Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 165 návštěvníků)

Lehká technika přenosu obrázku na dřevo

0.0
Lehká technika přenosu obrázku na dřevo

Postup

Nafotila jsem pro Vás postup přenosu obrázku na dřevo, pouze s pomocí lepidla a vody. S laskavým svolením paní Natálie Procházkové, která tuto techniku využívá k přenosu na látku a která ji vymyslela. Děkuji i ostatním za inspiraci. Snad se Vám návod bude líbit a hodit. Krásné tvoření.

K práci budeme potřebovat - předmět vhodný k dekoraci / na světlém dřevě je obrázek výraznější/, štětec, obrázek vytištěný ZRCADLOVĚ na laserové tiskárně, na obyčejný kancelářský papír, lepidlo a lak 2v1 na decoupage.

Toto lepidlo a lak v jednom používám já. Sehnala jsem velké balení zde na MMB od http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=65708431

Natřít předmět důkladně lepidlem.

Poctivě přimáčknout obrázek, vystřižený tak, aby bylo kolem motivu co nejméně bílého papíru - máte poté snažší práci.

Po důkladném zaschnutí , ALE OPRAVDU DŮKLADNÉM, začneme lít na papír vodu až do té doby, než papír jakoby zprůsvitní. Prostě ho promáčíme skrz na skrz.

Začněte prsty odírat papír, jezděte bříškem po papíru tak dlouho, až veškerý bílý papír sedřete dolů. Klidně můžete ještě máčet, pokud papír drží.

Odírejte prsty papír tak dlouho, dokud zůstává na dřevu bílá barva. Obrázek zůstává obtištěný na předmětu.

Až Vám dekorovaný předmět řádně uschne, vše ještě jednou přetřete lakem a lepidlem 2v1, který jste používali na lepení.

Krásné tvoření. Na tmavém dřevě získáte rustikální vzhled, na světlém obrázek hezky vynikne. Vaše případné dotazy ráda zodpovím. Držím palce, je to opravdu jednoduché.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie