Denisoviče.

Společenský román českého exilového autora se odehrává v charakteristickém prostředí pracovního tábora na konci 50. let 20. století a je oslavou lidské solidarity a slušnosti, která pomáhá přežít a neztratit naději.
Hrdiny příběhu, napsaného před více než třiceti lety na základě autorovy osobní zkušenosti s pracovními tábory, jsou dva bývalí letci, z nichž jeden byl příslušníkem československé válečné letky v Anglii. V krutých podmínkách pracovního převýchovného tábora v sobě hrdinové i ostatní političtí vězni nalézají dosti sil, aby nepodlehli soustavnému tlaku demoralizující vězeňské mašinérie a zachovali si lidskou důstojnost a pocit sounáležitosti s ostatními stejně pronásledovanými.

Vydal Melantrich, 1991. 2. vydání. Stran 152. Měkká vazba. Bezvadný stav.

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer do konce roku 2023), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • 18. 4. 2024, 13:47

  • Zobrazení

    511

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

THE VELVET UNDERGROUND komplet 5 CD + kniha
Josef Muzika, Houslistův svět
kruh hradec králové

Josef Muzika, Houslistův svět

Kategorie