Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 187 návštěvníků)

Háčkovaný andílek s pelerínkou

0.0
Háčkovaný andílek s pelerínkou

Postup

Na základě četných ohlasů k vánočním háčkovaných ozdobám mojí maminky (viz hl. foto) i žádostí o návody jsem se obrátila na paní Zdeňku Galbovou z Chebu o laskavé svolení zveřejnit návod na tohoto andílka, o kterého si často píšete. Její "otisky prstů" a zejména záliba v háčkovaní a v jiných ručních pracích je na poli ručního tvoření zveřejňovaných na internetu nepřehlédnutelná. Nepřeberné množství inspirací, cenné rady a návody nejen k vánočnímu háčkování najdete u paní Zdeňky, která Vám jistě i ráda ochotně poradí při jakémkoliv problému. Přeji Vám hodně trpělivosti a zejména radosti z Vašich výtvorů!

Začínám háčkovat nahoře pikotku z pěti řet. ok - poutko na zavěšení. Po spojení do posledního oka vháčkuji cca 6 krátkých sloupků, v další řadě zdvojuji každý krátký sloupek (tj. máme 12 kr. sloupků) a háčkuji a přidávám dokola krátké sloupky - hlavičku. Když je kolečko dostatečně velké (průměr cca 1,5cm), pokračuji pár řad bez přidávání, vzniká "mistička", vycpu ji vatou a postupným ujímáním uzavřu kuličku - hlavu. Výška je cca 1,5cm.

Pokračuji PELERÍNKOU-KŘÍDLY uháčkováním 12 dl. sloupků, v druhé řadě zdvojíme na 24 dl. sloupků, pak pokračujeme podle nákresu.

Hotovou práci přeložíme napůl a pokračujeme "sukýnkou". Je dobré začínat na sudý počet sloupků.

Existuje celá řada vzorů na sukýnku andílka. Můžete použít návody na zvonečky, ale hodně vám napoví i fotografie. Je mnoho možností a po vyzkoušení určitě přijdete i na jiné vzory sami.Je třeba také přizpůsobit počet sloupků i řet. ok velikosti zvonečku, na kterém se pak naškrobená práce bude vypínat. Nebojte se experimentovat! A rozhodně se nenechte rozhodit tím, že budete muset oproti popiskům přidat nebo naopak ubrat na vzorečku sloupek nebo řetízkové oko. Na konečném vzhledu Vašeho andílka to nebude znát a vy budete mít ORIGINÁL!!!

Podrobné popisky a návody na velké i malé andílky a další vánoční ozdoby naleznete také v této malé knížečce, podle níž háčkuje moje maminka.

I Váš vánoční stromeček pak může vypadat takto : )

*

tělíčko s křidélky

*

zvoneček/sukýnka

zvoneček/sukýnka

zvoneček/sukýnka

zvoneček/sukýnka

zvoneček/sukýnka

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

fvtm 31. 10. 2010, 15:37
Krásný (clamp) (clamp) (clamp) Mohla bych se jen zeptat, jakým háčkem a přízí je andílek háčkovaný?
markas 31. 10. 2010, 13:53
krása |:o) |:o) |:o) |:o)škoda jenom,že pan "háček" není můj kamarád :´(
msj 31. 10. 2010, 13:50
(Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie