Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 326 návštěvníků)

Jak maluji na trička))

0.0
Jak maluji na trička))

Postup

Dost často se mě ptáme jak a čím maluji. Poslední dělané tričko jsem nafotila,tak snad trochu pomohu.
Tentokrát je to tričko s dinosaurem pro chlapečky....velmi jednoduché a rychlé))
..potřebujeme....TRIČKO....PODLOŽKU(i papír..cokoliv, hlavně aby barva neprosákla)...ŠTĚTCE (mám obyč..hlavně tvrdé a nůžkami ostříhané)).....a BARVY...

..obyč.bílé tričko...uvnitř podložené( v zápalu tvoření jsem neodpárala cedulku.(((

na MMB jsem si našla tričko...pokud možno s detaily a obyč.tužkou nakreslila lehce obrys a i trochu detaily. Existuje i speciální fixa, která potom zmizí, ale tu zatím nemám. Nějaké přehmátnutí tužkou se vypere))
..zde je obrázek dina...

..a už vybarvuji....vetší plochy širším štetcem, kraje objednu slabým štečkem(tady to nebylo tolik třeba, ale u jiných obrázků je to důležité)))
..neměla jsem moc barvy a tak nanesení není stejnoměrné...nakonec upravím ))

pomocí slabého štětečku a dle orig.obrázku jsem domalovala hnědé doplňky))...a pak to nejdůležitější...tato barva dodá šmrnc...má úzkou špičku a tak můžete dokreslovat kontury(tato je po zaschnutí a přežehlení plastická)

zde již dokresleno bílou barvou...ještě musí uschnout a zažehlit se

..tady je už suché, mezery jsem dokreslila, upravila a vyžehlila(pozor, je nutné cca 5 min.zažehlovat)...a s doplňky vypadá docela hezky...můžeme vyrazit na flám!!!

..obrázek z blízka ...bílá vystoupla a nevypadá to špatně??? Nejsem žádný profík, ani nevím, zda je postup správný...je to můj vymyšlený...nebojte se a hurá do toho!!! Pozor...je to DROGA !!!!

..pro představu...kresleno podle tohoto trička...
..koukám...koukám...ten můj je nějaký šišoun a hubeňour..o:)o:)

..tady je zebra alá Next...+ poplňky na stroji (spodní prošití a na rukávu)))+ na nose přišité knoflíky a z pozadí nenápadně vykukují stromy malované vystupující bílou barvou (u pravého ucha byl obrázek a tak jsem ho zamalovala bílou barvou...trochu prosvítá, ale nechá se to tak udělat???)
CO S KAŇKOU ČI UMAZÁNÍM...????....UDĚLAT KŘÍŽEK, KOLEČKO, KYTIČKU...JAKO BY TO TAM MĚLO BÝT!!!

..tričko ze sekáče...docela se vybarvilo..o:)o:)

.. )))..tady je malováno hlavně černou Gutou a vybarveno
POZOR!!!!!!!..když malujete tou Gutou a málo zažehlíte....,tak se vám může po vyprání kus vyprat a kousky barvy udělat na tričku šílenou neplechu...taky se mi to stalo, dcera si vzala na sebe málo zažehlené tričko a po vyprání děs....nelekejte se...vyperte ZNOVU....kousky guty zmizí, pak je domalujete,upravíte a důůůůůkladně zažehlíte...třeba na dvakrát po 3 minutách...a už to bude DRŽET A BUDE JAKO NOVÉ!!!!!!
...perem zrubu...jako všechny aplikace, aby se neničili o buben pračky))

..namalovaná a obrysy až na konec)))

..hotovo...při malování na tmavé tričko počítejte s větší spotřebou barvy...musí se 2x..., i se to hůře maluje. Nejlepší je na bílé ))))

BARVVIČKYse už pletly a tak jsem vyfotila pro mě ty nejdůležitější)))
..pro začátečníky a na občasné malování stači barvy v krabičce(Pentel fabricfun)..mám 12 barev, dělají i menší počet,..jsou krásně v tubě, otevřu je a štetec namáčím přímo do nich...nevytlačuji jinam, byla by velká spotřeba barev...neředit vodou...velké balení stojí cca 200,-...NEMUSÍTE SHÁNĚT TYTO, JE JICH NA TRHU HODNĚ, ZKUSTE I JINÉ)))

ŠTETEC...obyč, půjčila jsem si od dětí a nůžky upravila))

...barvy v tubě máme+ super v věcička..BÍLÁ tuba se špičkou...je širší..Pebeo volume touch...tato po zažehlení vystoupne(pro začátek stačí jen bílá a třeba červená)...schnou déle a nechají se použít na cokoliv.(krabičky, dekorace atd...na tričku obrys stromu, plot a lupínky (50,-)

....A NAKONEC PEBEO GUTTA...jak vidíte, má úzkou špičku...obrázek tím obtáhnete, doladíte...u mého pejska je guttou značené jako prošití na stroji (80,-)

..další namalované...Marcelky oblíbené...říká mu s těma zamotanýma nohama)))

....))))

..pro inspiraci...je to jednoduchý a rychlý))

..zde již celá rodinka...malování rybiček))

..zde malba i na plastové kabelce....sice nic moc, ale radost byla veliká a drží to))))

..))))...

pokreslím snad vše...zde je látkové pouzdro od kosmetiky...a je z toho kabelka ))

..další pokus...

...)))...

..a další...nedá to pokoje..o:))))

a tady něco pro kluky

detail...ve skutečnosti je hezčí...zde kombinace barev, gutty a vystupující barvy

...malováno i na bodíčko))...pro holčičku))

...a taky pro maminku))

..taky něco pro kluky))
..namalovala jsem auto..., pak napodobila natištěné nápisy.., přišila knoflíky...ve skutečnosti je hezčí!!!!! Docela prokouklo tričko za 59,-. že??

..detail..

...pokreslené bílé cvičky na cvičení...přeci je nenechám bílé...o:)))

opice..opice z papírové ulice))))

a další....

po zažehlení + knoflíčky

..po dlouhé době něco nového...s kytičkou, k nové kolekci Nextíku 2010

..detail, pomocí barev se snažím napodobit látkovou aplikaci))

..trička pro sourozence...kombinace barev Nerchau a od Phébea co vystupuji...vypadá to hezky!!

..a dalšíííí

..detail...

..a další...pořád mě to drží a hned tak nepustíííí

..))...

...)...

...)...

..a další z podzimní kolekce..

.....

aplikace od Simonky + mé kreslení

kreslit se dá na vše..i na prostírání...

..ze čtvrtky udělaná šablona kytičky (podle látky do kompletu)) , přiložit na polštářek a opatrně vybarvit či tupovat pomocí štětce...nevypadá to špatně))

a další pro inspiraci..

a další + obrázek od Marci(6let))

kreslit se dá na vše....doporučuji nakreslit celý obrázek bílou barvou a na to barvy..více vyniknou a lépe držííí!!

OMLOUVÁM SE, ALE NESTÍHÁM SEM CHODIT, POTŘEBUJETE-LI PORADIT, PÍSNĚTE PROSÍM PŘEZ VZKAZY!!! DÍKY

..oooo....

..ooo....reál je lepší, jen malá rada, střbrná se kreslí na černé triko skvěle!!!!!

po delší době pár motýlků na obyč. bílé tričko + riflíky od pampelišky...větší motýl to vyřešil))

po dlouuuuuuuhé době trochu tvoření..jednobarevné tričko HM, nakreslená myška, došitá krajka, knoflíčky, zkusila jsem obšít hlavičku na stroji...moc dobře to nejde.., ale je to hezčí!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

MaLuRa 27. 7. 2009, 22:54
JEdnoduše nádhera!!! (Y) (Y) (Y) Moc hezky jste pospala postup. Veliké díky!!! (L) (hello)
daskaP 12. 5. 2009, 21:56
(clamp) (clamp) (clamp)
evka01 4. 5. 2009, 22:47
Marci, no paráda. (L) Mě ale ,bohužel, na Fifi popraskal celý oranžový obličej, který jsem musela vymalovat (holt bylo volné jen modré tričko) a ta 3D barva mi po pár vyprání popraskala a odlupovala se. Ale na pevné látce, např. kapsář, mi to drželo dobře.. Tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu. *-) (6) Barvy mám kvalitní. Eva
Ondrášek rarášek 4. 5. 2009, 21:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
sashia 30. 4. 2009, 12:18
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) velmi krasne!!! (clamp) (clamp) (clamp)
Werucha 28. 4. 2009, 14:20
Páni, moc pěkné (Y) (Y) Marcel, a když malujete těmi barvičkami, ředíte je trošinku vodou? Já mám taký nějaký, ale jsou to maličké kelímky (pro začátečníky a docela špatně se mi s nimi maluje. Teda nejhůř s černou. Vůbec mi nejdou linky (žádným štětečkem 8o| 8o| ). A taky bílá se mi drolí, tak se chci zeptat, zda to třeba nemám moc hustě natřeno :^) :^) Předem velmi děkuji za radu (L)
Iru.S 4. 5. 2009, 15:44
@Werucha Dobrý den, nejsem sice Marcelka,ale pokud máte sadu barviček od Pébéo Setacolor sadu 10*20ml barvičky,tak tam bílá neni....to je lepidlo,které je ve stejné lahvičce !!!! Tak možná proto se vám to drolí *-)
Werucha 17. 5. 2009, 21:04
@Iru.S nene, není to od Pébéo, je to úplně něco jiného, zrovna to nemám u sebe. Je to sada 5 barviček za sto a něco. No budu si muset koupit lepší kvalitku a připlatit si. (smich)
macíčekm 29. 4. 2009, 15:27
@Werucha děkuji za pochvalu :-$ :-$ :-$..barvy, se kterými maluji nejsou tuhé a tak je neředím :-$..jak je naředím, tak se mi rozpijí...,ale je pravda, že bílou jsem musela. Na ty linky je super ta Gutta (je na hedvábí i látku).., ale pozor, musí se hooooodně zažehlit, někdy udělá neplechu....já bych bez ní nenakreslila nic 8o|..to drolení...zkuste tedy naředit...doporučuji nejdříve nakreslit na kousku látky,zažehlit a dát vyprat....ať máte jistotu (Y)..snad jsem pomohla (hello) (hello)
oleško 25. 4. 2009, 21:19
MŮŽU VÁS POPROSIT,KDE SE DAJÍ KOUPIT TY BARVIČKY PENTEL FABRICFUN V SADĚ PO 12 KUSECH?.NEMŮŽU JE VŮBEC NIKDE NAJÍT. MOC DÍKY ZA RADU. JINAK JSTE OBROVSKÁ ŠIKULA,TRIČKA JSOU NAPROSTO DOKONALÉ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hallo 24. 4. 2009, 22:11
Máte super obrázky (Y) (Y) (Y) (Y),jen použív´ám na hodně těžké obrázky transferovou tužku,už z názvu přenesete z pečícího papíru pomocí zažehlení na triko.Teď jsem kreslila synovi obrněný transporter dle opravdové fotografie 8-| 8-| a to jsem musela použít tuto metodu,jinak by to nešlo ;-) ;-) ;-). (flower) (flower)
Stefi111 24. 4. 2009, 21:34
díííííííííííííky moc za rady inspirace a nápady a hlavně postup. jsou úúúúúúúúžasné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) určitě to vyzkouším
Heha 24. 4. 2009, 14:33
Dobr ýden paní Marcelko, jsou to opravdu přenádherné věcičky. Jen jsem se chtěla zeptat, ta kontura Pebeo Gutta je na jakýkoliv textil? Já na netu našla tuto konturu jen jako na hedvábí.... Abych neobjednala omylem něco jiného... Díky za odpověď a hodně dalších tvůrčích nápadů. Helena
macíčekm 24. 4. 2009, 14:52
@Heha Dobrý den, přesně tak...jako odpověděla paní...je to na hedvábí, ale v obchodě s Hobby mi ji doporučila na malování i mimo hedvábí))) :-$ :-$ :-$
Cvalda 24. 4. 2009, 14:48
@Heha Doufám, že se marcelka nebude zlobit že odpovídám. Gutta je určená na hedvábí aby zabraňovala rozpíjení barev, protože jinak by se Vám barvy na hedvábí rozpíjeli do všech stran. Takže se gutta používá jako hranice. Použít guttu ale můžete na jakýkoliv textil. Musí se stejně zažehlovat jako většina klasických zažehlovacích barev.
Cvalda 24. 4. 2009, 8:08
Možná bych doplnila, že existují ještě dvě vychytávky k tomuto postupu: 1) nepotřebujete speciální konturovací barvy v tubě, stačí si koupit plastovou lahvičku s kovovým hrotem. Do té lahvičky nalejete barvu na textil kterou používáte a díky hrotu, který našroubujete získáte super tenkou linku. Lahvičku i hrot najdete tady: http://www.davona.cz/tvoreni/256-pomucky-na-malovani-prislusenstvi-k-barvam/ Já osobně s tím mám ty nejlepší zkušenosti, přestože níže psala Míša, že s guttou je to lepší. Podle mě tenkou linku nikdy nedosáhnete malováním z tuby. Navíc gutty jsou většinou v omezené barevné nabídce. 2) pokud si netroufáte malovat od ruky zkuste použít transferovou tužku. S její pomocí se vám podaří krásně překopírovat jakýkoli obrázek. Podrobný návod najdete tady: http://www.davona.cz/tvoreni/956/kopirujeme-obrazky/ Pokud jde o barvy na textil. Pébéo je tradiční, osvědčená barva. Na internetu běžně za cenu kolem 79,- Kč (45ml). My máme nyní odzkoušenou barvu s velmi podobnými vlastnostmi jako Pébé - jenom nepoměrně levnější stojí 49,- (30ml) - jmenuje se Darwi Tex ( http://www.davona.cz/tvoreni/234-barvy-na-textil-a-hedvabi/6770-barvy-na-textil-darwi-tex-30ml/ )
kakousek 24. 4. 2009, 16:20
@Cvalda Alenko dííííky moc za Váš obchůdek je super a s tou konturkou myslím že nejlepší je vyzkoušet třeba na starším tríču nebo kousku látky co komu vyhovuje, mně víc sedí malovat tou guttou ale tu mám samozřejmě také od Vás ;-) :-$ (L) (F) (D) :-$ (Y)
zdenca007 24. 4. 2009, 10:48
@Cvalda Alenko ty stránky jsou super (Y) (Y) (Y) Díky za rady S chutí do toho a půl je hotovo (C) (C) (C) ;-) ;-) ;-)
LEILI 24. 4. 2009, 10:07
@Cvalda (Y) (F) (clamp) paní Alenko (X) to jsou fajn stránky, (pusa) díky za odkaz a inspiraci |:o) (K) (L) Lenka
macíčekm 24. 4. 2009, 8:42
@Cvalda děkuji za upřesnění :-$..., můj návod není dokonalý,neměla jsem čas hledat informace, jsem začátečník :-$ a tak jsem to nějak začala dělat a vyhovuje mi to. :-$ I tak děkuji, jak budu mít chvilku, nastuduji (H) (L)
kakousek 24. 4. 2009, 16:24
@macíčekm (clamp) (clamp) Marci nevím nevím no já koukám mlsně na Vaše dílka a říkám si jaký jste profík (cinky) jak to máte všechno nádherné |:o) (F) (D) takže bych si s tím začátečníkem dovolila nesouhlasit *-) ;-) :-$ pro mě jste jednička malířka s velkým M (clamp) (clamp) (hello)
Cvalda 24. 4. 2009, 14:48
@macíčekm Každopádně jsou Vaše dílka fakt krásná |:o)
zuzle 23. 4. 2009, 20:17
Marcelko paráda (Y) (Y) (Y)taky maluji a nejen na trička nebo bodýčka :-ptaky na potahy kočárku a nebo autosedaček,stim že ten potah i ušiju ^o)to jsou pak originaly (clamp)jste moc šikovna |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L)
LEILI 23. 4. 2009, 12:26
:'( :-| Marcelko, představte si!! :^) letěla jsem do papírnictví pro barvičky, že se hned pustím do trička pro našeho lumpíka.. |-)tam měli jiný druh, +o( dívali se na mě jako na mimoně, že sháním tyto a :-@ tak jsem vzala jiné.. ^o) doma nadšená hned zkouším :-S :-( a představte si -z té tubičky to buď neteklo nebo to prudce špíchlo :-@ +o( tak bodýčko je zničené a já smutná.. :'( :-$ ale nevzdám to.. ty barvičky jsou jako Windowcolor v tubě -a se slupovačkama dělám už roky, tak snad nejsem takové trdlo a koupím barvičky jako vy a doufám ;-) :-$ že se mi to už zadaří.. (L) Lenka
macíčekm 23. 4. 2009, 12:42
@LEILI zkuste rychle vyprat...měli by být ředitelné vodou!!!!
LEILI 23. 4. 2009, 14:55
@macíčekm :-$jste moc hodná, [A] začala jsem raději bodýnkem už flekatým :-p pro jistotu, tak velká škoda není *-) jen mi to je líto... já musím někam vyrazit kde ty barvičky seženu,.. :^) a ještě dotaz - :-) prosím -konturu děláte přímo z tuby,ne? moc díky a přeji hezký a povedený (clamp) (hello)den (K) (F) Lenka
macíčekm 23. 4. 2009, 18:50
@LEILI ano....mají úzkou špičku a tím docílíte krásnou tenkou linku , kterou obtahujete (H) (H) (H)
macíčekm 23. 4. 2009, 12:40
@LEILI jé je...tak to mě mrzí))) :(...ty v té krabičce jsou v tubě jako třeba tempery...otevřu je a štěteček namáčím přímo do té tubičky...nevytlačuji na papír ...a hlavně BARVI NEŘEDIT VODOU....dělá to na látce neplechu 8o|...tak držím palce a zkuste to třeba na kousku látky, ať víte...jak to půjde. (L) (L) (L)
LEILI 23. 4. 2009, 11:03
(Y) (clamp)vy jste ale šikulka (F) :-$ hned to s dcerkou zkusíme ;-) snad se povede (mamca) díky za inspiraci (flower) a ať se vám tvořeníčko daří ! (sampus) (L) Lenka
kakousek 23. 4. 2009, 10:34
Marci jste zlatíčko (L) díky moc za rady, už jsem něco malovat zkoušela ale ne vše se mně podařilo :-| zápasila jsem s konturkou a obrysy ale díky Vám už mám koupenou guttu a je to supeeeeeer (Y) (Y) |:o) a teď jsem koukala na ty plastické barvičky na netu a asi je také zkusím :-p :-$ :-) ^o) Moc moc díííííky
macíčekm 23. 4. 2009, 10:45
@kakousek tak to jsem mooooc ráda :-) :-) :-) :-)..jestli máte typ, kde na netu koupit, tak to zde prosím napište ^o)..já je kupuji u nás v obchodech hobby...hezké malování (L)
kakousek 23. 4. 2009, 14:18
@macíčekm pebeo guttu jsem koupila nawww.davona.cz je to obchůdek jedné paní z mmb mám ho vyzkoušený (Y) má ji za 72kč, dříve jsem konturky dělala černou barvou na textil nalitou do lahvičky s kovovým hrotem ale nebylo to ono :-| podle tipu Marcelky jsem zkusila guttu ^o) (Y) a to je jiné kafe a barvičky pebeo touch jsem dnes dopoledne objevila nawww.kramekproradost.eu za 55kč, tak snad jsem přispěla svou trochou do mlýna :-$ a tvoření ZDAR (D) (cinky) (cinky) :-$ |:o)
macíčekm 23. 4. 2009, 18:51
@kakousek super, děkuji... (Y)
Vanity 23. 4. 2009, 10:18
Marcelo, kde se dají prosím tyto barvy koupit a kolik cca stojí, díky (F)
macíčekm 23. 4. 2009, 10:29
@Vanity koukněte prosím znovu do návodu, popsala jsem to tam (F)
Adgam 23. 4. 2009, 9:33
(Y) (Y) (Y) (Y) Marcelo díky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cipofka 23. 4. 2009, 9:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Výborný návod! (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie