Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 104 návštěvníků)

háčkovaná kabelka SOVIČKA

0.0
háčkovaná kabelka SOVIČKA

Postup

Maminky háčkařky,

vzhledem k tomu, že na úvodní fotku se asi vztahují autorská práva, odstranila jsem ji. V textu máte odkaz na autorskou stránku jak tašku uháčkovat....jinak na háčkování samotné snad nikdo nemá patent. Spíš mi to opět přijde, že některá profi háčkařka na mmb už preventivně brání něčí údajná autorská práva a budí tu atmosféru strachu.

Tady je původní text z návodu zveřejněného na mmb (není to můj text, ale nedopátrala jsem se bohužel původní autorky - kdyby se samotný autor ohradil, ihned stáhnu).:

kroužek ze 3 ŘO nebo stahovací, jak jste kdo zvyklý
1ř - 13 DS
2ř - dle obrázků by tam měly být 2 společně uzavřené DS, ale mi se to kroutilo, tak jsem to nahradila 2 DS do každého oka z předchozí řady - výsledek vypadá skoro stejně.
3ř - opakujeme 3 PDS do každé mezerky mezi 2 oky z předchozí řady
4ř - opakujeme 1KS mezi shluk 3PDS z předchozí řady a 3ŘO
5ř - na každý řetízek mezi KS z předchozí řady uděláme celkem čtyři 2xnahozenéDS
6ř - opakujeme KS a 2 ŘO a to tak, že ks pícháte do každého druhého očka z předchozí řady, nebo taky za každý druhý 2xNahozDS
po dokončení této řady se pletou ouška stejnou barvou a to takto...
(4ŘO + 1 ŘO + 1PO jakoby zpět+ 2x nahoz DS+ 2x nahoz DS+ DS) - do jednoho obloučku z předchozí řady
(+ DS + PDS + PDS) do druhého obloučku
(+ KS + KS + PO) do třetího
(PO +KS+KS) do čtvrtého
(PDS+ PDS +DS) do pátého
(DS+ 2xnahzDS + 2XnahozDS) do šestého
2ŘO + PO jakoby zpět + 5 ŘO a pevným okem do KS z předchozí řady za šestým obloučkem

a hned pleteme další řadu
7ř - stejná jako ž. 1 KS do KS z předchozí řady a 3ŘO opakujeme
8ř - 3DS do každého obloučku ze 6řady (nikoliv ze sedmé, ale ze šesté, tím pádem se 7. řada zvýrazní a hezky vystoupí na povrch)
9ř - tady už musíte počítat každá sama...
mi v osmé řadě vyšlo 78 ok ..ty jsem vydělila 8, protože potřebujeme osmiuhelník, takže jsem pak pletla 9DS do každého DS z předchozí řady a 3DS do jednoho DS z předchozí řady a zase 9 +(3)... poslední dva díly mi vyšly 8+3 DS
10ř - pleteme DS do každého DS z přechozí řady, jen tam , kde se Vám to v předchozí řadě trojí, tak do prvního ze tří DS uděláte zase 3DS....

Ukončíme PO. pevné oko
KS krátký
PDS polodlouhý
DS dlouhý
2x nahozDS dvakrtá nahozený DS

sovička má asi 12,5 cm
sovička s okrajem asi 19 cm

A tady jsou obrázky k textu:

http://crochet-gratuits.overblog.com/sac-hibou-colore-pas-a-pas-en-images

Krásné háčkování :-)

A buďme k sobě trochu víc přející v tom Novém roce 2013!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Zrušený účet 6. 1. 2013, 11:26
Ano, jedná se o to, že výrobek má svoje autorská práva - je to i psané na stránkách autora . Když byla tady fotografie poprvé, byl připsán komentář s vysvětlením autorských práv a přesný překlad autorových práv - během chvíle byl celý návod smazán - buď administrátory nebo samotným vkládajícím, který měl návod ve svém albu. Takže vás čeká zřejmě stejný osud .... jedině uháčkujte svůj výrobek, vložte svoje fotky a svůj popis, něco poopravte po svém a pak to bude o něčem jiném ... ono je velký rozdíl mezi návodem osobně vypracovaným, když si dá maminka tu práci a krok za krokem vše popíše, než jen odkazem na cizí stránky ... (hello) (hello)
mělnička 6. 1. 2013, 16:31
@ Dobrý den Dášo, je to ale na polemiku. Je mi jasné, že nemůžu někomu ukrást chráněnou fotku, ale pokud samotný autor zveřejnil jako volně přístupné své stránky s návodem na tašku a nevybírá za to žádné peníze, tak pouhý zkopírovaný odkaz na tuto stránku není podle mě porušení aut. práv (child1) Když budu konkrétní a nebudu dávat příklady z daleka: téměř nejoblíbenější návod na mmb je myslím Učíme se háčkovat: je tam stopadesát odkazů na videa z youtube. Nebo na netu jsou kvanta odkazů na stránky Vendulky Maderské a její bezplatné autorské návody. Já si myslím, že nikdo nic nikomu neukradl, pokud se nenajde dobrá duše, která by chtěla svá dílka prodávat (hello)
gatinha 6. 1. 2013, 10:41
(Y) ja si myslim, ze jediny kdo jej muze smazat, jste vy a nebo MMB. Mam tu ze stejne stranky vlozenou Hello Kitty a zatim neni zmazano. (clamp) (clamp) (clamp) Je paradni, pred casem jsem ji hledala. (K) (F) (L) Nejak se mi ted strasne libi sovy
ilonas 6. 1. 2013, 8:10
(Y) (Y) (Y) už to tady bylo kdysi, uloženo nemám, ale dneska si to vytisknu ,-) díky (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie