Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 149 návštěvníků)

Návleky na ruce

0.0
Návleky na ruce

Postup

TAk tvořilky slíbila jsem návod na návleky na ručky.. tak tady je!
Já tyhle co jsou na fotce pletla z Daniely, je slaboučká a je to šílená piplačka, ale stojí za to! Potřebovala jsem klubíčko a kousek, z jednoho uděláte kratší. Pletla jsem na jehlicích číslo 2, nebo 2,5 - jsou to staré ještě železné jehlice... Jinak zvolte silnější přízi! Budu ráda za vaše fotečky jak se vám daří! Prosím neužívejte ke komerčním účelům. Děkuji!

Nahodila jsem 56 očí (pokud budete mít silnější přízi tak vám bude 48 očí stačit chce to vyzkoušet). Rozpletu je postupně na čtyři jehlice po 14 očích a pletu 2 hladce a 2 obrace. Na jedné jehlici tvořím copánek z šesti očí (můžete dělat jakýkoliv který najdete v různých časopisech na pletení tenhle můj je 2 oči na pom. jehlici před pleteninu uplést 2 oči hladce, pak 2 oči z pom. jehlice a 2 hladce. Jednou celé opletu dokola a další řadu upletu 2 oči hladce, 2 oči na pom. jehlici za pleteninu ,2 hladce a z pom. jehlice 2 hladce. Potom jsem opletla třikrát dokola a znovu opakuji. Na obrázku je vidět jak dávám pom. jehlici před pleteninu - používám bambusové párátko vyhovuje mi to.

tak a tady je vidět, jak dávám jehlici pomocnou za pleteninu... ale copánek opravdu můžete udělat jaký chcete...

Pletete stále dokola... až do výšky kde chcete mít klínek na palec....

tak a začneme klínek na paleček (pro méně zdatné pletařky je možnost nechat si celou jednu jehlici na spínacím špendlíku a pak z ní palec udělat není to tak efektní, ale jednodušší. Pak je potřeba hned v začátku přidat cca čtyři oči.. zhruba.. jinak je palec dosti úzký).
Takže klínek:
dělám na boční jehlici - tzn. když navléknete návlek na ruku.. copánkem na hřbet ruky tak na jedné ho dělám vlevo a na druhé vpravo....
označíte si dvě prostřední oka u mě jsou to dvě hladká oka označila jsem je na začátku zelenou přízí. Jehlici pletu tak jak se oka jeví.. až do chvíle kdy jsem před těmito dvěmi označenými oky...

tady je to vidět...

mezi okem obrace a tím označeným hl okem vytáhnu jakoby příčnou nitku a upletu ji angl. hladce...

takže mám o jedno očko navíc...

upletu dvě označená hladká oka hladce.. a opět naberu příčnou nitku a upletu ang. hladce..

tak a tady vidíte přibyli mi dvě očka... tam je základ klínku..

a pak postupujete tak... že jednou přiberete opět dvě očka z každé strany.. a pak jednou upletete bez přidávání až do chvíle než máte takto přibraných 18 očí!

těchto 18 očí dáte na spínací špendlík... a zbývající oči z té jehlice přidám na zbývající tři jehlice. A v místě nad spínacím špendlíkem přidám nahodím 6 očí navíc..

které pletu tak abych nenarušila vzorek 2 hladké a 2 obrace oči.. dále samozřejmě na hřbetě dělám copánek..

Teď už pletu jen na třech jehlicích přičemž si rozložím oči tak nějak na stejno.. já tak abych na jehlici začínala hladkým okem.. je to pro mě jednoduší. A upletu výšku návleku jak chci.

Když uzavřu návlek nahoře pustím se do palce.. oči ze spínacího špendlíku dám na jehlici a na těch nahozených očích nad palcem jsem přidala ještě 9 očí... a pletu dokola.. používám jen tři jehlice

já ještě dělám to aby byl palec užší že vždy na straně návleku která je dole do dlaně postupně uberu asi po čtyřikráte dvě oči - tím, že vždy anglicky hladce spletu.. dělám to tak aby to bylo do dlaně a nebylo tolik vidět.. koukněte na fotku..

tedy palec už pletu na třech jehlicích... výšku jak uznáte za vhodné...

tak a už máte černou krásku a nejen tu hotovou! stačí zapošít! Doufám, že je vše jasné. Kdyby písněte mi! A těším se na fotečky vašeho tvoření!!!!!

Tak jedny - první pokus Marcelky... myslím, že se moc povedly!! marcela m. (mmarcelaa) ID 159465

TAk moc povedené návleky Katušky.. Kateřina Š. (KaculePM) ID 250474

a ještě jedny Katčiny.. Kateřina Š. (KaculePM) ID 250474

Tak podle mého návodu další černé krasavice od paní Evy P. (Evík 11) ID 255831
moc povedené děkuji za fotečku! moc povedené!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jajulik 12. 10. 2010, 19:51
(Y) (Y) (Y)
fialka365 12. 10. 2010, 18:45
A nějaký návod na 2 jehlice nemáte v záloze???? :-) :-$ ^o)
Macík74 12. 10. 2010, 22:33
@fialka365 abych pravdu řekla nemám... ale na čtyřech není problém... nahoďte oči na jehlice.. a pak pletete až končíte 14 okem..... vezmete další jehlici a pokačujete dál... takhle uděláte všechny čtyři jehlice... a pak už jedete pořád dokola... (Y)
Zrušený účet 12. 10. 2010, 17:39
Mám přízi Elian Nicky a pletu z ní na zimu dvojtě, tak snad by se to hodit mohlo. Rukávky zkusím, snad ten palec nějak vykutám, ještě jsem nic takového nedělala a rukavicím se obloukem vyhýbala právě proto, že jsem to nemohla pochopit, jak ten palec udělat (H)
Macík74 12. 10. 2010, 22:35
@ jo z elian nicky jsou hezký i jen na jednoducho.. a bohatě to stačí! (Y)
Macík74 12. 10. 2010, 22:31
@ palec můžete udělat tím, že necháte jednu celou jehlici bokem... a až jí začnete plést... tak si hned v začátku přidáte nějaké oči.. aby nebyl ouzký.. (Y)
raduza1 12. 10. 2010, 17:23
ty jsou nááádherné, škoda že neumím plíst. JSTE ŠIKULKA (Y) (Y) (Y)
Macík74 12. 10. 2010, 22:34
@raduza1 no jo.. jedině zadat na zakázku... taky to jde... :-$ (L)
holatko 12. 10. 2010, 17:06
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) No ty jsou božííí (L) (L) (L). Asi si je umotám pro sebe. Jen ještě nevím, v jaké barvě se budu do letošní zimy ladit ,-) ,-) ,-)
Holy50 12. 10. 2010, 16:39
ty jo,ty jsou úžasné, ráda bych si je udělala,jen najít čas ,-) ,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hudaska 12. 10. 2010, 16:26
Nádhera, taky se chystám (Y) (Y)
seleenee 12. 10. 2010, 16:10
(Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie