Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 433 návštěvníků)

Aplikace AUTÍČKO

0.0
Aplikace AUTÍČKO

Postup

Řetízek z 30 ok. Z něj uháčkujeme 5 řad kr. sl.
V 6. řadě uháčkujeme první kr. sl. až do druhého oka předešlé řady, takže na konci této řady máme 29 ok.
V 7. řadě uháčkujeme 7 kr. sl., poté vyměníme barvu příze, uháčkujeme 6 kr.sl., opět změníme barvu, uháčkujeme 2 kr.sl., znovu změníme barvu, uháčkujeme 7 kr.sl. a naposledy změníme barvu a uháčkujeme zbytek řady, jen poslední dva kr.sl. sháčkujeme v jeden.
V 8. řadě začneme čtyřmi pevnými oky, z nichž první píchneme až do druhého oka předešlé řady, následují dva kr.sl., změnit barvu a uháčkovat 6 kr.sl., změnit barvu, uháčkovat 2 kr.sl., změnit barvu, uháčkovat 6 kr.sl., změnit barvu a háčkovat do konce řady a poslední dva kr.sl. sháčkovat v jeden.
V 9. řadě píchneme první kr.sl až do druhého oka předešlé řady a uháčkujeme 6 kr.sl., změna barvy a 5 kr.sl, změna barvy a 2 kr.sl., změna barvy a 5 kr.sl., změna barvy a 2 kr.sl. přičemž poslední 2 kr.sl. z předešlé řady sháčkujeme v jeden.
V 10. řadě píchneme první kr.sl. opět až do druhého oka předešlé řady a uháčkujeme 2 kr.sl., změna barvy a 4 kr.sl., změna barvy a 2 kr.sl.,změna barvy a 5 kr.sl., změna barvy, háčkujeme do konce řady a poslední dva kr.sl. opět sháčkujeme v jeden.
V 11. řadě píchneme první kr.sl. až do druhého oka předešlé řady a uháčkujeme5 kr.sl., změna barvy a 4 kr.sl., změna barvy a 2 kr.sl., změna barvy a 3 kr.sl., změna barvy a 2 kr.sl. a opět poslední dva kr.sl. z předešlé řady sháčkujeme v jeden.
Ve 12. řadě opět píchneme až do druhého oka předešlé řady a celou řadu uháčkujeme jednou barvou a poslední dvě oka sháčkujeme v jedno.
Ve 13. řadě opět vynecháme první oko a píchneme až do druhého. Uháčkujeme 12 kr.sl. a měli bychom se dostat do oblasti "nad čelním sklem". Šikminu obháčkujeme pevnými oky až k ohybu, tam, kde se napojuje na "kryt motoru".

KOLEČKA: řetízek ze 6 ok spojíme v kroužek. Dvě řetízková oka nahrazují první sloupek, následně uháčkujeme do kruhu 11 polosloupků a spojíme na konci pevným okem. Jinou barvou příze obháčkujeme celý obvod kr.sl., přičemž od každého oka předešlé řady píchneme dvakrát.

Teď už zbývá jen našít na čepičku nebo svetřík, samozřejmě nejdřív kapotu a kolečka až naposled. :o)

Moje autíčko je háčkované z příze Camilla háčkem č.3 a měří na výšku 7cm včetně kol a dlouhé je 12,5cm.

PROSÍM, NEPOUŽÍVEJTE MÉ NÁVODY KE KOMERČNÍM ÚČELŮM. DĚKUJI.

barevný rozkres

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

denda 21. 6. 2009, 11:13
(Y) (Y) (Y) (Y) jůůůů díky super!!!!!! až bude čas, tak hned zkusím, nebo spíše až se Bertík smiluje nad čepicema a začne je nosit :-D :-D :-D
katyh 21. 6. 2009, 12:17
@denda Jsem ráda, že se líbí. Už jsem vložila i barevný rozkres a mám i návod na náklaďák. (L) (L) (L)
marušáček 21. 6. 2009, 10:36
(clamp) (clamp) (clamp)
katyh 21. 6. 2009, 12:17
@marušáček Díky, Majko, netušila jsem, že je docela fuška takové autíčko. ;-) (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie