Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

0.0
MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

Postup

Syna sem kojila do roka a půl. Z důvodu otěhotnění mi gynekoložka kojení zákazala.
Možná proto, že se jednalo o první dítě, bylo to lehké. Vyprávěla jsem mu pohádky, zážitky ze dne, kde jsem byly a o zvířátkach a on poslouchal a zapoměl na kojení a také mi přestal u prsa usínat.
Druhou holčičku jsem kojila do necelých dvou let, opět jsem přišla do jiného stavu a opět mi gynekoložka zakázala kojení. U ní to bylo horší, byla jiná a nebavilo jí vyprávění, nevydržela u knížek...nic.
Pak jsem dostala nápad zalepit si bradavky hnědou náplatí. V okamžiku kdy přišlo na kojení já jí ukázala prso tak malá se zhrozila a už prso nechtěla ani vidět."mlíčko už není," opakovala jsem..... bylo pár dní smutku, ale šlo to hladce. Prostřední dcera oproti synovi a nejmladší dceři dudlala dudlík, a měla malý polštářek něco jako mazlánka s kterým se šušňala a hladila po tváři. To bylo plus, možná díky tomu to odstavování bylo tak jednoduché.
Včera byly mojí nejmladší dceři dva roky.............. já jí dala opravdu krkavčí dárek..... vzala jsem jí mlíčko. Moje nejmladší dcera je ze všech dětí nejhyperaktivnější, dalo by se říct , že je to rošťák s velky R. Odstavování jsem oddalovala, protože jsem měla strach, že buď zboří barák, nebo mi ty prsa urve. Včera jsem si teda zalepila bradavky náplastí a ukázala jí to, když si přišla cucnout. Podivila se, zasmála se, poslala pusinku a řekla ahoj............ byla jsem překvapená jak to vzala...... jen sem k tomu dodala, tyjo, hele, neni mlíčko. Zkoušela to během dne, prohlížela, ale ani jí nenapadlo náplast sundat, nebo se vztekat apodobně. Večer už bylo hůř. Protože kojený miminka rádi usínají u prsa byl to pro ní další šok. Opět koukala, a už nevěděla co ajak. Chtěla chovat, chtěla se tulit, mačkala mě, lezla na mě, lehala si na mě....nevěděla, jak usnout. Už měla úplně červený očíčka, poplakávala unávou a vyčerpáním až nakonec usnula. Pro mě jako pro mámu to bylo hrozný. Připravte se na to, že vám mimča bude strašně líto. Plakala jsem jako želva......... .
V 1 hodinu se vzbudila- co teď. Hledala prso, chtěla se napít. Musela jsem zapnout televizi bez zvuku, aby v pokoji bylo alespoň trochu světla a zase jí musela vysvětlovat, že mlíčko neni, ukázala jsem jí zalepený prso a ona se vzlikánim, ale už tak jinak, lehla si a usnula. Vzbudila se ráno v 8 hodin. Celý den si na mlíko nevzpoměla. Kdykoliv sem si sedla, už mě tak "neotravovala" nechala mě být, občas si teda přišla přisednout, zvedla triko, podívala se poslala pusinku řekla ahoj a triko zase dala dolu...............................
Opravdu na to, jak sem se bála, jak špatně to půjde, musím říct, že opravdu zalepené prsa náplastí na miminka zabere, to samé pomohlo o víkendu známě, která má stejně starou holčičku, tedy 2 roky.
Ovšem pak začne jiný problém a to ten, že se vám prsa začnou nalévat, tvrdnout a bolet. Musíte odsávat, odstříkavat a chladit. Možná je rozumné zajít si k lékaři pro myslím, že je to injekce proti tvoření mlíčka. Dnes mám prsa ještě nalité, odstříkavála jsem dnes jednou a večer půjdu zas. Co si pamatuji, tak problémy s náleváním prsou trvá 2-3 dny po odstavení.
Všem maminkám přeju hodně štěstí a pevné nervy při odstavování vašich dětiček apevně doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla, nebojte se, třeba vás dítko mile překvapí jako to moje :) Ilona

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie