Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 69 návštěvníků)

Náš "Pažout"

0.0
Náš "Pažout"

Postup

Návod je z časopisu, který nám chodí v rámci Rodinných pasů. Můj nápad to není, ale zaujalo mě to. Vezmeme si starou silonku, ustřihneme nejlépe špičku. Do ní nasypeme trošku travního semene, ale ne obilí apod. A docpeme jemnými hoblinami, pilinami apod. Já v potřebách pro chovatele koupila normální jemné hobliny pro hlodavce (nabízeli mi i parfémované - jablečné :-D ). Cena cca 25 Kč a je toho pytel. Kdo máte doma piliny, nic kupovat nemusíte. A pak se punčocha pořádně nacpe. Naše hlava má průměr cca 15 cm. Já jsem ještě před nacpáním dala patentky jako oči a pusu. Zaváže se. Otočí vzhůru nohama a vytvaruje se nos a uši (já jsem pro jistotu ještě omotala provázek, takže každý ucho má takový uzlík). Jde to krásně, měla jsem z toho strach, ale tím že je to pořádně nacpaný, tak to krásně drží tvar. A pak se na chvilku ponoří do umyvadla plného vody. Piliny do sebe krásně nasají vlhkost a udržují vlhká i semínka trávy.
My jsme seli 2.4. a 8.4. už byly první vlásky.

8.4.2010

9.4.2010

10.4.2010

12.4.2010

ještě nezastřihnutý

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bebeda 13. 4. 2010, 10:02
To se bude našim dětem určitě líbit. Ony rády sledují, jak něco klíčí, roste...Je to pro ně dobrodružství. Děkuji za nápad, ulovím nějakou punčochu - spotřebovali jsme je při barvení vajíček. Ještě dotaz: semínka sypete asi až úplně nahoru hlavy - bezprostředně pod punčochu, že? Nebo trošku "zahrabat"? Děkuji za odpověď. Dáša
Staples 13. 4. 2010, 10:06
@bebeda Semínka jdou jako první a když se hlava otočí, tak jsou hned nahoře u punčochy. Ale doporučuji dělat někde venku. I když jsme měli velkou nádobu, tak ty piliny byly všude. Pomáhali totiž všichni prcci (3,5 - 2,5 - 1 rok) ,-) ,-) Ať se Vám to podaří (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie