Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

0.0
MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

Postup

Syna sem kojila do roka a půl. Z důvodu otěhotnění mi gynekoložka kojení zákazala.
Možná proto, že se jednalo o první dítě, bylo to lehké. Vyprávěla jsem mu pohádky, zážitky ze dne, kde jsem byly a o zvířátkach a on poslouchal a zapoměl na kojení a také mi přestal u prsa usínat.
Druhou holčičku jsem kojila do necelých dvou let, opět jsem přišla do jiného stavu a opět mi gynekoložka zakázala kojení. U ní to bylo horší, byla jiná a nebavilo jí vyprávění, nevydržela u knížek...nic.
Pak jsem dostala nápad zalepit si bradavky hnědou náplatí. V okamžiku kdy přišlo na kojení já jí ukázala prso tak malá se zhrozila a už prso nechtěla ani vidět."mlíčko už není," opakovala jsem..... bylo pár dní smutku, ale šlo to hladce. Prostřední dcera oproti synovi a nejmladší dceři dudlala dudlík, a měla malý polštářek něco jako mazlánka s kterým se šušňala a hladila po tváři. To bylo plus, možná díky tomu to odstavování bylo tak jednoduché.
Včera byly mojí nejmladší dceři dva roky.............. já jí dala opravdu krkavčí dárek..... vzala jsem jí mlíčko. Moje nejmladší dcera je ze všech dětí nejhyperaktivnější, dalo by se říct , že je to rošťák s velky R. Odstavování jsem oddalovala, protože jsem měla strach, že buď zboří barák, nebo mi ty prsa urve. Včera jsem si teda zalepila bradavky náplastí a ukázala jí to, když si přišla cucnout. Podivila se, zasmála se, poslala pusinku a řekla ahoj............ byla jsem překvapená jak to vzala...... jen sem k tomu dodala, tyjo, hele, neni mlíčko. Zkoušela to během dne, prohlížela, ale ani jí nenapadlo náplast sundat, nebo se vztekat apodobně. Večer už bylo hůř. Protože kojený miminka rádi usínají u prsa byl to pro ní další šok. Opět koukala, a už nevěděla co ajak. Chtěla chovat, chtěla se tulit, mačkala mě, lezla na mě, lehala si na mě....nevěděla, jak usnout. Už měla úplně červený očíčka, poplakávala unávou a vyčerpáním až nakonec usnula. Pro mě jako pro mámu to bylo hrozný. Připravte se na to, že vám mimča bude strašně líto. Plakala jsem jako želva......... .
V 1 hodinu se vzbudila- co teď. Hledala prso, chtěla se napít. Musela jsem zapnout televizi bez zvuku, aby v pokoji bylo alespoň trochu světla a zase jí musela vysvětlovat, že mlíčko neni, ukázala jsem jí zalepený prso a ona se vzlikánim, ale už tak jinak, lehla si a usnula. Vzbudila se ráno v 8 hodin. Celý den si na mlíko nevzpoměla. Kdykoliv sem si sedla, už mě tak "neotravovala" nechala mě být, občas si teda přišla přisednout, zvedla triko, podívala se poslala pusinku řekla ahoj a triko zase dala dolu...............................
Opravdu na to, jak sem se bála, jak špatně to půjde, musím říct, že opravdu zalepené prsa náplastí na miminka zabere, to samé pomohlo o víkendu známě, která má stejně starou holčičku, tedy 2 roky.
Ovšem pak začne jiný problém a to ten, že se vám prsa začnou nalévat, tvrdnout a bolet. Musíte odsávat, odstříkavat a chladit. Možná je rozumné zajít si k lékaři pro myslím, že je to injekce proti tvoření mlíčka. Dnes mám prsa ještě nalité, odstříkavála jsem dnes jednou a večer půjdu zas. Co si pamatuji, tak problémy s náleváním prsou trvá 2-3 dny po odstavení.
Všem maminkám přeju hodně štěstí a pevné nervy při odstavování vašich dětiček apevně doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla, nebojte se, třeba vás dítko mile překvapí jako to moje :) Ilona

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

rezacovaji 4. 8. 2009, 21:39
Dceři budou v září tři roky. Odstavovaly jsme postupně, kojení měla moc ráda a díky němu byla zdravá a neprodělala ani žádnou vážnější nemoc, vždy jen já a ona měla dlouho protilátky. Kojila jsem ji tak dlouho, protože to utužovalo vztah mezi námi - dcera není dítě typicky orientované na vztah, spíš na věci. Díky kojení si ke mě vybudovala odpravdu silný vztah. Vždy nějaké kojení jsem nahradila něčím jiným dobrým. Nakonec nám zbylo jen "usínací". Ještě teď to občas večer zkusí, ale mlíčko už tam není skoro žádné, tak toho za chvíli nechá. Žádné stresy pro mě ani pro ni, přirozený průběh. Mně i jí to vyhovovalo, ale jsem "přírodní " typ. První dítě jsem kojila přes rok a půl, pak jsem otěhotněla a už to nešlo, mléko přestalo téct, tak jsem jí na spinkání dávala sušenku - a šlo to - ta byla taková rozumová a nechala si věci vysvětlit, pak lahvičku s vodou a časem začala pít mléko s banánovou příchutí. Druhá dcera zatím mléko pije jen občas, ale jí jogurty a maso, tak vápník má.
Šamínka 4. 8. 2009, 11:55
Tak stále nemám odvahu. Čtu Váš návod stále a nějak na to nemám :'(
Lukas02 31. 7. 2009, 21:35
tak Iluško už jsem to konečně včera vyzkoušela a dala náplast ale přesně jak jsem počítala s vychytrálkem naším :-Dkdyž jsem řekla že mlíčko není že je zkažené ....podíval se na mě a řekl není,jednoduše mi strhnul náplast 8o|ááu a vesele pil :-Dtakže ted jdu do citronu a snad už :-D Ilona
hordi 1. 8. 2009, 9:42
@Lukas02 ;-)ježiši, jak to mohl strhnout ;-) já měla velkej kus náplasti, přes celý dvorec a vypadalo to hrozně, a myslim si, že mu to muselo dát práci, než to ztrhnul ;-) nejspíš malej génius :-$ já teda neřekla, že je zkažený, prdlajs by tomu rozuměla, prostě sem řekla, hele neni.... když na to chtěla sáhnout, uhnula jsem nebo zakřičela né, aby selekla...ale ona se pak už chodila jenom dívat. :-Djá padám, tak vám držim palce s citronem, i když teda u nás tohle fakt nepomohlo-naše malá je "kanál"-kyselý okurky a utopence a citron pro ní není blevajs, naopak, olízne a ještě se tomu směje a řekne mňňňám. ;-) Tak hodně štěstí, škoda , že náplast nepomohla (smich) (L) Pak dejte vědět, až se vám to Ilu povede (L)
lonik 31. 7. 2009, 12:47
gratuluji a tiše závidím těm, co se podařilo "odstavit" dítě :-) nám se to přes den daří, ale jak odnaučit v noci, když čaj i flašku s mlíkem odmítá a vztěká se??? Máte radu? Díky Hana (L)
kukina06 31. 7. 2009, 15:49
@lonik Hani, my jsme s tím taky bojovali a malou jsem odstavila v 27 měsících a to byla takový závislá, že jsem kojila třeba 4x během noci a nebo byla přisátá skoro celou noc ;-) Nakonec jsem si potřela bradavky citronem a řekla, že je mlíčko zkažené, ať si klidně ochutná :-$ Jen si trošku lízla a pak už nechtěla, první noc proběhla s jedním probuzením a trochou pláče, ale druhý den už to bylo bez probuzení a bez pláče. Ale bradavky jsem mazala dál, protože malá byla zvyklá na usínání u kojení, tak se vždy před spaním musela ujisti ( očucháním ;-) ), že mlíčko je stále zkažené a že tedy může v klidu usnout a s pát až do rána! :-) Tak přeji hodně zdaru! (L) Klára
lonik (upraveno) 1. 8. 2009, 9:23
@kukina06 Klárko, děkuji za radu, ale obávám se, že to Tomášek ve 14 měsících asi nepochopí, neusíná totiž u prsa, ale zatím se daří a usne bez jakéhokoliv uspávání sám. Ale v noci se vzbudí a řve tak dlouho, že já nevydržím a dám ho k sobě, takže 2x někdy 3x za noc. No holt budu muset počkat, až pochytí víc rozumu. ;-) Mějte se hezky! Hana (L)
hordi 5. 9. 2009, 7:42
@lonik u prostřední dcery pomáhal dudlík, další dvě děti dudlík nechtěli, takže jsem měla smůlu, ale prostřední jsem obalamutila dudlíkem a mazlánkem......
31. 7. 2009, 0:26
No díky za typ Ilonko !!!!! Odstavení 2,5 leté dcerky řeším už nějaký pátek. Kamarádky mi radí ať na pár dnů odjedu od dcerky - to si dovolit ale nemůžu. Anebo rada mé tchýně "tak s tím prostě přestaň" mi taky nějak nevyšla ! . *-) Zalepené prsa - to jsem ještě neslyšela a připadá mi to účínné!! Jdu do toho!! (clamp) (clamp) (clamp) Starší dcerka si v roce a půl sama řekla ne kojení! A u druhé dcerky sleduju čím je starší tím chytřeji a častěji vyžaduje kojení- rozhodně u ní "samo odstavení nepřijde" - tak bych oponovala některým maminkám tady!!! Jsou děti u kterých to samo přijde ale u některých závisláčků se tomu rozhodně musí pomoci!!!!! Ivona (hello)
hordi 31. 7. 2009, 8:50
@ Ivon, uplně rozumím tomu co píšete, měla jsem taky pocit,, že čím jemalá starší, kojení více vyžaduje, hlavně když přišla návštěva, s které byla "nesvá", nebo když jsme mi přišly do jiného prostředí-taky by ch řekla , že byla chytřejší a hlavně se naučila na mě mlaskat, když chtěla mlíko ;-).Bála jsem se, furt jsem to oddalovala, za prvé lítostí, jako že mě to bylo líto jí odstavit, přece jenom v noci při usínání to bylo furt takový miminečko, který se přitulilo, ale hlavně jsem měla strach, že zboří barák, nebo mi zalepené prsa urve.Prostě ještě ráno, jsem jí v posteli v leže nechala camlat, jak dlouho chtěla, pak jsme vstali, ustlali postel a já si při raní hygieně prsa zalepila-pak jsem si sedla a malá zase přiběhla azačala na mě mlaskat-já si jí vyzvedla vyhrnula triko a pak vyjeveně týjo, kde je, hele neni...... nebudu se opakovat, ty zážitky jsou zde popsány, a vám Ivon přeju hodně pevných sil , uvidíte, že to klapne.Chce to pevné nervy, protože mě malinkaté bylo nejvíc líto v noci-ale už je to pohoda,sama usne a spí CELOU NOC!!!! (L)
Langoska 29. 7. 2009, 21:26
(hello) (hello)ZDRAVÍM VŠECHNY KOJÍCÍ MAMINKY (hello) (hello) PŘEMÝŠLÍM, JESTLI SE TU OZVAT....JÁ KOJILA SVÉHO TŘETÍHO SYNA - NAR. V MÝCH 35 LETECH - DO 4 LET A DVOU MĚSÍCŮ. ;-) :-$ ;-) HOLKY KLID.......ŽÁDNÉ ZDĚŠENÍ VE VÁS NECHCI VYVOLAT. VŮBEC TOHO NELITUJI, ČETLA JSEM TU, ŽE PO ROCE UŽ OBĚMA STRANÁM NEMÁ CO DÁT.JSEM DĚTSKÁ SESTRA, MÁM SVŮJ VLASTNÍ NÁZOR NA TO, MÁM ÚŽASNÉHO KLUKA, NAŠE CITOVÉ POUTO JE NEUVĚŘITELNÉ. KOJIT JSEM PŘESTALA TAKÉ TÍMHLE ZPŮSOBEM, ZALEPILA JSEM BRADAVKY A MALÝ BEZ SLOVA PROTESTU TENTO FAKT PŘIJAL.SACÍ REFLEX MIZÍ ASI V PĚTI LETECH, A NÁSILÍM ODTRŽENÉ DÍTĚ OD PRSU NEBO OD DUDLÍKU MŮŽE ZPŮSOBIT HODNĚ ZLÉHO NA PSYCHIKU DÍTĚTE. ASI SE TU SETKÁM S NEVOLÍ, ALE VŠEM KOJÍCÍM MAMINKÁM PŘEJI AŤ SI KOJENÍ UŽIJÍ, NIC LEPŠÍHO SVÝM DĚTEM ZE SEBE UŽ V ŽIVOTĚ KROMĚ LÁSKY NEMŮŽOU DÁT. A TĚM KTERÉ NEKOJÍ.....AŤ NEZOUFAJÍ, I NÁHRADNÍ MLÍČKO DĚTI UŽIVÍ A KRÁSNĚ VYROSTOU. TAK KOJENÍ ZDAR A KLIDNÉMU ODSAVOVÁNÍ JEŠTĚ VÍCE (F) (F) (F) (flower) (flower) (mamca) (mamca) (hello) (hello)
JOBLMISI 29. 7. 2009, 22:38
@Langoska krásný pozdní večer,tak to jste moje krevní skupina,mám 4 letou slečnu a stále kojíme,ale můj komentář už zde je tak at se neopakuji,gratuluji všem kojícím maminkám a všem přeji zdárný odstav bez velké ujmy z obou stran (F)Blanka
hordi 29. 7. 2009, 21:43
@Langoska (F) (F) (F) (F) (F) (F) (kocka) |:o) (L)
Langoska 29. 7. 2009, 21:48
@hordi TAKY VÁS ILONKO (hello) (hello) MOJE DVĚ STARŠÍ DCERY JSEM KOJILA MÁLO, TAK JSEM SI TO U ŠIMIHO (Z) VYNAHRADILA. TAKY TO NEBYLO JEN SAMO SEBOU, BOJOVALI JSEM ASI TŘI MĚSÍCE, NEŽ JSME SI UTŘÍBILI SPOLU CO A JAK, POLOHY U KOJENÍ, TECHNIKY, ATD. KOJENÍ JE TAK TROCHU VĚDA. (mamca) ALE STÁLO TO ZA TO. (F) (F) (F) (F) (mamca)
Lukas02 29. 7. 2009, 21:34
@Langoska myslím že s nevolí se tu nesetkáte...zastávám váš názor :-)
Langoska 29. 7. 2009, 21:43
@Lukas02 DÍKY, ŠIMI I DNES VE SVÝCH- V SOBOTU MÁ 6 LET-PŘIJDE A ŘEKNE:"MAMI, DEJ MI BUBU" TAK KOJENÍ ŘÍKAL...A ŘECHTÁ SE TOMU....JE TO MŮJ MILÁČEK (Z) ALE NENÍ ROZMAZLENÝ.............JO A MÁM UŽ VNOUČKA- MÁ 5 MĚSÍCŮ, KDYBYCH POČKALA, MOHLA JSEM BÝT BABIČKA NA PLNÝ ÚVAZEK I S KOJENÍM (child8). NECHTE TOMU VOLNÝ PRŮBĚH, ONO TO PŘIDE SAMO. AŽ BUDETE CÍTIT, ŽE JE POTŘEBA PŘESTAT, TAK TO UDĚLEJTE (hello) (hello) MALÝ BUDE SPOKOJENÝ.......... (L) (mamca) (F) (F)
Lukas02 29. 7. 2009, 21:00
jééé tak já zkoušela citron to zabralo ale za dva dny hned onemocněl a nic jinýho než mlíčkonechtěl tak jsme se zas rozkojili...ted jsme chtěli zkusit náplast,alenějak jsem se ještě neodhodlala,ale ted si fakt už slibuju že od zítra :-D
Tereez 29. 7. 2009, 16:21
U nás nezbaralo nic jiného než si bradavky namazat plnotučnou hořčicí :-D :-D :-Dopravdu!Srandu si nedělám,malá si lízla,zašklebila se,napila se čaje(do té doby nic krom mat.mléka nechtěla-byl jí 1 rok..) a spala jak dudek [A] (hello) (hello)
Zrušený účet 29. 7. 2009, 18:33
@Tereez :-D :-D :-D :-Dto udělala kamarádka synovi taky,ale to už mu bylo dva a pul roku,dodneška nemuže hořčici ani vidět ;-) ;-) ;-)
marfanov (upraveno) 29. 7. 2009, 18:54
Super tip (Y) (Y) (Y) Škoda, že už mám odstaveno i bez toho :-) kojila jsem obě dcery do 13 měsíců. možná jsem divná, ale dle mých zkušeností i od kamarádek je zastavování kojení jen a pouze o tom, jak se k tomu postaví matka. Výmluvy jako "ale když on jinak neusne" jsou zas jen o závislosti matky na kojení... já jsem odstavovala postupně, protože od roka už kojení nemá pro zdravé dítě výživový význam (aspoň tak jsem to četla a razí to i naše pediatrička - že proto se KOJENEC jmenuje jen do roka :-)) pak už kojení netřeba) - jinak je to ovšem s dětmi s trávicími problémy. Nicméně jsem prostě nahrazovala kojení normálním jídlem a nakonec ranní i večerní nahradila sunarem. setkala jsem se s názorem, že kojení se nenahrazuje ničím a "přece nebudu kupovat sunar, když stačí čaj". já ale trvám na tom, že dítě do tří let musí mít půl litru mléka denně (protože osteoporózu atd. jim fakt nepřeju), tak jsem si prostě vypomohla takto... U druhé dcery už jsem chtěla odstavovat, kojila jsem už měsíc jen večer, a najednou - dehydratace a nemocnice. tam mě samozřejmě nutili kojit každou hodinu, i když všechno vyhodila, takže jsem šla z nemocnice s 13-měsíčním dítětem jako z porodnice - prsa sedmičky, no však si to ještě určitě pamatujete :-) takže jsem to kojení pak ukončovala se sunarem hodně rychle :-) naštěstí jsem neměla díky své "velikosti" neměla problémy se záněty atd...
mildík 29. 7. 2009, 13:59
@marfanov Souhlasím s tím,že přestat kojit jde i jednoduššeji a kdo říká že ne,tak je to přesně o tom přístupu matky,jak píšete vy. Ale s tím,že je třeba sunar do tří let nesouhlasím (F)
marfanov 17. 8. 2009, 14:23
@mildík některé moje kamarádky třeba razí teorii, že přece nebudou kupovat sunar, když stačí obyč mlíko. my jsme ho přece taky pily - jenže za nás to mlíko nebylo pasterované a něco z toho mlíka tam zbylo. teď je to rozpuštěný prášek ve vodě (krabicové). a když chcete kvalitní mléko, nic to nevydrží a stojí 15 a více Kč za litr. a to už se pak opravdu i na peníze vyplatí kupovat ten sunar. takže asi tak [A]
marfanov (upraveno) 17. 8. 2009, 14:30
@mildík sunar ne, ale mlíko jo - půl litru denně, je to psáno ve všech příručkách a já s tím souhlasím. kravské mlíko se do tří let nesmí - to snad už se taky obecně ví. jde o vápník, ale i o vitamíny a jiné látky obsažené v PRAVÉM mléce (různé ty nasycené a nenasycené kyseliny, prd tomu rozumím :-)), které třeba v jogurtu nejsou. a jen mléčné výrobky do objemu půl litru denně asi taky nestačí - v sýrech je zas fosfor, který zabraňuje vstřebávání vápníku..takže proto sunar :-) lepší způsob mě teda nenapadl...
marsehetz 29. 7. 2009, 12:24
@marfanov Přesně tak,už jsem to níže psala,že jsem se dočetla,že po roce už dítěti ani mamině nic důležitého nepřináší.Nikdo se nemusí cítit provinile,že nekojí do nástupu do 1.třídy :-$.A ještě jedna věc-naše dětská doktorka mi při jedné kontrole řekla,ať miminko omezuji(Tomík měl asi 2 měsíce) :-@,že přibral podle tabulek víc.Ty jejich tabulky +o(,přece když mimi nemá kromě mat.mléka nic jiného(nikdy nepil ani čaj),tak se omezovat nesmí,přeci to má i na žízeň,nejen na hlad.Při narození měl 53cm,3,7kg-nikdy drobeček nebude,ač oba rodiče jsou malí.Mimochodem-pak už mi při každé návštěvě řekla,že je výstavní [A].Takže dle mého stačí kojit max.do roka,pak už je to jen zvyk,my přestávali postupně,ne ze dne na den a v pohodě
LenHav 28. 7. 2009, 21:31
Když tady tak čtu všechny ty starosti s odstavováním, vlastně vám všem závidím. Závidím, že jste kojili a takhle dlouho. Nám se bohužel nezadařilo :-(. Od narození malá špatně otvírala pusinku, ani v porodnici, ani později laktační poradkyně, která docházela až k nám (za nemalý peníz) s ní nic nepořídili. Dostala jsem několik retencí a jeden parádní, měsíc trvající zánět, hafo antibiotik, až jsme to na radu laktační poradkyně i pediatričky po dvou a půl měsících hysterických záchvatů miminka i maminky odpískaly. Dodnes mi vyskočí slzy, když někde vidím maminku kojící své miminko. Ale nedá se svítit, někdy se prostě nezadaří... Všem přeju krásné, úspěšné a co nejdelší kojení a taky snadnou "odstávku"!
marfanov 29. 7. 2009, 8:32
@LenHav Kdysi jsem byla tak "chytrá" že jsem si myslela, že když se chce, všechno jde. ale i po dvou odkojených dětech a spoustou problémů s kojením musím říct, že je někdy lepší se na to opravdu "vykašlat"a být raději v psychické pohodě, než za každou cenu kojit. A je fakt, že i ostatní matky a hlavně sestry v porodnici místo aby v tomto pomohly, tak mají řeči jako "stačí jen trpělivost". ano, většinou stačí, ale za jakou cenu?? V porodnici se ke mě při obou dětech sestry chovaly, že jsem neschopný tele. jak jsem přišla domů a nestresovaly mě jejich kecy, šlo to. i tak u té první jsem probulela první měsíc, bolestí i stresem, nakonec se to srovnalo, ale byly jsme obě uřvané, vystresované.. pak znova ve třech měsících při první laktační krizi, to mi začla v noci vstávat každou hodinu a vydrželo jí to až do roka, i když jsem noční kojení už dávno nahrazovala čajem... to všechno jsem vydržela, ale popravdě nevím, jestli to stálo za to..... ta první je alergik, tak snad ano... ale třeba si ten stres bude pamatovat...
hordi 29. 7. 2009, 6:02
@LenHav Leničko, když jsem psala tento "návod", rozepsala jsem se i o tom, jakou práci jsem měla s nejmladší dcerou - o tom, jak se také nechtěla přisát,byl to takový úvod, jenže byly maminky, které mi psaly negat. komentáře, že je to jak slohová práce atd.Tak jsem půlku návodu smazala .Původně jsem jako nadpis uvedla jak přestat kojit. Moje nejmladší dcera se mi také nechtěla chytat, řvala u toho já byla spocená, zkoušela jsem různý polohy, bradavdku jsem si sama vytáhavala natolik, abych jí malý mohla vložit do pusinky.Bylo to hrozný.Tenkrát jsem plakala s ní, protože to trvalo třeba hodinu, než se k prsu chytila a začala pít. Vždycky jsem skoro ani nedýchala, aby jí prso třeba s pusi nevypadlo no hrozný. Plakala jsem a řikala, to přece neni možný, dyť sem odkojila dvě děti, neřikej mi, že to třetí bude na flašce?! Zkoušela jsem polohy, že jsem si jí dala na polštář a v kleče ohnutá jí prso vkládala do pusinky, nebo jsem ležela na zádech, jí měla na bříšku.........no už sem nevěděla jak.Nakonec asi po měsíci šlo všechno dobře. Malá se to naučila a já se rozkojila jako blázen. V návodu jsem také psala, že znám spoustu maminek, co by rádi kojili, ale prostě jim to nešlo.Nezoufejte, znám i maminku, co má tři děti-první dvě byly na flaškácha to třetí kojila do 2,5 let (F)
Tylda 28. 7. 2009, 22:10
@LenHav Jsem na tom přesně jak vy.Ani jedno ze tří dětí jsem nekojila víc, než 2 měsíce. U nejmladší jsem to obrečela, ale než ji nechat zkoumat ve špitále, že nepřibírá, tak jsem se na to vykašlala. A kdybych mohla, klidně bych kojila jak dlouho by to šlo.
verah 28. 7. 2009, 10:19
já přestala kojit před týdnem,a šlo to překvapivě lehce,ale možná to bylo tím že poslední dva týdny už pil jen před spaním a v noci,ze dne na den jsem mu prostě dala flašku.Malej je v pohodě,ale mě ještě dost pobolívají prsa,tak bych ještě ocenila nějakou radu pro maminky. (L)
hordi 28. 7. 2009, 12:32
@verah věruš, taky mě ještě prsa pobolívaj, ale pomáhá chladit studenou sprchou, nebo jsem ze začátku přikládala mraženou zeleninu.Odstříkávala jsem mlíko až 3x denně, to taky dost pomohlo, jenže jsem zjistila (teda píšu zase jen za sebe, abych nerozvířila diskuzi), za cecíky tahat jen ze začátku a pak pořádně stalčit dvorec aby mlíko stříkalo samo, měla jsem pocit, že to prso si pak tvořilo mlíčko zas, jak jsem dělala, jakoby stejné pohyby, jako když dítě saje, jestli teda rozumíte-neumim to vysvětlit ;-). Nebo zajít na gynekologii-tam vám dají něco "proti" tvoření mlíčka. (L)
Zdenča 56 28. 7. 2009, 9:25
(Y)jste hodná,že jste to sem dala,protože jak tady někdo píše-prostě nedat-u nás zrovna opravdu nejde,takže vyzkouším,ale mám strach,že to bude taky s pořádným řevem (child7)mylsím,že je to parádní vychytávka (hello)návod jak přestat kojit :-)komu se to zdá jako slohová práce,nemusí to přece dál číst :-$
hordi 28. 7. 2009, 12:33
@Zdenča 56 (L) děkuju (L)
Lukas02 27. 7. 2009, 9:25
tak holky jsme zdravý...dneska jdu na to..držte mi palce at to ten náš nerváček zvládne :-D
fikarka (upraveno) 28. 7. 2009, 11:11
@Lukas02 Taky moc držím palečky určitě to zmákne (Y) (Y) (Y) mě to moc pomohlo Paní Ilonka je zlatá , že to sem dala super návod (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) PS: dneska se malá na cicinu koukla jen jednou |:o) |:o) takže mi to asi zvládli |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
hordi 27. 7. 2009, 18:11
@fikarka (L) (Y) (L) (L) (L) (clamp) |:o) (F)
hordi 27. 7. 2009, 9:32
@Lukas02 ;-)držim palce... ;-) (Y)
S.aba 27. 7. 2009, 6:52
a jakým způsobem strhnete tu náplast .není to "aua" ??? (child5)
fikarka 27. 7. 2009, 13:00
@S.aba nn nebolí to večer se to ve sprše odmočí přes noc se vyvětrají (smich) (smich) a ráno zase zalepí (clamp) (clamp) (clamp)
hordi 27. 7. 2009, 8:04
@S.aba Neni to zas tak hrozný ;-)a ona se stejně většinou při sprchování sama začne odlupovat (F)
fikarka 26. 7. 2009, 21:00
Tak i já jsme jsem včera vyzkoušela Váš recept a MAMČIIIIII už 48 hod nekojíme malá si ani nevzpomene jen na něj občas koukne řekne nemá a jde dál (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (radost) (radost) (radost) (radost) je to super recept naší malé už je 18 měsíců a čekáme třetí takže Jste mi tím moc pomohla už jsme nevěděla jak jí to odnaučit moc děkujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower)
hordi 27. 7. 2009, 8:02
@fikarka No tak to jsem ráda, že jsem mohla pomoc (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) Ilona (Y)
mildík 26. 7. 2009, 15:21
TAk já jsem nikdy dětem nemazala "med kolem pusy" u nás se jedná ve všem narovinu,tak proč to dělat tak složitě ? Není jednodušší prostě nedat ? :^) (F)
jitkaad 26. 7. 2009, 14:06
Taky jsem přemýšlela, jak to budu dělat, ale pak jsem jednou večer šla klasicky uspat malého "cecíkem" ale jen tak jsem řekla, že je "pokazené" a jakože mačkám a mléko neteče a kupodivu :-o od toho dne jsme nekojili *-) což bylo tak jednoduché ale hlavně,že to zabralo,to bylo malému rok a půl.Pak u dcery jsem zkusila to samé, a k dalšímu podivu, to opět zabralo a to jsem si myslela, že dcerku budu kojit do puberty ;-) U nás prostě zabral tento jednoduchý způsob,kterému bych nevěřila,kdybych to nezažila (Y) asi něco podobného je to s tou náplastí, takže přeju všem maminkám "pohodové odstavování" vašich [A]
JOBLMISI 25. 7. 2009, 22:16
Je mi uplně jedno jestli to sem patří nebo ne,ale připojuji se k tématu odstavení mimoušků,pořídila jsem si jak se říká na stáří mimi,jemi 40 a naší princezně 4 roky a 3 měsíce a stále cucínkujeme,odstavuje se postupně sama už je to slečna,ale trošku jen na pomazlení před spaním a po probuzení ale už jen opravdu malinko,opravdu si to užívám,vynahrazuji si to za ty tři dospěláky ty o to nestály,přeji všem maminkám zdárný odstav,každá z nás vycítí kdy už je čas,je to zcela individualní s pozdravem Blanka
Terinka4444 25. 7. 2009, 11:23
Dobrý den, super návod, já před rokem někde četla, že se má před kojením potřít bradavka citrónem a říkat, že mlíčko se zkazilo, já to použít nemusela, malé se řeklo už není a ona to vzala hned bez problémů, ale kamarádka zkoušela na malého a za dva dny bylo pokojení se slovy fuj, mlíčko už nechci, je zkažené :-) :-) :-) :-) :-) tak odnaučování zdar (child4) (child4) (child4)
pastička 25. 7. 2009, 9:09
Dobrý den, mám dvě holčičky. Natálku (které je teď 5 let) jsem kojila 1 a půl roku. Mlíčko sama přestala chtít ze dne na den, takže to bylo jednoduché. Druhou Sabinku, které byli včera 2 roky, jsem přestala před týdnem kojit. Pořád jsem čekala, že sama taky přestane chtít, ale bylo to naopak, chtěla pořád víc a víc. Poslední dobou jsem kojila snad 10krát za den a o noci raději ani nemluvím. Nejvíce chtěla prso, když k nám přišla nějaká návštěva nebo když jsem byli někde my. Pořád mi vytáhavala tričko a říkala mami mimi(tak říká mlíčku). Když jsem jí řekla, mlíčko není nebo že jí teď nedám, hrozně se vztekala a brečela. Plánujeme teď ještě jedno miminko, toho chlapečka :), tak jsem se před týdnem rozhodla, že budu pomalu malou odstavovat. Kamarádka Ilča mi říkala o náplasti, tak jsme to zkusili taky. A opravdu, super!! U nás to tedy fungovalo. Myslela jsem, že bude náplast sundavat, ale jenom na ní koukala a prso nechtěla. Několikrát za den to šla zkontrolovat, ale prsa byla zalepená. Největší strach jsem měla z usínání a z noci, první polední usínání trošku proplakala, ale večer v pohodě, zkontrolovala náplast na prsu, dala mi ručičku, dudlíčka do pusinky a usnula ještě dříve, než u prsa. V noci jsem jí pak ještě dala napít, ale přes den už ne. Dva dni jsem jí kojila jen v noci, druhou noc jsem jí dala jen už jednou za noc a třetí noc, když se vzbudila, řekla jsem, že není. Dala si dudlíčka do pusinky, položila si na mě hlavičku a usnula. Dneska je to týden, co už vůbec nekojíme. Taky jsem to obrečela a chybí mi to její přitulení, když pila ode mě mlíčko. To Sabinka si na prso, už ani nevzpomene. Vůbec jsem nečekala, že to půjde takhle rychle. Až je mi to líto, no snad se nám brzy podaří to další mininko a ještě mě kojení čeká. (L)
hordi 25. 7. 2009, 9:48
@pastička (L) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie