Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 389 návštěvníků)

Háčkovaný čepičko – šátek pro culíkaté holky :-)

0.0
Háčkovaný čepičko – šátek pro culíkaté holky :-)

Postup

Jelikož češu dceři často culíky a v čepici to pak vypadá divně, tak mě napadlo uháčkovat tento výtvor, aby mohly culíčky ven :-)
Je to známý styl – prodávají se takové čepičko-šátečky z bavlny.

ŘO = řetízkové oko
PO = pevné oko
DS = dlouhý sloupek
KS = krátký sloupek
PDS = polodlouhý sloupek

Háčkovala jsem z příze EXCLUSIVE, 100% bavlna, stačilo mi 1 klubíčko = 100g (250m) a ještě i materiál zbyl, použila jsem háček č. 3,5.

Další šáteček jsem pak háčkovala z příze Daniela - ta je s elastanem a je na tento šáteček opravdu super !!!

Čepka je háčkovaná od spodu – tudíž je nejdřív potřeba zjistit obvod hlavy dítěte. U nás 48cm.
Zde je přibližný nákres požadovaného výtvoru :-).

Podle obvodu hlavy uháčkujeme řetízek z řetízkových ok. Pozor: délka řetízku musí být ale o trochu větší než obvod, jelikož při dalších řadách se trochu „smrskne“ háčkováním, takže u nás to bylo asi tak, že řetízek délky 48cm byl asi z 95ok, ale na požadovaný obvod je třeba v našem případě ok 113.
Hodně ale záleží na tom, jak kdo moc utahuje!!!!!!! Je vhodné si nanečisto vyzkoušet třeba na vzorku 10cm řetízku + dalších několika řad, jak Vám poté délka bude reálně vycházet – kolik budete potřebovat počátečních ok.
Takže řetízek máme a další řadu začneme 1 ŘO a déle pak háčkujeme pouze KS.
A nebo můžete využít tento způsob http://www.youtube.com/watch?v=CnRkEZZyXvk&feature=related , kdy se háčkuje přímo řetízek i první řada KS zároveň :-).

3. řadu začneme po otočení 2 ŘO.

Pak 1 oko přeskočíme a do 2. následujícího oka uděláme „vějířek“ ze tří DS do jednoho místa.

A nyní přeskočit 2 oka a do třetího opět vějířek ze tří DS.

Takto pokračujeme až do konce řady, končíme posledním vějířkem ze tří DS.
Mně těchto vějířků vyšlo na obvod 48cm přesně 37.

Řady končí tak, že do posledního místa se vháčkuje poslední vějířek ze tří DS.

A opět otočit, udělat 2 ŘO...

A vějířkujeme pořád až do konce řady, tentokrát už přímo do vzniklých mezer.

Jak jsem si naměřila, bude mi stačit něco kolem 7,5cm výšky tohoto spodního obvodového dílu, mně to vyšlo na 9 řad vějířků. Výška bude ve finále ještě větší asi o 1cm = přidané ozdobné půlměsíce, co pak budou dole.

Potom jsem přízi ani nestříhala, hned jsem přešla na sháčkování pásu do kruhu a potom jsem přešla na spodní stranu (což je vlastně ten prvotně uháčkovaný řetízek), kde jsem dělala ozdobné půlměsíčky.

Ty vznikly vždy z pěti DS a to tak, že začátek je nahodit na DS, pak vpich do ŘO ve středu následujícího vějířku, do něj těch 5DS, do dalšího ŘO ve středu následujícího vějířku poslední DS ukotvit pomocí PO, pak nahodit na DS a opět vpich do ŘO ve středu následujícího vějířku atd. až do konce…

Takže celý spodek je hotový a ozdobně obháčkovaný dole. Nyní jsem přízi ukončila a dala se na háčkování „špice“.

POZOR: Doplňuji tento návod o radu, jak vytvořit ten cíp delší, než jsem ho uháčkovala já. Na dotazy v komentářích mi napsala super radu paní Jana společně s paní Andreou, kterým tímto ještě jednou velice děkuji !!!

Vyřešil to PRODLOUŽENÝ DLOUHÝ SLOUPEK. Tak že čelenka klasicky z dl. sl. a jakmile se začne dělat cíp, tak začneme dělat prodloužené dl. sl. a je opravdu delší a vypadá to dobře. Opravdu se cíp prodloužil a je super.
POSTUP: nahodíme, píchneme do očka, nabereme a protáhneme, na háčku máme 3 očka, nahodíme a protáhneme prvním očkem, nahodíme a protáhneme dvěma očky a nahodíme a protáhneme zbývajícíma dvěma očkama.


Takže, v následujícím postupu píšu všude DS, ale kdo by chtěl ten cíp delší, bude místo toho háčkovat prodloužený DS.

Nyní jsem dělala ten béžový šáteček a tady je patrné, jak se cíp pěkně prodloužil při použití háčkování prodloužených DS.

porovnání šátečků - růžový je pouze z DS, u béžového je cíp háčkovaný z prodloužených DS

Tu jsem si vyměřila, že mi na ni bude stačit spodní délka cca 29cm a to odpovídalo 23 vějířkům z předchozího dílu – spodku.
Takže jsem z každé strany od zadu odpočítala 7 vějířků (protože jich bylo 37 a nyní jsem jich potřebovala 23 takže 37-23=14 a 14:2=7) a začala jsem háčkovat první řadu těch 23 vějířků.

Po první řadě 23 vějířků potřebujeme v další řadě ubírat. Práci otočíme...

Začátek je stejný beze změny: uděláme 2 ŘO.

A pokračujeme dalšími 3DS do následující mezery = první vějířek ze druhé řady. A pak háčkujeme věřířky dál až ke konci řady vždy do mezer z řady předchozí...

Tady řada končí...

A v následující řadě začít 2ŘO a pak do mezer z řady předchozí vějířky.... Po bocích při tomto způsobu ubírání to dělá takové pěkné obloučky.

Takto háčkujeme až do úplného zůžení do špice = v tomto případě tedy je to 23 řad.

Takto to vypadá z boku....

Nyní od té špice začnu po obvodu oháčkovávat PDS.

Detail...

Na dotaz z komentářů doplňuji nákres pro obháčkování vlnitého okraje šátečku - dělala jsem PDS, jsou to ty červené čárky - takže:
v jedné řadě jsou 2 PDS uháčkované ZA druhý DS z vějířku, pak jeden PDS vháčkovaný přímo do oka prvního DS z vějířku.
V další řadě do druhého a prvního DS z vějířku vždy po jednom PDS a poté jeden PDS pod řetízek ze 2 ŘO..
Toto se stále opakuje - od špičky cípu po levé straně, poté podél horní strany "čelenky" samozřejmě do každého oka po 1 PDS a pak opět cíp šátečku nahoru až ke špici.

A končím zase na špici.

Zbývá ustříhnout přízi a zapravit.

Tady je na modelce...

Pohled zezadu.

Hotová čepice zepředu.

Hotová čepice zezadu.
Přeju příjemné tvoření :-).

Tady je šátek uháčkovaný z příze Daniela, je s elastanem a mohu jen doporučit - je tvárnější než z bavlny :-)

Tentokrát jsem háčkovala spodní část do kruhu - je to beze švu.

Jana Z. (mufuma) ID 273744

Lucie Žaludová (dražka) ID 197165

Marie Ž. (Leeoontynka) ID 36596

Leona M. (Leeoo) ID 73305

Monika Z. (moniza) ID 273429

Gabriela S. (gabska) ID 50014

Další krásný šáteček od Kateřiny ID 264094

Krásný šáteček od paní Andrey ID 364272, cíp je trošku kratší, postup na jeho možné prodloužení jsem napsala do komentářů.

Paní Martina ID 20590 uháčkovala hned tři krásné šátečky :-)

Druhý šáteček od Martiny ID 20590

A třetí dílo od Martiny ID 20590, super!!!

Děkuji za fotku šátečku - tentokrát je vylepšený ještě o super kšiltík - od šikulky Pavly, ID 276101

Krásné šátečky od Zuzany M. ID 45835

Krásný šáteček od Romany ID 31431

Krásně barevný šáteček od Kateřiny ID 427301

Super šáteček, inspirovaný tímto návodem, od Lucie ID 193692

Nádherná holčička s nádherným šátečkem od ANDREY ID 411425

Krásný šáteček od Lucie ID 327552

Nádhera od Petry ID 88111

Další šáteček - moje výroba - cíp jsem si prodlužovala, aby byl ještě delší tak, že jsem si sem tam přidala uprostřed vějířek, v několika řadách nepravidelně...

♪♪♪

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

paja8157 4. 5. 2011, 9:29
Dobrý den Míšo, moc děkuji za perfektní návod (Y) (Y) (Y) (Y) Tady je výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3560011 jen s malou úpravou, přidala jsem ještě kšiltík, moc se mi na těch kupovaných šitých šátcích líbí a je to super proti sluníčku :-) :-) :-)
Ceda 2. 5. 2011, 14:18
(Y)
Pepulka 16. 4. 2011, 21:29
Krásný šáteček škoda že mám doma (child5) hned bych se do něj pustila.. (Y) (Y)
Áďa H.77 16. 4. 2011, 15:39
(hello) Dobrý den Míšo, tak jsem dle vaší rady zkusila prodloužit šátek a koukněte se, co z toho vylezlo :-S udělalo mi to tam takové boule, vypadá to hrozně, je fakt, že se prodloužil, ale s těma boulema se to nosit nedá :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3531785 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3531786 přidávala jsem v první řadě lícové na začátku a na konci řady, potom v druhé řadě lícové dvakrát někde uprostřed a potom ve třetí lícové opět na začátku a na konci řady. Dále už ne a toto se mi z toho udělalo, co jsem udělala špatně? *-)
myspule 16. 4. 2011, 21:22
@Áďa H.77 (hello) zdravím Andreo, tak druhý šáteček na světě a není to ono :-S, víte co, jak se na tak na to koukám, myslíte těmi "boulemi" zřejmě to, co se vytváří na bocích při obléknutí na hlavě... Takže to je fakt, že pěkně to nevypadá :-S. Jediná logická rada je, že je nutné přidávat v tom cípu až v těch dalších řadách, ne hned v těch prvních, které právě tvoří ten přechod přes hlavu, tam by se mělo ubírat rovnoměrně a až u těch několika posledních řad bych přidávala tak, aby ten cíp byl delší a zároveň úzký... To znamená, že původně (bez rozšiřování - prodlužování) měl ten cíp 23 řad, takže já bych eventuálně přidávala třeba až od nějaké té 15. řady, dřív ne... A tím bude cíp delší a zároveň se zachová tvar u hlavy. Jestli to zkusíte přepracovat, dejte mi echo (flower) (F)
bububububu 1. 5. 2011, 14:44
@myspule (hello) zdravím Míšo, chci vám napsat jak jsme s Andreou ID 364272 nakonec vymysleli postup na delší cíp. Jak vám psala, vaše rada se moc nepovedla, dělalo jí to boule a já pak přišla na to, že by to vyřešil prodloužený dlouhý sloupek. Tak že čelenka klasicky z dl. sl. a jakmile se začne dělat cíp, tak začneme dělat prodloužené dl. sl. a je opravdu delší a vypadá to dobře. Na mém šátečku to není poznat, protože ho mám vyfocený naležato na stole, ale opravdu se prodloužil a je super |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
myspule 1. 5. 2011, 20:27
@bububububu (clamp) (clamp) (clamp) Jani, já moc děkuji za příspěvek (F), když se do toho obuje takový profík jako Vy, tak se dílo podařilo |:o) (clamp) (clamp) (clamp), to by mě ani nenapadlo ty DS nahradit 2x nahozeným sloupkem ,-), no vážně super (D), přidám to hned k návodu do popisu, ať případně další nemusí hledat v komentářích. Váš šáteček je krásný, díky díky díky za radu (Y) (hello)
bububububu 2. 5. 2011, 7:33
@myspule :-$ Míšo ne ne 2x nahozeným, ale prodlouženým, pozor na to ,-) POSTUP: nahodíme, píchneme do očka, nabereme a protáhneme, na háčku máme 3 očka, nahodíme a protáhneme prvním očkem, nahodíme a protáhneme dvěma očky a nahodíme a protáhneme zbývajícíma dvěma očkama - toto je prodloužený dl. sl. !!!!!!
myspule 2. 5. 2011, 7:55
@bububububu ,-) díky za upozorňění - opraveno (flower). Říkám si ale, že by to šlo i z těch 2x nahoz. DS že? Vyzkouším příště (flower), díky a nashledanou, Míša. (F)
bububububu 3. 5. 2011, 15:04
@myspule určitě šlo, ale už by to bylo hodně vidět, ten rozdílmezi čelenkou a cípem, jedině to pak dělat z 2x nahozených celé :-$
myspule 11. 5. 2011, 11:49
@bububububu (hello) Jani, tak jsem právě dokončila nový šáteček a vyzkoušela jsem ten 2x nahoz. DS a fakt to nebylo ono, takže jsem ten cíp nakonec dělala dle Vaší rady z prodloužených DS a je to super, vložila jsem i srovnání do fotek v návodu, díky za tip a radu (flower) (flower) (flower), Míša.
bububububu 12. 5. 2011, 9:25
@myspule (Y) no bomba, ani nevíte, jakou mám radost (radost) jsem ráda, že jsme dobře poradila a to srovnání je super |:o) (L)
Macek2 10. 4. 2011, 20:17
Dobrý večer paní Michaelo, děkuji vám za super návod na šáteček... (L) (L) (L)Moc se mi váš výtvor líbil, tak jsem to zkusila také. Háček jsem držela v ruce naposledy asi na základní škole, tak jsem měla strach, jak to dopadne... A tady jsou moje výrobky :-$ :-$Jako první byl červený http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3522077. Jako druhý bílý http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3522082 a naposledy jsem vytvořila melírovaný http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3522091 ... Opravdu moc děkuji za váš návod...Mám z nich radost a Aničce se moc líbí |:o) |:o) Mějte se pěkně Martina
myspule 10. 4. 2011, 21:56
@Macek2 (clamp) (clamp) (clamp) jůůůů, Martino, no to je teda smršť (Y), jsem nadšená z toho, že jste návod využila a to hned již 3x (clamp), super, máte všechny šátečky moc krásné, parádní (flower), jste moc šikovná (clamp) (clamp) (clamp), děkuji za odkazy na (P) - ráda přidám k návodu (F). Háčkování zdar (flower)
Áďa H.77 6. 4. 2011, 17:57
:-)tak jsem zkusila uháčkovat taky šáteček, ale zdá se mi ten cíp krátký. Má to tak být, nebo jak to udělat, aby ten cíp byl delší? http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3515135
myspule 7. 4. 2011, 12:20
@Áďa H.77 (hello) zdravím Andreo, jsem ráda, že jste vytvořila tak pěkný šáteček (flower). Já mám tedy ten cíp delší *-), ale jak se tak koukám na Vaše (P), tak to vypadá, že jste to ubírání dělala správně, tj stejně jako já *-). Pokud byste si s tím chtěla dát tu práci a velkou část toho cípu byste byla ochotná vypárat, tak jeho prodloužení je docela jednoduché... Dělala byste řadu těch vějířků ze 3DS, ale buď uprostřed ní a nebo i někde z obou stran (ne hned u kraje, třeba po předešlých 2-3 vějířcích) byste místo skupinky 3DS udělala 4DS. Pak byste klasicky ukončila řadu tak, jak je v návodu, v další řadě byste v místě těch 4DS píchla háček právě i mezi tyto DS, tj že by zůstaly na každé straně 2DS, a do tohoto místa byste uháčkovala skupinku 3DS, takže by v této řadě bylo o vějířek (případně i 2 vějířky) více. Tím vlastně přidáte řadu a toto můžete opakovat i vícekrát dle potřeby (F). Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, pokusím se dodat i (P) do návodu. Míša.
Áďa H.77 7. 4. 2011, 20:01
@myspule (child8) zdravím Míšo a děkuji za pochvalu a taky radu, jsem začátečník a nemám s háčkem moc zkušeností,tak doufám,že další šáteček bude úspěšnější *-), určitě Vám dám vědět,jak se to podařilo,s pozdravem Andrea :-)
aqua33 17. 3. 2011, 7:38
díky za návod (Y) to tý naší (X) culíkandě musím udělat |:o) přesně jak píšete...nosí často culík (y) a čepice pak různě "trčí" ,-) ,-) ,-)
kačenkaP 17. 3. 2011, 7:14
Dobrý den zasílám svůj výrobek podle Vašeho návodu.Trošku mě to potrápilo,ale snad se bude líbit.Ještě jednou děkuji a mějte se moc hezky. (mamca) (Z) (Z). http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3480891 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3480888
myspule 18. 3. 2011, 8:44
@kačenkaP |:o) Katko, Váš šáteček je krásný |:o), moc se Vám povedl (Y), děkuji za (P) (clamp) (hello)
Lučíja 7. 3. 2011, 21:39
Míšo, mám dotaz na přízi Daniela. Je to tahle? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=41190695&tab=3 Ve složení totiž elasten neuvádějí, tak abych neobjednala něco jiného. Díky Lucie
myspule 8. 3. 2011, 11:49
@Lučíja (hello) zdravím Lucie, myslím si, že je to ono - ta stejná příze Daniela, vložila jsem do tohoto návodu i foto etikety http://i.mimibazar.cz/h/bc/12/100331/18/p28348.jpg a to složení je totožné i délka, takže to bude ona (flower), je mírně pružná, což je super :-) (Y)
Lučíja 10. 3. 2011, 16:47
@myspule Moc díky, hned objednám, už se nemůžeu dočkat. Také jsem teď na jaře propadla háčkování ,-)
gabska 14. 10. 2010, 13:45
,-) Myšáku normálně jsem propadla háčku (zip) Já před 14-ti dny uměla jen řetízek :^) ale bylo (cinky) a návod od tebe.... a hele ,-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3201579 (L)
myspule 14. 10. 2010, 16:19
@gabska (clamp) (clamp) (clamp) je to super (Y) (Y) (Y), seš šikulka - jen tak dál (L)
Leeoontynka 17. 6. 2010, 21:25
:-) Míšo tak tady jsem konečně vložila fotečku šátečku podle Vašeho návodu na majitelce Anince....... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2963155 moc jí sluší (Y) díky Majka
myspule 17. 6. 2010, 21:54
@Leeoontynka (L) děkuji za odkaz, (X) šáteček opravdu moc sluší (Y) (Y) (Y)
moniza 16. 6. 2010, 0:31
Děkuji za skvělý návod. (Y) Zde můj výtvor: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2959474 , jen na ty culíky si ještě budeme muset počkat ,-)
myspule 16. 6. 2010, 12:26
@moniza (clamp) (clamp) (clamp) moc děkuji za odkaz, šáteček je nádherný, jako Vaše krásná (X) (L), culíčky budou jistě cobydup ,-) (Y)
ARABSKY KON 21. 5. 2010, 21:16
KRASA KRAAAAASA-UZ AJ IDEM SKUSAT. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca)
eri368 7. 5. 2010, 21:18
Dobrý den, Míšo! Poradíte mi prosím? Háčkuji šáteček dle Vašeho návodu, ale rozhodla jsem se pro kruhovou variantu - tedy bez sháčkování pásu do kruhu. Spodek mám hotový, ale nevím si rady, jak začat s "ubíráním", tedy zúžením do špice. Zde bude postup asi trochu jiný... Mockrát děkuji za pomoc a přeji hezký den. Erika
myspule 8. 5. 2010, 11:33
@eri368 Hezký den Eriko, když jsem uháčkovala celý spodní díl do kruhu, tak jsem ukončila přízi a začala jsem ten "trojůhelník - šáteček" na potřebný počet vějířků tak, že jsem si opět vzadu odpočítala asi 7 vějířků z každé strany (od místa, kde by byl šev - on se v tomto případě vzadu v každé řadě vlastně posunuje...), takže tak, aby to navazování řad bylo vzadu uprostřed no a háčkovala jsem pak stejně jako u té růžové varianty, že jsem začala první řadu např. 25 vějířků a pak jsem v každé řadě na konci jeden vějířek odebrala tím ukončením, jak je popsáno v návodu.. zkrátka jsem postupoavala vlastně stejně... Doufám, že jsem pomohla, Míša.
eri368 10. 5. 2010, 14:24
@myspule Míšo, mockrát děkuji. Jdu na to. Až se dílo podaří, dám (P) k nahlédnutí. Mějte se moc hezky a děkuji za ochotu podělit se s ostatními o skvělý návod. Erika
Mili+Eli 27. 4. 2010, 13:19
Téda to vypadá perfektně, to musím taky vyzkoušet, Elišce by se to hodilo, taky nosíme ty bavlněné šátečky! Tenhle háčkovaný by jí taky určitě slušel, tak se do toho pustím! Moc pěkné, jste šikulka! (Y)
myspule 28. 4. 2010, 20:24
@Mili+Eli (L) moc děkuji - vyzkoušejte a budu se těšit na případné (P) (Y)
Leeoo 26. 4. 2010, 15:28
Dobrý den Michaelko, podle vašeho suprového návodu jsem konečně uháčkovala první šáteček. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2848014 Háčkuji z příze Daniela, je bezvadná, mohu jen všem doporučit. Moc děkuji Leona (Y) (Y) (Y) (Y)
myspule 26. 4. 2010, 19:25
@Leeoo (clamp) (clamp) (clamp) šáteček je nádherný, fakt super |:o). Tu přízi Daniela si taky pochvaluji - zrovna na tohle je prostě ideální (Y). Mějte se báječně (plaz).
Florens 25. 4. 2010, 16:21
Dobrý den, ráda bych se zeptala, když jste háčkovala šáteček rovnou do kruhu - platí stále to samé??? Jaksi se mi nějak přetáčí ten dlouhý řetízek. Děkuju za radu :-$ Veronika
myspule 25. 4. 2010, 18:46
@Florens (hello) hezký den, když jsem háčkovala do kruhu, začala jsem stejně - tedy dlouhým řetízkem podle obvodu hlavy, to jsem spojila do kruhu. Ano, je fakt, že ze začátku je to teda piplačka, aby se to nepřetáčelo :-). 2. řada je tvořena KS, 3. řada jsou pak už ty vějířky. Jelikož každá řada pak končí jakoby o vějířek dřív, tak se tím ten "šev" jakoby posouvá do strany. S přízí Daniela mi to vyšlo myslím na 10 řad těch vějířků. A můžu ji jen doporučit - sice je dražší, ale díky tomu elastanu perfektně sedí na hlavičce (Y). Mějte se (child1).
Leeoontynka 14. 4. 2010, 21:05
(Y) Míšo tak je hotový, podle Vašeho návodu to šlo úplně samo :-) jen nemáme tu holčičku, takže dělíme mezi naše kamarádky (X) ale na fotkách musí pozovat náš malý ,-) (P) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2823021 ... (L)
myspule 15. 4. 2010, 8:00
@Leeoontynka (L) parádní (P) a hlavně super podařené dílo |:o), mám radost, že návod slouží :-).
dražka 14. 4. 2010, 12:39
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2821686 tak už mám hotovo, díky za návod (L) (Y)
myspule 14. 4. 2010, 15:51
@dražka (Y) super - jste moc šikovná a šáteček je opravdu moc krásný (L)
Broma 13. 4. 2010, 9:34
(Y) Také jsem se inspirovala a uháčkovala šáteček, je opravdu nádherný! Udělala jsem ho růžový, bíle obháčkovaný + bílou kytičku. (child1) Jen se mi to taky naopak natahovalo než smrsklo ,-) ,-) ,-)
myspule 13. 4. 2010, 12:00
@Broma (Y) super (Y), já to raději v tom návodu upravím - ten počet ok je hodně závislý na tom, jak kdo při háčkování utahuje a já jsem asi ten případ, že utahuju hodně ,-). I tak jsem ráda, že Vám návod ode mě opět posloužil (L).

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie